به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ اسماعیل اسفندیاری پور در مصاحبه با رادیو کفتگو افزود: در ابتدای کار خود شروع به تهیه برنامه ۱۰ سالهای برای گندم کردیم و همه الزامات و نیازهای یک تولید مطمئن در این برنامه دیده شد و آنهایی که مهم است و بیشترین اثرگذاری را دارند وارد فاز اجرایی شد تا در دسترس و خدمت کشاورزان قرار بگیرد.
وی افزود: اولین اقدام این است که طرحی که تهیه شد بر اساس تجارب سالهای گذشته بود به عنوان مثال اعلام قیمت تضمینی به موقع و مناسب.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نیاز کشاورزان به حمایت از طرف دولت بیان داشت: حمایت از تولید داخلی و امنیت غذایی یک شرط بسیار مهم و ضروری است الان در آمریکا برای حمایت از تولید داخلی پسته ۲۴۱ درصد تعرفه برای واردات پسته ایران گذاشته است یعنی همه کشورها این کار را میکنند.
اسفندیاری پور در خصوص گرانتر بودن گندم در ایران اظهار داشت: حدود ۲۸ تا ۳۰ درصد گندم ما نسبت به جهان در مبدا گرانتر است و این بخاطر حمایت هایی است که در جهان از کشاورزان میشود و در ایران نیست.
وی با اظهار به اینکه خرید تضمینی گندم یک قانون است، تصریح کرد: خرید تضمینی گندم از سال ۶۸ در کشور قانون شده و دولت نیز موظف به این کار است و خرید سلیقهای نیست مگر قانون در مجلس تغییر کند. اگر قرار است بخش خصوصی در این حوزه بیاید و حقوق کشاورز و تولید کننده رعایت شود و کشاورز دچار دغدغه و نگرانی نباشد ما هم استقبال میکنیم.
علی قلی ایمانی رئیس بنیاد ملی توانمندسازی گندم کاران ایران هم با اشاره به اینکه در دولت یازدهم به دنبال خودکفایی در تولید گندم بوده ایم، گفت: ما واردکننده گندم بودیم و در دولت یازدهم بنا بر این شد گندم را در کشور خودمان تولید و نیاز کشور را تامین کنیم و این هم بدون برنامه نمیشود.
وی افزود: در این دولت روند رشد گندم کاملا بر اساس یک برنامه رشد کرده و سال به سال جلو آمده تا اینکه در سال گذشته به مرز خرید ۱۱. ۵ میلیون تن گندم و ۱۴. ۵ میلیون تن تولید گندم رسیدیم و دیگر نیاز به واردات نداشتیم.
رئیس بنیاد ملی توانمندسازی گندم کاران ایران درباره برنامه دولت اظهار داشت: این برنامه به گونهای طراحی شده که در آن تامین به موقع نهادههای تولید دیده شده است، نهادههای تولید یکی از ابزارهایی هستند که اگر در دسترس کشاورز قرار نگیرند مستقیما در تولید اثر دارند.
ایمانی ادامه داد: استفاده از مکانیزاسیون و تامین اعتبار برای خرید مکانیزاسیون، تراکتور، ادوات و ماشین آلات مورد نیاز کشاورزی در بخش گندم طی برنامه و روندی رشد کرده است. همچنین توصیههای فنی و علمی و استفاده از وجود کارشناسانی که در کنار کشاورز وارد عرصه شده اند از برنامههای این طرح بوده است.
وی با اشاره به بنیاد ملی توانمندسازی گندم کاران ایران توضیح داد: بنیاد توانمندسازی گندم کاران تشکیل شده است از کشاورزان پیشرو، کشاورزانی که پتانسیل و توانمندی خوبی داشتند و از مقبولیت خوبی بین کشاورزان دیگر برخوردار بوده اند. این افراد هم آمده اند در جهت ارتقای آموزش دیگر کشاورزان که چگونه بتوانند از نهادهها استفاده بهینه کنند و بهره برداری خوبی داشته باشند و از منابعی که در اختیار دارند حداکثر استفاده را کنند، کنار این برنامه قرار گرفته اند.