• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۷۷۳۵۷
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۴
خراسان رضوی » اجتماعی

سفر عاشقی،از کویته تا کوی دوست

در آستانه میلاد امام مهربانیها،پیر و جوان و زن و مرد از هر رنگ و نژاد به قصد زیارت راهی وادی خورشید میشوند.

به گزارش خبر گزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی،در آستانه میلاد امام مهربانیها،پیر و جوان و زن و مرد از هر رنگ و نژاد و با هر فرهنگ و آیین در زیر بیرق عشق به اهل بیت علیهم اسلام ،به قبله خراسان،نماز ارادت اقامه میکنند و به قصد زیارت راهی وادی خورشید میشوند.

سفری که برای عده ای آسان است و برای عده ای به قیمت جان تمام میشود سفر عاشقی،از کویته تا کوی دوست،مخصوصا اگر از کویته در پاکستان و در میان خیل بدعتهای وهابیون و تکفیریها عازم سفر عشق باشی .

اهل هر کشوری غیر از پاکستان که باشی با شادمانی  راهی سفر زیارت ثامن الحجج (ع)میشوی اما در این کشور عده ای اگر بدانند که مسافر زیارت امام هشتم شیعیانی ،تیغ جهل وتعصب از نیام بر میکشند و قصد جانت میکنند.

کاروان‌های زیارتی مسیر کویته (مرکز ایالت بلوچستان) به منطقه مرزی مشترک پاکستان با ایران (پایانه میرجاوه) همواره از سوی تروریست‌های وابسته به گروه‌های افراطی و غیرقانونی لشکر جهنگوی، سپاه صحابه، جیش الاسلام و طالبان مورد هدف قرار می‌گیرند.

شیعیان پاکستان برای تشرف زمینی به زیارت امام رضا(ع) بایدخودرا به شهر کویته پاکستان برسانند وپس از آنکه تعدادشان به 200 نفر ‌رسید ، 7 دستگاه اتوبوس برای این سفر در اختیار آنها قرار میگیرد.

این اتوبوس‌ها از کویته پاکستان با اسکورت مسلح ،زائران را به مرز میرجاوه جمهوری اسلامی ایران منتقل میکنند.

هشتم اردیبهشت سال 94، اتوبوس زائران حرم مطهر امام رضا علیه السلام در نزدیکی شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان هدف حمله عناصر تروریستی سپاه صحابه قرار گرفت و 3 زائر غریب الغربا قبل از نایل شدن به فیض زیارت به شهادت رسیدند.

درخردادماه 93 نیز 30 زائر شیعه یک کاروان پاکستانی ،هنگام بازگشت از زیارت ثامن الحجج(ع) در شهر تفتان ایالت بلوچستان پاکستان  در حمله انتحاری و تیراندازی تروریست‌ها به خاک و خون کشیده شدند.

از خورشید هشتم ،امام رضا (ع) روایت شده است:من مظلومانه با سم کشته خواهم شد . هر مومنى که مرا زیارت کند و قطره اى آب از آسمان بر چهره او فرو ریزد و در راه زیارت من به رنج و زحمت افتد، جسد او بر آتش جهنم حرام خواهد شد.

این دعوت از سرمهربانی است که زائران پاکستانی را فرا می خواند تا بار سفر ببندند و بی هراس از مرگ در مسیر زیارت عالم آل محمد سر از پای نشناسند.

حجت‌الاسلام ملکوتی‌تبار ،رئیس اداره ارتباطات و همکاری‌های بین‌المللی مرکز امور بین‌الملل آستان قدس رضوی میگوید: در میان زائران خارجی که از کشورهای مختلف مثل افغانستان، پاکستان، هند، لبنان، سوریه، اندونزی، کویت، قطر، امارات، بحرین، عربستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، آذربایجان، تاتارستان، روسیه و ترکیه برای زیارت امام رضا(ع) به حرم مطهر می‌آیند، محرومیت زائران پاکستانی بیشتر مشهود است.

 شیعیان پاکستان عموما مردمی فقیر هستند که باید مدتها برای زیارت ثامن الحجج(ع) پس‌اندازکنند.

"سید علی حسین" یکی از زائران پاکستانی میگوید: برای دریافت ویزای ایران ونایل شدن به زیارت امام رضا علیه اسلام باید آزمایش سلامت بدهیم که این آزمایشها فقط در مراکز خاص و با هزینه های زیاد امکانپذیر است.

هزینه بیمه مسافرت شیعیان پاکستانی هم که برای سفر به ایران از آنها دریافت می‌شود، هیچ سودی برایشان ندارد، زیرا این بیمه سفر آنها در پاکستان را پوشش نمی‌دهد، در حالی که آنها بیشتر در پاکستان دچار حادثه می‌شوند یا مورد حمله تروریست ها قرار می‌گیرند.

