• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۷۰۰۶۹
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲
صفحه نخست » کل اخبار

پاسخ دانشگاه آزاد اسلامی به دومین بیانیه وزارت علوم درباره چالش کد رشته های دانشگاهی

علیرغم اعلام و ابلاغ معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه «قانون تایید رشته‌های دانشگاه آزاد مصوب سال 67 از نظر این معاونت معتبر تلقی می‌شود»، اما وزارت علوم کماکان سعی در رد قانون و عمل به رویه غیرقانونی خود دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، بعد از اقدام وزارت علوم در حذف رشته‌های دانشگاه آزاد و پاسخ دانشگاه آزاد اسلامی به دومین بیانیه وزارت علوم درباره چالش کد رشته های دانشگاهیسعی در منسوخ اعلام کردن قانون سال 67 درباره رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی؛ سرانجام رئیس مجلس شورای اسلامی دستور داد تا معاونت قوانین مجلس منسوخ بودن یا دارای اعتباربودن این قانون را پیگیری و اعلام کند. 

در پی دستور دکتر لاریجانی رئیس مجلس، دکتر امیدوار رضایی، معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری اینکه وظیفه اعلام قوانین معتبر برعهده معاونت قوانین مجلس است، آب پاکی را روی دست وزارت علوم ریخت و اعلام کرد: «درخصوص اعتبار قانون تائید رشته‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی مصوب 1367/2/14 و آیین‌نامه اجرایی آن مصوب 1396/4/10 هیأت وزیران،‌به استحضار می‌رساند: از نظر این معاونت قانون مذکور و آیین‌نامه اجرایی آن معتبر تلقی می‌شود.»

علی‌رغم اعلام نظر صریح معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد متولی تدوین و تنقیح قوانین مبنی بر قانونی‌بودن کمیته سه نفره تایید رشته‌های دانشگاه آزاد، وزارت علوم در اقدامی خلاف قانون به اصطلاح عوام «زیره به کرمان برده» و طی بیانیه‌ای اقدام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را در انتصاب دکتر منصور کبکانیان به عنوان «رئیس کمیته سه نفره تایید رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی» دارای وجاهت قانونی ندانسته است.

پاسخ دانشگاه آزاد اسلامی به دومین بیانیه وزارت علوم درباره چالش کد رشته های دانشگاهی

حال مشخص نیست که وزارت علوم براساس چه منطقی برای نظرات قانون‌گذاران (مجلس شورای اسلامی)، وجاهت قانونی تعیین می‌کند.

وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در پی مسائل مطروحه روزهای اخیر در مورد قانون سال 1367 در خصوص مجوز رشته محل های دانشگاه آزاد اسلامی، دیروز  بیانیه ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است : وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای ماموریت اصلی خود بر اساس قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت متولی آموزش عالی کشور است و بر اساس برنامه های دولت و ماموریت های محوله در راستای ارتقای کیفیت آموزش عالی و طرح آمایش آموزش عالی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن توجه کامل به امور آموزش عالی دولتی و غیردولتی، خود را در قبال همه تحولات آموزش عالی، پژوهش و فناوری مسئول دانسته و اعمال قوانین و مقررات را وظیفه خود می داند تا بتواند در مقابل دانشگاهیان و دستگاه های نظارتی پاسخگو باشد.

در ارتباط با رشته های این مراکز به خصوص تحصیلات تکمیلی دانشگاه های غیر دولتی، ضمن ملحوظ نظر داشتن همه ملاحظات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در همه دوره ها، از موارد خلاف قوانین مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مراجع قانونی جلوگیری خواهد کرد.

در مورد مصوبه 14/2/1367 مجلس شورای اسلامی که مربوط به دوره خاصی از دانشگاه آزاد اسلامی بوده و بر اساس مصوبه جلسه مورخ 3/10/1392  شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین تکلیف شده و بر اساس اصول مسلم و قواعد حقوقی، اعلام نظر کارشناسی حقوقدانان محترم و از جمله معاونت حقوقی دفتر دبیرخانه و اظهار نظرهای مکرر دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسات کارشناسی مختلف در راستای نظر دفتر حقوقی این شورا تا پایان سال 1395، عدم وجاهت مصوبه مذکور تایید شده است، لذا اقدام اخیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد معرفی نماینده در هیئت سه نفره ای که وجاهت قانونی نداشته، به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکس شد تا داوطلبان تحصیلات تکمیلی و مسئولان محترم دانشگاه آزاد اسلامی بتوانند بر اساس ضوابط و مقررات حاکم، تصمیم مقتضی بگیرند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز درمان بیماران قلبی عروقی با دستگاه IVL در شهرکرد
اطلاعیه روابط عمومی رگولاتوری درباره افزایش تعرفه اینترنت تلفن همراه
جمعه واقعا سیاه
استاندار زنجان بر همکاری همه دستگاه‌ها در مقابله با آنفولانزا تاکید کرد
دعوت وزارت کار از صاحبان کسب و کار برای پیوستن به پویش "ترویج ورزش بانوان​ کارگر"
اجرای طرح مکمل‌یاری ویتامین D در دانشگاه علوم پزشکی یزد
واژگونی دو خودروی ری‌را و نیسان
ساخت درمانگاه تأمین اجتماعی در میاندورود آغاز شد
مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولان با حضور رئیس‌جمهور
کشف ۳۹۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در البرز
گلایه مردم از قیمت بالای خرما + فیلم
پایان طرح ملی پایگاه اطلاعات خانواده در میاندشت
کلاهبرداری به بهانه استخدام
کاشت نهال به یاد شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در ارومیه
کاهش ۱۰ درجه‌ای دما در برخی نقاط مازندران
شکست تیم ملی فوتبال بانوان ایران در دومین دیدار دوستانه
تولید ۲۱۰ هزار تن خرما در استان بوشهر
خبر ۲۰؛ در همایش خاک چه گذشت؟
هماهنگی برای برگزاری یادواره سه شهید گمنام دفاع مقدس در آبادان
احیای جلوه‌های تاریخی بوکان با مرمت پل سلطان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ماجرای یک پیام!
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)