رسم سنتی گردو آبگشا اقلیدی ها در ایام نوروز
مردم شهرستان اقلید کلید طلایی استان کهن فارس با برخورداری از اصیل ترین آداب و رسوم در جشن باستانی نوروز ،سفره های هفت سین خود را با آجیل منحصر به فرد گردوی آبگشا«اوگشا » تزیین می کنند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و
سیما، مرکز فارس، بر اساس سنتی کهن کدبانوهای اقلیدی در سال نو ابتدا گردو و بادام
را شسته و با ضربه ای آهسته پوسته چوبی گردو و بادام را می شکنند و یا با جسم نوک تیزی
آنها را سوراخ می کنند سپس این میوه های خشک را در آب ریخته و کمی نمک و گیاه دارویی
آویشن که در کوههای سر به فلک کشیده منطقه می روید را اضافه کرده تا
حدود ده دقیقه بجوشد،آب جوش از طریق سوراخ ها به مغز خشک میوه ها نفوذ کرده وبه آن
طراوت و تازگی می بخشد و طعم آویشن نیز وارد شده و آجیل بدست آمده پس از سرد شدن در
ظرف دیگری بسته بندی می شود یک روز تا یک هفته دیگر جا افتاده تا زینت بخش سفره های
هفت سین اقلیدی ها و مهمانان عزیز باشد .
در گذشته در سفره های عقد کنان
هم از این آجیل خوش طعم با طبع گرم استفاده می شد تا نوید بخش زندگی سرشار از طراوت
و شادکامی باشد.
امروزه گردو و بادام آبگشا
یکی از سوغاتی های منطقه قدیمی اقلید فارس است .