پخش زنده
امروز: -
همایش بزرگ ورزش زورخانهای عصر امروز همزمان با 'روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای' در عرصه میدان شهدای شهر مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دبیر هیات پهلوانی و زورخانه ای خراسان رضوی در این همایش گفت:ورزش
پهلوانی و زورخانه ای این استان هم اکنون رتبه نخست کشور را دارد در حالی که تا سه سال پیش خراسان رضوی در این رشته ورزشی رتبه سیزدهم را داشت.
عباس جلیلیان افزود: در همایش امروز به مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای 70مرشد نواختند و 300ورزشکار حرکات ورزش زورخانه ای را برای مردم در بزرگترین و مرکزی ترین میدان شهر مشهد به اجرا درآوردند.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این همایش گفت: از دلایل زنده ماندن ورزش باستانی در بین ایرانیان ریشه داشتن این ورزش در اعماق تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانیان است.
حمیدرضا موحدی زاده اخلاق جوانمردی را ضرورت امروز جامعه ایرانی توصیف و بیان کرد: ورزش زورخانه ای و باستانی می تواند به اتحاد و انسجام ملی کمک کند.
90گود زورخانه در سطح خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد 16گود در مشهد فعال است. 40مرشد و دو هزار باستانی کار در مشهد به ورزشهای پهلوانی و زورخانه ای می پردازند.
هفدهم شوال به مناسبت سالروز جنگ دلاورانه حضرت امیرالمومنین علی(ع) با عمرو بن عبدود در تقویم رسمی ایران به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و آیین زورخانه ای نامگذاری شده است. این موعد یادآور روزی است که حضرت علی(ع) با عمروبن عبدود پهلوان معروف عرب مبارزه کرد و او را شکست داد.
در این جنگ حضرت علی(ع) پس از شکست دادن عمروبن عبدود به طرف او رفت تا سرش را از بدنش جدا کند که عمرو آب دهان خود را به صورت مبارک مولی الموحدین انداخت اما حضرت از جای خود برخاست و مقداری در میدان جنگ قدم زد سپس به سمت او رفت. عمرو علت این کار را جویا شد حضرت گفت: آن لحظه که آب دهانت را به صورت من انداختی من را غضب گرفت نمی خواستم تو را به این حالت بکشم، مقداری قدم زدم تا آرام شوم و تو را بخاطر خداوند لا شریک له بکشم.