کارنامه موفق شبکه سه و ورزش در پخش مستقیم رویدادهای ورزشی + فیلم
مدیر شبکه ورزش گفت: برآیند عمومی مردم از پخش مسابقات و رویدادهای ورزشی از رسانه ملی، اعطای نمره قابل قبولی است.
احسان شیعه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سازمان صدا و سیما را در حوزه پخش رویدادهای خارجی ورزشی، کم رقیب و حتی بی رقیب دانست و افزود: ما در هیچ شبکه تلویزیونی سراغ نداریم که این حجم وسیع از رویدادهای ورزشی را بصورت پخش زنده و پوشش مستقیم ارائه کند.
شیعه ادامه داد: شبکه های تلویزیونی دنیا، یا بسیار مختصر فقط چند بازی فینال و رده بندی را پخش می کنند و یا عمدتاً اگر بخواهند پوشش دهند حق اشتراک دریافت می کنند.
وی پخش مسابقات زنده را در ایران بی رقیب توصیف کرد و گفت: تمام همکاران به ویژه در شورای تخصصی ورزش تلاش کردند که از هیچ رویداد ورزشی غافل نمانند و علاوه بر المپیک ها و پخش آن در شبکه سه و ورزش، رویدادهای مهم دنیا از قبیل مسابقات فوتبال، اتومبیلرانی و موتورسواری پوشش داده می شود.
مدیر شبکه ورزش با اشاره به اینکه در سطح کشور پخش تلویزیونی به دو شکل آنالوگ و دیجیتال صورت می گیرد افزود: نسل جدید شبکه ها به صورت دیجیتال پوشش داده می شود و حوزه فنی سازمان سخت در تلاش است که به سرعت پوشش دیجیتال را کامل کند و اکنون تفاوت بسیارزیادی بلحاظ پوشش جغرافیایی در سیگنال رسانی دیجیتال و آنالوگ وجود ندارد و شاید حدود 5 یا 6 درصد اختلاف وجود داشته باشد.
شیعه تاکید کرد: پوشش دیجیتال با کیفیت خوب فراگیر خواهد شد و آنچه در بازیهای یورو 2016 از شبکه سه و ورزش شاهد بودیم یعنی حدود 51 مسابقه فوتبال، 18 مسابقه در شبکه ورزش و 33 مسابقه در شبکه سه تقریباً برای همه مردم از طریق گیرنده های ستاب باکس ممکن بود و درصد کمی به خاطر اشکال پوشش فنی سیگنال رسانی نتوانستند آنرا دریافت کنند و اشکال موجود در آینده ای نزدیک به صورت کامل مرتفع خواهد شد.
وی گفت: ما در پوشش این حجم بالای مسابقات پیشتاز هستیم چرا که هم انتظار مردم بالاست و هم ما از خودمان انتظار داریم و همه تلاش ما بر این است که بتوانیم با کیفیت، بازی ها را پخش کنیم و همه هموطنان این مسابقات را ببینند.
شیعه با اشاره به هزینه های هنگفت پوشش دیجیتال برای رسانه ملی افزود: با توجه به مشکلات مالی سازمان صدا و سیما، حوزه فنی اجازه نداده است که این فعالیت ها تعطیل شود و تلاش حداکثری و شبانه روزی همکاران در پوشش مسابقات یورو 2016 گواه این مدعا بوده است.
وی کار ویژه و مضاعف حوزه فنی رسانه ملی را در مسابقات گذشته، سیگنال رسانی دیجیتال از طریق زمینی دانست و گفت: این حجم بزرگ کار در فاصله اندک، کار بزرگی بود که همچنان ادامه دارد و ما سعی می کنیم بتوانیم سیگنال زمینی را به اقصی نقاط کشور برسانیم.
مدیر شبکه ورزش با اشاره به نزدیکترین رویداد ورزشی جهان یعنی المپیک برزیل افزود: این مسابقات چه در سطح المپیک و چه پارالمپیک پخش خواهد شد و صدا و سیما حق پخش همه بازی ها را خریداری کرده و قرار است از شبکه های سه و ورزش مسابقات، زنده روی آنتن برود.
شیعه گفت: طبق تعریف سازمان صدا و سیما و شورای تخصصی ورزش و تعامل با نهادهای ورزشی، همه شبکه ها عملکردشان در پوشش این مسابقات منوط به تصمیم شورای تخصصی ورزش است اما پخش مستقیم آن از شبکه سه و ورزش صورت می گیرد و سایر شبکه ها، دیگر برنامه های تخصصی و تولیدی برای تحلیل و بررسی برنامه های ورزشی را با هماهنگی شورای تخصصی خواهند داشت که شامل خلاصه بازی ها و یا حواشی آن در برنامه هایشان است.
وی تاکید کرد: پخش مستقیم مسابقات مهم خارجی از قبیل لیگ های مهم فوتبال (فوتبال آسیا، ایتالیا، آلمان و انگلیس) از شبکه سه و شبکه ورزش با سطح رضایتمندی بالای بینندگان روبرو بوده است.
پانزدهمین دوره مسابقات فوتبال جام ملتهای اروپا2016 (یورو 2016) از 10 ژوئن تا 10 ژوئیه (21 خرداد تا 20تیر) به میزبانی فرانسه و پخش آن از شبکه های سه و ورزش با پوشش وسیع و بالای 90 درصد از طریق سیگنال رسانی زمینی انجام شد.
*************