• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۹۲۹۴
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۴
بین الملل » سیاسی
عراقچی:

هیچ توافقی بدون حق غنی‌سازی ایران امضا نمی‌شود

وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای مصری خود با تأکید بر این موضوع که از غنی‌سازی اورانیوم دست نخواهیم کشید،گفت: حق مسلم ماست که بر اساس قواعد ان‌پی‌تی از هسته‌ای استفاده کنیم، ما از حقوق خودمان دست نخواهیم کشید.

هیچ توافقی بدون حق غنی‌سازی ایران امضا نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای مصری خود، در ابتدا درباره رایزنی‌های خود در مصر و روابط دو کشور گفت: من تاکنون دو بار به مصر سفر کرده‌ان و آقای عبدالعاطی نیز تاکنون دو بار به ایران سفر کرده است. ایران و مصر نقش مهمی در راستای ایجاد صلح و امنیت در منطقه دارند و اراده مقامات دو کشور در این راستا است.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با بیان اینکه "ما به‌دنبال گسترش روابط با مصر هستیم و این اراده بین مقامات دو کشور وجود دارد. "، گفت: در زمان حاضر اعتماد خوبی بین مقامات دو کشور وجود دارد و بیش از هر زمان دیگر برای گسترش روابط بین دو کشور اراده وجود دارد، هیچ مانعی برای توسعه روابط با مصر نداریم. ما تلاش داریم برخی از موانعی که در این ارتباط وجود دارد، برطرف شود و احتمالاً در چند هفته آینده این موضوع رخ دهد.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: مسیر توسعه روابط دو کشور بیش از هر زمان دیگر باز است، ما توافق کردیم گردشگری بین دو کشور را گسترش دهیم.

عباس عراقچی ادامه داد: همکاری‌های ایران و مصر در سازمان‌های بین‌المللی و در مورد مسائل منطقه‌ای افزایش یافته است و خواستار افزایش هرچه بیشتر آن هستیم و این اراده بین دو کشور در این زمینه وجود دارد.

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: در دیدار امروز در مورد مسائل اقلیمی و منطقه‌ای نیز صحبت کردیم، در مورد موضوع فلسطین، غزه، لبنان و سوریه رایزنی و گفت‌و‌گو و بر ضرورت توقف و مقابله با جنایت‌های رژیم صهیونیستی و حمایت از فلسطین و حقوق ملت فلسطین تأکید کردیم.

عباس عراقچی در خصوص نقش مصر در مسئله فلسطین گفت: از تلاش‌های مصر و قطر برای ایجاد آتش‌بس تشکر می‌کنیم و خواهان آتش‌بس فوری و البته پایدار در غزه هستیم. ما از هر آتش‌بسی که مردم غزه از آن حمایت کنند، حمایت می‌کنیم. امیدواریم هرچه زودتر آتش‌بس فوری و پایدار ایجاد شود، اسرا تبادل شوند و کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شوند، آرزو داریم که دوستانمان در مصر در ارتباط با تلاش‌های خود در این زمینه موفق باشند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: خواسته یمنی‌ها آتش‌بس در غزه است. ما از آرامش و صلح در منطقه حمایت می‌کنیم و امیدواریم مسائل منطقه از طریق گفت‌و‌گو حل شود.

عباس عراقچی درباره برنامه هسته‌ای کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران برنامه هسته‌ای مسالمت‌آمیز دارد، ما چیزی برای مخفی کردن نداریم و برنامه هسته‌ای ما صلح‌آمیز است. ملت ایران بهای سنگینی برای این دستاورد پرداخت کرده‌اند، ما شهدایی را در این زمینه تقدیم کردیم، حق مسلم ماست که بر اساس قواعد ان‌پی‌تی از هسته‌ای استفاده کنیم، ما از حقوق خودمان دست نخواهیم کشید، ما از غنی‌سازی اورانیوم دست نخواهیم کشید.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه اگر هدف از مذاکرات این باشد که اعتماد حاصل شود ایران به‌دنبال سلاح نیست و می‌توان به نتیجه رسید، اما اگر هدف محروم کردن ایران از فعالیت‌های مسالمت‌آمیز باشد توافقی در کار نخواهد بود، افزود: ما هرگز میز مذاکره را ترک نخواهیم کرد. ما در طول مذاکره از حقوق ملت ایران دفاع خواهیم کرد. فتوای مقام معظم رهبری که سلاح هسته‌ای حرام است برای ما اصولی است. ایران کنار مصر است و جزو بانیان خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای است، ما حمایت می‌کنیم که منطقه خالی از سلاح هسته‌ای باشد.

