• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۶۸۲۱۴
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۲
یزد » اجتماعی

تشکیل شورای معادن با هدف حفاظت از منابع طبیعی

معاون عمرانی استاندار در نشست کارگروه آمایش سرزمین گفت: با تشکیل شورای معادن صدور مجوزها برای توسعه معادن و خسارت وارده به منابع طبیعی تعیین تکلیف می شود.

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، صادقيان گفت:با تشکيل شوراي معادن براي تعيين تکليف وضعيت مجوز معادن و خسارت وارد شده به منابع طبيعي تلاشی جدی  صورت می گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد نیز دراین نشست  با اشاره به مضرات ریزگردها، گفت: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۵۰۰ هزار نفر در اثر گردوغبار دچار مرگ زودرس می‌شوند.

محمدرضا آخوندی با اشاره به اینکه شعار روز جهانی مقابله با بیابان‌زدایی در سال ۲۰۱۸، سرزمین ارزشمند است، برای حفظ و احیای آن سرمایه‌گذاری کنیم، انتخاب‌شده است، گفت: در پی خشک‌سالی و قحطی شدیدی که حدود ۴۰ سال پیش در اوایل دهه ۱۹۷۰ در آفریقا رخ داد، موضوع بیابان و بیابان‌زایی و همچنین تعدیل اثرات خشک‌سالی به‌عنوان یک معضل جهانی مطرح شده است.

وی افزود: این موضوع توسط برخی کشورها به‌ویژه کشورهای آفریقایی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۴ به بحث گذاشته شد و طی قطعنامه‌ای از جامعه جهانی خواسته شد که به پدیده بیابان‌زایی توجه ویژه داشته باشند و اقدامات مؤثری در این راستا انجام دهند که بلافاصله اقدامات وسیعی در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین شروع شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد بابیان اینکه در سال ۱۹۹۱ ارزیابی فعالیت‌های انجام‌شده نشان داد که این اقدامات متناسب با نیاز جامعه جهانی نبوده و لازم است که بازنگری در این‌ ارتباط انجام گیرد، اظهار داشت: در طی این سال‌ها، این مسئله بارها در سازمان ملل مطرح و سرانجام در اجلاس سران کشورها در ریودوژانیرو موضوع مطرح و نهایتاً متن معاهده بین‌المللی مبارزه با بیابان‌زایی در ۱۷ ژوئن ۱۹۹۴ مطابق با ۲۷ خرداد ۱۳۷۳ به‌صورت نهای درآمد و این روز به‌عنوان روز جهانی بیابان‌زدایی اعلام شد.

آخوندی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۷۰ کشور عضو این کنوانسیون هستند، تصریح کرد: کشورهای عضو اعم از آن‌هایی که با پدیده بیابان‌زایی و خشک‌سالی درگیر هستند و یا حتی کشورهایی که عضو این معاهده هستند ولی مواجه با این پدیده‌ها نیستند و یا درگیری کمتری دارند ملزم شده‌اند تا با همکاری یکدیگر برنامه‌هایی را برای مقابله با این مسئله اجرا کنند.

این مقام مسئول بیان داشت: ازجمله مهم‌ترین تعهداتی که کشورهای مواجه با بیابان‌زایی ازجمله ایران در قبال این معاهده دارند، تدوین برنامه بلندمدت تحت عنوان برنامه اقدام ملی بیابان‌زدایی است که در آن عوامل مؤثر بر بیابان‌زایی در هر منطقه شناسایی می‌شود و روش‌های مقابله با آن متناسب با شرایط اجتماعی و اقتصادی همان محل به اجرا درمی‌آید.

وی با اشاره به پدیده بیابان‌زایی و گردوغبار در استان یزد، تأکید کرد: اصولاً هر عاملی اعم از طبیعی و انسانی که موجب تضعیف توان ذاتی و برهم خوردن تعادل اجزای طبیعت گردد، باعث تخریب سرزمین و بیابان‌زایی می‌گردد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با تأکید بر اینکه بیابان‌زایی یک فرایند عمدتاً ناشی از عملکرد نامناسب انسان، فرآیندی ماشه‌ای و دومینووار، خود تشدیدی و شدیداً غیرقابل برگشت، اذعان کرد: اولین هجوم گسترده گردوغبار در ایران به سال ۱۳۸۲ برمی‌گردد و هم‌اکنون ۲۲ استان کشور را با مشکل مواجه کرده است. این پدیده، دارای تبعات منفی گسترده بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و زیست‌محیطی برای ایران بوده است.

 

آخوندی ابراز داشت: طوفان گردوغبار، محصول مستقیم توسعه ناپایدار در منطقه است که تا حدود زیادی به مداخلات نادرست انسانی در اکوسیستم‌های منطقه مربوط می‌شود.

این مقام مسئول بابیان اینکه طوفان گردوغبار از ذراتی با قطر کمتر از ۷۰ میکرومتر تشکیل‌شده است، اضافه کرد: ذرات تولیدکننده گردوغبار تا ارتفاع ۶ کیلومتر صعود و تا مسافت ۶۰۰۰ کیلومتر انتقال می‌یابد؛ همچنین باید توجه داشت که سالانه 0/5 تا ۵ میلیارد تن ریز گرد در جهان جابجا می‌گردد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در پایان با تأکید بر اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۵۰۰ هزار نفر در اثر گردوغبار دچار مرگ زودرس می‌شوند، یادآور شد: انتظار این است که در راستای عضویت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در شورای برنامه‌ریزی استان به دلیل اهمیت و فرابخش بودن مسائل مربوطه، تهیه هرچه سریع‌تر سند آمایش سرزمین استان و تأمین اعتبار اجرای عملیات کنترل منابع اصلی ریز گرد اهتمام ویژه‌ای صورت گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش عیار چغندر تولیدی به بیش از ۱۷ درصد در چهارمحال و بختیاری
بستری شدن بیماران با علائم کووید و آنفولانزا در سمنان
صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا برای استان تهران
پیروزی های کشور نشان قدرت و اراده ملت ایران است
اختصاص ۸۴ هزار میلیارد ریال برای جاده‌های بین مزارع
وزنه برداری جام فجر؛ مدال نقره و برنز دسته ۹۴ کیلوگرم برای ایران
کاروان سلامت در شهر سورمق شهرستان آباده
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای برخی از شهر‌های صنعتی
نمایش ظرفیت ها
اعتماد به آمریکا بزرگ‌ترین خطای راهبردی است
فینال فصل دوم مسابقه بزرگ «۱۰۰»؛ امشب 
شناور راهبردی کردستان در خلیج فارس به آب انداخته شد
اطلاعیه قطع آب برخی سایت‌های شهرک پیامبر اعظم شهر بندرعباس
تاکید امام جمعه خوی بر عزت ملی اقتدار نظامی و پیشرفت علمی ایران
امام جمعه مهاباد: اطاعت از فرامین رهبری جامعه اسلامی را به سرمنزل مقصود می‌رساند.
بانوی همدانی صاحب نشان برنز دو صحرانوردی قهرمانی نوجوانان کشور
برخورد مرگبار موتور سیکلت و خودرو در محور مشهد-میامی
تاکید استاندار آذربایجان شرقی بر تامین اقلام اساسی
گرامیداشت هفته بسیج در خوی
قبرستان نو قم به باغ مزار و پارک عمومی تبدیل می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)