نقوی ،یکی از مدیران کاروان‌های زیارتی پاکستان می‌گوید: پاکستان برای افراد زیر 30 سال برای سفرزیارتی به ایران ویزا صادر نمی‌کند، این در حالی است که اعضای بیشتر دسته‌های عزاداری نوجوانانی هستند که تمایل دارند برای شرکت در مراسم مختلف مذهبی از جمله تاسوعا،  عاشورا و شهادت امام رضا (ع)به مشهد مقدس سفر کنند.

 مدت زمان صدور ویزای ایران نیز هم اکنون از 3 روز به 3 هفته یا بیشتر افزایش یافته است.

 علی انور مهدی ،یکی دیگر از مدیران کاروان های زیارتی پاکستان از دولت ایران میخواهد برای حفظ امنیت زائران در مرز برنامه‌ریزی و شرایط ورود زائران پاکستانی رابه داخل خاک ایران تسهیل  کند زیرا این زائران هنگام انتظار برای ورود به ایران ،بیشتر در خطر حمله تروریست‌ها قرار می‌گیرند .

پیامبر گرانقدر اسلام فرموده اند:پاره تن من در خراسان دفن خواهد شد، هر انسان اندوهناکى او را زیارت کند،خداى عزوجل اندوه او را از بین خواهد برد و هر گناهکارى که به زیارت او بشتابد، خدا گناهانش را مى آمرزد.

این فرمایش از پیامبر مهربانی ،به مثابه دعوتنامه ای برای پا در رکاب شدن برای زیارت امام غریبان است،دعوتنامه ای برای همه کسانی که میخواهند عطر وجودختم رسل را ازبارگاه سلاله پاکش استشمام کنند و همچنین حجتی است برای آنان که میخواهند عشق و ارادت خود را با خدمت به زائران ثامن الحجج(ع) جلوه گر کنند.

رئیس اداره ارتباطات و همکاری‌های بین‌المللی مرکز امور بین‌الملل آستان قدس رضوی از تشکیل ستاد خدمات ویژه به زائران پاکستانی خبرداده است.

حجت‌الاسلام ملکوتی‌تبار گفت: این ستاد در محل استانداری خراسان رضوی ایجاد شده است و آستان قدس رضوی با همکاری استانداری خراسان رضوی، استانداری سیستان و بلوچستان و سایرنهادهای مرتبط ،برای تسهیل زیارت زائران پاکستانی رضوی برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام می‌دهد.

همچنین بادستور تولیت آستان قدس رضوی در طول سال، هر روز تا سقف 800 زائر پاکستانی از سه وعده غذای گرم میهمان‌سرای آستان قدس رضوی متنعم می‌شوند.

در مرز ورودی میرجاوه نیز امکاناتی نظیر اسکان و غذا برای زائران پاکستانی پیش‌بینی شده است تا زمانی که در آنجا اسکان دارند و زمانی هم که به سمت مشهد حرکت می‌کنند، از خدمات زائرسرای‌های متعلق به آستان قدس رضوی بهره‌مند شوند.

در سرزمین خورشید همه برای استقبال از زائران امام مهربان ،آغوش گشوده اند ،به ویژه آنان که در راه دیدار یار سر از پای نمی شناسند و سر در راه عاشقی مینهند.

گر مرد رهی میان خون باید رفت، وز پای فتاده سرنگون باید رفت

تو پای به راه در نه و هیچ مپرس، خود راه بگویدت که چون باید رفت

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بلداجی وشهرکرد سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
گشایش نمایشگاه کتاب در بندرخمیر
بازداشت عاملان درگیری مسلحانه در میدان ۱۶ نارمک
هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
اوج گیری ناپایداری‌های جوی در خراسان جنوبی
قزوین میزبان بخش پادکست دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» شد
هوای ناسالم کلانشهر مشهد در ۱۱ آذرماه، برای بیست‌ و پنجمین روز پیاپی
پایان آب‌گرفتگی محله مریم آباد یزد با پروژه ۱۰ میلیاردی
مرگ موتور سوار ۱۸ساله در نجف آباد
طرح ملی «جی‌نف» در شهر سیمینه بوکان کلید خورد
ثبت بیش از ۲۶ هزار درخواست صدور مجوز استان زنجان در درگاه ملی مجوزها
محموله‌های کمک پاسخگوی حداقل نیاز‌های غزه نیست
کشف ۱۳۰ تُن برنج احتکار شده در اصفهان
هفدهمین جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در روستای کالیمانی مانه
مادورو سوگند وفاداری به مردم ونزوئلا یاد کرد
آغاز اجرای طرح ملی جی نف در سیمینه بوکان
سفال کلپورگان هنری هفت هزار ساله
رزمایش دوسالانه طرح اضطراری فرودگاه ها در ایلام
برنامه ریزی برای پرداخت ۵۰ هزار وام کم‌بهره برای مسکن محرومان
افزایش عمق داخلی سازی با اتکا به توان داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ماجرای یک پیام!
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)