عباس عراقچی با تصریح به اینکه طرفی که منطقه را تهدید می‌کند و سلاح هسته‌ای دارد رژیم صهیونیستی است، ادامه داد: متأسفانه غرب چشمان خود را بسته و این تهدیدات را نادیده گرفته است، با این حال به ملت ایران فشار می‌آورند، رژیم صهیونیستی که متهم به نسل‌کشی است و سلاح هسته‌ای در اختیار دارد، اما برای غرب مهم نیست.

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: ما مذاکراتمان را برای احقاق حقوق ملت خود ادامه می‌دهیم، دیپلماسی بهترین گزینه است و تنها راه دیپلماسی است و هیچ راه‌حل دیگری وجود ندارد، ما تحریم‌ها ضد ملت ایران را نمی‌پذیریم و خواستار رفع آنان هستیم.

عباس عراقچی با اشاره به دیدار با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: من همچنین با گروسی دیدار کردم که در اینجا حضور دارد، درباره آخرین تحولات با او صحبت کردم. ما معتقدیم که آژانس باید توجه داشته باشد که سیاسی‌کاری غربی‌ها تأثیر نگذارد، آژانس باید استقلال خودش را حفظ کند، امیدواریم آژانس در دام نیفتد.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره روابط با مصر گفت: ابتدا عرض می‌کنم، اولویت سیاست خارجی ایران این است که روابط خوبی با کشور‌های همسایه داشته باشیم و ما بر توسعه روابط با مصر تأکید داریم، درست است که سفیر نداریم، اما تلاش می‌کنیم که مواضع
مشترک ایجاد شود و به همکاری‌ها ادامه می‌دهیم، هر زمانی که مناسب باشد به تبادل سفیر مبادرت خواهیم کرد، هر موقع که دوستانمان در مصر آماده باشند ما هم آماده‌ایم.

عباس عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره نامه آمریکا به ایران گفت: ما پاسخ مناسب را به‌زودی خواهیم داد، این پاسخ بر اساس اصول ملت ایران خواهد بود، هیچ توافقی بدون در نظر گرفتن حق ایران برای غنی‌سازی امضا نخواهد شد.

وزیر امور خارجه کشورمان درباره تهدید به اسنپ‌بک گفت: اطمینان دارم که از طریق دیپلماسی می‌توانیم به راه‌حل بهتری برسیم و از بروز تنش جلوگیری کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افشای ابعاد جدید ارتباط ترامپ با شبکه فساد «اپستین»
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
شناگر ایران در ۴۰۰ متر آزاد ششم شد
اعضای کمیسیون عمران مجلس با خانواده مرحوم صابر کاظمی ابراز همدردی کردند
مجمع عمومی سالیانه هیات اسکی چهارمحال و بختیاری
اهدا پنل خورشیدی به عشایر ارسنجان
پیروزی فرجی و هدایی مقابل گویان و قطعی شدن مدال دونفره مردان
بسیج، الگوی محله‌محور حل مسائل مردم
زنجان، پیشرو در اهدای خون با رشد ۱۳ درصدی
برد شهرداری چلیچه در نخستین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال ساحلی جوانان کشور
برداشت بیش از ۴۵۰۰ تن پسته از باغ های مشهد
صعود ندا شهسواری به نیمه‌نهایی تنیس روی میز زنان
از تولید تخم مرغ در واحدی سنتی تا راه اندازی واحدی مکانیزه و کسب رتبه برتر کشوری
مهریز، میبد، اردکان و اشکذر در مجمع شهر‌های تاریخی ایران
افتتاح کمپ نگهداری و درمان معتادان در سمنان
بهره برداری از طرح آسفالت معابر روستای پاچه کولا لالی
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
تولید انرژی بادی به انرژی برق در سیستان وبلوچستان
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان ، استاندار و معاونان ، با وزیر نیرو
سفر شهرستانی استاندار خراسان شمالی به اسفراین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)