پخش زنده
امروز: -
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران اعلام کرد که ماموریت ساخت موزه دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفته است و سازمان زیبا سازی طراحی این موزه را برعهده خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدامین توکلیزاده با اشاره به ورود شهرداری تهران به عرصه اقدامات فرهنگی، اجتماعی و رسانهای پس از جنگ،گفت: در پی وقوع جنگ اخیر، قرارگاهی در شهرداری تهران با هدف انجام اقدامات نرم، فرهنگی و پشتیبانی اجتماعی تشکیل شد؛ البته از همان لحظات ابتدایی، مجموعه مدیریت شهری در حوزههایی مانند آواربرداری، اطفای حریق، جستوجوی پیکر شهدا، نجات مجروحان و جانبازان و سپس اسکان اضطراری وارد عمل شد که در همین راستا، بخشی از هتلهای شهر تهران، شامل ۹ هتل، در اختیار خانوادههای آسیبدیده قرار گرفت. این اقدامات به همت مدیریت شهری و با نگاه مسئولانه نسبت به مردم صورت گرفت؛ حتی بخشی از این فعالیتها اساساً در حوزه وظایف ذاتی شهرداری تعریف نشده، اما به دلیل مسئولیتی که در قبال شهروندان احساس میکنیم، وارد عمل شدیم.
توکلیزاده با اشاره به تشکیل شورای اطلاعرسانی شهرداری تهران در همان روزهای ابتدایی جنگ، افزود: این شورا به عنوان مرکز اصلی تصمیمگیری در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و رسانهای به دستور شهردار تهران، به صورت روزانه تشکیل جلسه میداد و مصوبات مختلفی برای بخشهای مرتبط تصویب میکرد که هر روز جلساتی برگزار کردیم؛ از جمله این مصوبات میتوان به برنامهریزی برای اکرانهای شهری، برگزاری مراسمهای یادبود شهدا، ارائه خدمات بهداشت روان و مشاورههای پزشکی به خانوادههای مجروحان، ایجاد آمادگی در مدارس و مساجد و همچنین آمادهسازی سراهای محله اشاره کرد. در این راستا، چهار مرکز شامل مسجد، مدرسه، سرای محله و سالنهای چندمنظوره با همکاری جریانهای مردمی آماده کردیم تا در صورت نیاز برای ارائه خدمات تجهیز شوند که البته برخی از این مراکز فعال شدند.
معاون شهردار تهران با اشاره به اقدامات حمایتی دیگر افزود: در بخش خدمات اجتماعی، توزیع اقلام اساسی در مناطقی مانند شهریار با همکاری فروشگاه شهروند و سازمان میادین انجام شد. همچنین تیمهایی برای سرکشی و رسیدگی به خانوادهها تشکیل شدند تا در کنار آنان در این ایام سخت حضور داشته باشند و در حوزه آموزشهای شهروندی، دستورالعملهایی برای رفتار درست در هنگام بارندگی و وقوع حوادث پس از جنگ تدوین شد و آموزشهایی نیز برای مواجهه شهروندان با این شرایط ارائه شد. همچنین تورهای میدانی ویژه برای اساتید دانشگاه، فعالان فرهنگی و... ترتیب داده شد تا از نزدیک در جریان اقدامات و واقعیتهای میدانی قرار بگیرند.
وی در مورد ساخت یادمانی برای شهدای جنگ ۱۲ روزه با بیان اینکه آنچه در این مدت انجام شد، با نیت خالصانه خدمت به مردم، در شرایط بحرانی صورت گرفت و مجموعه مدیریت شهری با تمام ظرفیت خود در کنار مردم ایستاد و همچنان آماده تداوم خدمترسانی در این مسیر است، ادامه داد: مأموریت ساخت موزه دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفته است. سازمان زیبا سازی طراحی این موزه را بر عهده خواهد داشت که فعلا دو پیشنهاد از جمله شهرک ارکیده و مجموعه اوین ارائه و قرار شده است که چند محل نیز از جمله میدان تجریش نیز نشانه گذاری شود که از یادها نرود و به عنوان مکان رویداد از آنها یاد شود تا تاریخ مقاومت تهران به عنوان یک شهر مقاوم ثبت و ضبط شود و در دستور کارمان هست که آن را به عنوان یک میراث معنوی حفظ و ضبط و به آیندگان منتقل کنیم.
آقای توکلی زاده با تأکید بر اینکه بیشترین حجم حماسه در تهران افزود: در جلسه شورای شهر در کمیسیون فرهنگی-اجتماعی، مباحث مربوط به نگهداری آثار دفاع مقدس و همچنین اماکنی که مستلزم حفاظت و نشانه گذاری شود و تولیدات هنری و فرهنگی در این حوزه مورد بحث قرار گرفت.
معاون شهردار تهران در پاسخ به این سوال که تبدیل اوین به موزه شهدای جنگ ۱۲ روزه و حفظ آن به عنوان نماد به چه اندازه جدی است، گفت: ثبت آثار دفاع مقدس در ستاد کل نیروهای مسلح متولی دارد و این موضوعات در بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس مطرح است تا وارد عمل شوند و در این راستا حتما با سازمانها و قوه قضاییه صحبت خواهد شد؛ اما هرجایی مناسبتر باشد و اثرش بیشتر و زحمتش برای مردم کمتر باشد را انتخاب میکنیم.