• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۰۴۴۸
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳
بین الملل » سیاسی

عراقچی برای دور پنجم گفت‌وگوهای غیرمستقیم وارد «رم» شد

وزیر امور خارجه به منظور شرکت در پنجمین دور از گفت‌وگوهای غیرمستقیم با فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا که با میانجی‌گری عمان برگزار می‌شود، دقایقی پیش وارد شهر رم پایتخت ایتالیا شد.

عراقچی برای دور پنجم گفت‌وگوهای غیرمستقیم وارد رم شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تاکنون چهار دور (سه دور در مسقط و یک بار در رم) با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به طور غیرمستقیم و با میانجی‌گری «سید بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان گفت‌و‌گو کرده است.

بامداد امروز (جمعه) وزیر امور خارجه و رئیس هیئت مذاکره کننده ایران در صدر هیئتی سیاسی و حقوقی عازم رم شده تا پنجمین دور از این گفت‌و‌گو‌ها را با فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا از سر بگیرد.

«مجید تخت روانچی» معاون وزیر در امور سیاسی، «کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و بین‌الملل، «اسماعیل بقایی» سخنگوی این وزارتخانه و تعداد دیگری از دیپلمات‌ها و کارشناسان حقوقی از جمله اعضای هیئت همراه وزیر امور خارجه هستند.

این گفت‌و‌گو در حالی قرار است از ساعت ۱۳ در شهر رم آغاز شود که در هفته گذشته مقامات آمریکایی از جمله دونالد ترامپ رئیس جمهور، استیو ویتکاف فرستاده ویژه وی در امور خاورمیانه، مارکو روبیو وزیر امور خارجه و سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا در اقدامی غیرحرفه‌ای، مدعی شدند که تنها موضوع مورد قبول از سوی آنها در گفت‌و‌گو‌ها با ایران، کنار گذاشتن کامل غنی‌سازی اورانیوم است؛ موضوعی که خط قرمز ایران است.

مطالبه اصلی ایران در این گفت‌و‌گو‌ها آن است که تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا به طور موثر رفع شود. ایران همچنین به عنوان عضوی مسول در معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای (NPT) غنی‌سازی اورانیوم را حق خود دانسته و بر حفظ چرخه سوخت تاکید دارد.

افراد و منابع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده ایرانی می‌گویند که فضای گفت‌و‌گو از دور سوم که در روز ششم اردیبهشت‌ماه در مسقط برگزار شد، جدی‌تر از قبل شده است. کُند شدن مذاکرات از این به بعد روندی طبیعی است، زیرا که طرفین باید برای هر واژه بجنگند.

«سیدعباس عراقچی» روز پنجشنبه در افتتاحیه اولین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در شیراز با اشاره به گزارش افشا شده اخیر درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای حمله غیرقانونی به ایران و تاسیسات هسته‌ای اظهار داشت: این موضوع هشداردهنده بود و باید به طرز فوری و جدی از سوی شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محکوم شود.

وی افزود: در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جامعه بین‌المللی خواسته‌ام تا اقدامات پیشگیرانه موثری برابر تداوم تهدیدات اسرائیل اتخاذ کنند؛ تهدیداتی که در صورت بی‌توجهی به آنها، جمهوری اسلامی ایران را ناگزیر به اتخاذ تدابیر ویژه برای دفاع از تاسیسات و مواد هسته‌ای خود خواهد کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در صورت غنی سازی صفر توافقی در کار نیست

وزیر امور خارجه ساعتی پیش از عزیمت به پایتخت ایتالیا به منظور شرکت در پنجمین دور گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و ایالات متحده در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: برای دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا عازم رم هستم. یافتن مسیر دستیابی به توافق، معادله پیچیده‌ای نیست:سلاح هسته‌ای صفر = توافق داریم. غنی‌سازی صفر = توافقی در کار نیست.

رئیس دستگاه دیپلماسی این پیام کوتاه خود خطاب به تیم مذاکره کننده آمریکا به ریاست استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا را با این جمله به پایان رساند که «زمان تصمیم‌گیری فرارسیده است.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای مهار ریزگرد‌های نمکی دریاچه ارومیه
خدمات فضاپایه در مدیریت شهری اردبیل
شهرداری‌ها باید از ظرفیت‌های خود برای ایجاد درآمد پایدار استفاده کنند
فیلم‌های سینمایی آخر هفته شبکه‌های سیما
بازداشت ۳ عضو شورای رامسر
مهر و موم واحد آلاینده در اردکان
میزبانی زنجان از ۲ شهید گمنام دفاع مقدس
توزیع رایگان بذر بلوط در شهرستان بوکان آغاز شد
فرهنگ سازی استاندارد در جامعه، عامل بازدارنده تدلیس است
برگزاری بزرگترین نمایشگاه کتاب کرمان در ماه آینده
کشف نگاره سوزنی در صخره‌های شهر استخر فارس
صعود تیم دوبل تنیس‌روی‌میز بانوان ایران به یک‌چهارم‌نهایی
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
ارسال پیام هشدار آزمایشی برای تلفن‌های همراه
نقص فنی عامل انفجار جایگاه سوخت جهرم
همکاری وزارت علوم و شهرداری تهران برای ساخت خوابگاه‌ها
وزنه برداری بازی‌های همبستگی اسلامی؛ پایان کار نصیری با نقره دو ضرب
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران
تأکید بر وحدت بیش از پیش مسلمانان در نشست تخصصی ائمه جمعه شاخص اهل سنت آذربایجان‌غربی
نشست بین‌المللی رؤسای مجالس در اسلام‌آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)