• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۶۲۶۹
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۱
بین الملل » تحلیلی

خشم و نگرانی هواداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا از افزایش دوره گذار

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن، اظهارات نخست وزیر انگلیس درباره احتمال افزایش دوران گذار برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا از دو سال به سه سال خشم هواداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را برانگیخت. 

ترزا می پس از نشست سران 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل گفت : دوران گذاری که برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا، معروف به برگزیت (Brexit) منظور شده است، ممکن است طولانی تر شود و این کشور تا پایان سال 2021 در این اتحادیه باقی بماند.
در همه پرسی سوم تیرماه سال 1395 ( 23 ژوئن 2016) 51.9 درصد مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادند. شماری از سیاستمداران حزب حاکم محافظه کار، با ابراز خشم از سخنان ترزا می، استعفای نخست وزی را خواستار شدند و روزنامه های جناح راست نیز با نوشتن عناوین خشم آگین، نارضایتی خود را از این گفته نشان دادند.
روزنامه دیلی میل در صفحه نخست خود نوشت: یک سال دیگر در برزخ برگزیت؟ براساس گفته نخست وزیر، به منظور داشتن روابط بازرگانی با اتحادیه اروپا، بریتانیا باید بیش تر منتظر بماند اما میلیاردها یورو به این اتحادیه بپردازد. این روزنامه نوشت بدین ترتیب، تا 5/5 سال پس از این که مردم این کشور در همه پرسی، به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند، بریتانیا نمی تواند از اتحادیه خارج شود.
روزنامه سان با عنوان " وقت اضافه" نوشت: اتحادیه اروپا یک سال اضافه، مهار بریتانیا را در دست خواهد داشت. این روزنامه با انتشار تصویر مصافحه ترزا می، نخست وزیر بریتانیا و ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نوشت: آیا این بوسه مرگ است؟
روزنامه فایننشیال تایمز نیز نوشت: براساس سخنان ترزا می، دوران گذار طولانی تر می شود. روزنامه دیلی تلگراف هم نوشت ، نخست وزیر بریتانیا، با افزودن یک سال بر دوران گذار، " در حال بازی با زمان" است.
همچنین روزنامه آی نیوز (inews) نوشت: ترزا می به منظور "حفط توافق"، راه را برای افزودن بر زمان گذار، باز کرد.
روزنامه گاردین هم نوشت: دونالد توسک، رئیس شورای اروپایی می گوید ترزا می "حقایق جدیدی" برای گشودن بن بست گفتگوها بر سر برگزیت ارائه داد.
دولت بریتانیا پس از گذشت مدتی، ماده 50 پیمان لیسبون، معروف به قانون اساسی اتحادیه اروپا را فعال ساخت و رسما به اتحادیه اروپا اعلام کرد که برای خروج از این اتحادیه آماده می شود. براساس ماده 50 پیمان لیسبون که در دسامبر 2007 میلادی تصویب شد، دولت هایی که بخواهند از اتحادیه اروپا خارج شوند، باید این ماده را فعال سازند و مطابق آن عمل کنند. ماده 50 پیمان لیسبون که جدیدترین منشور اتحادیه اروپاست، روند خروج یک کشور از اتحادیه را مشخص کرده اما شرایط آن مبهم است زیرا دولت ها ناچارند به منظور خروج، گفتگوهای زمان بر و پیچیده ای را آغاز کنند تا شرایط جدایی تدوین شود. براساس این ماده، دولت متقاضی خروج از اتحادیه اروپا با فعال سازی ماده 50، دو سال فرصت خواهد داشت تا چگونگی خروج از اتحادیه، نحوه عقد قرارداد با دیگر کشورهای عضو اتحادیه و شرایط مربوط را از جمله چگونگی دسترسی به بازار مشترک، چگونگی تردد شهروندان کشورها و وضعیت افرادی که در کشورهای دیگر زندگی و کار می کنند، تدوین سازد اما دولت های 27 کشور دیگر، باید این موارد را تصویب کنند. در دوران گذار دولتها متعهدند تعهداتشان را کماکان به عنوان عضو اتحادیه اروپا، اجرا کنند.
دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا تاکنون درباره سه موضوع مهم جدایی، توافق کرده اند. اکنون مشخص است که بریتانیا باید هزینه جدایی را بپردازد؛ تکلیف مرزها میان ایرلند شمالی (متعلق به بریتانیا) و جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپاست، روشن و حقوق شهروندان اتحادیه اروپا در بریتانیا و نیز بریتانیایی ها در اتحادیه اروپا، معین شده است. اکنون دو طرف درباره جزئیات این موارد مثلا چگونگی نبودن یک مرز فیزیکی در جزیره ایرلند و نیز آینده روابط دو طرف گفتگو می کنند.
به منظور در اختیار داشتن زمان بیش تر، دو طرف قبلا بر زمان گذار 21 ماه توافق کرده اند تا بتوانند روابط پس از برگزیت را مدیریت کنند. دولت بریتانیا درباره چگونگی این روابط، طرحی را تصویب کرده است که به علت بررسی در اقامتگاه خارج از شهر نخست وزیری، به طرح چکرز (Chequers Plan) معروف شده است. این طرح با انتقاد فراوان مخالفان اتحادیه اروپا، از جمله شماری از اعضای ارشد حزب حاکم محافظه کار روبرو شد و اتحادیه اروپا نیز آن را غیر قابل اجرا خواند. دوران 21 ماهه گذار از فروردین ماه 1398 (29 مارس 2019) آغاز می شود و تا 31 دسامبر سال 2020 ادامه خواهد داشت.
با خواست اتحادیه اروپا، بریتانیا پذیرفته است که در این مدت شهروندان دو طرف به صورت آزادانه از مرزها تردد کنند. بریتانیا نیز خواهد توانست با دیگر کشورها به گفتگوهای بازرگانی بپردازد و توافق امضا کند اما قادر نخواهد بود تا اول ژانویه 2012 میلادی، این قراردادها را اجرایی سازد. دوران گذار فقط در صورتی عملی خواهد بود که بریتانیا و اتحادیه اروپا، بر سر خروج از این اتحادیه، به توافق دست یابند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از فاز اول ورزشگاه ولایت بروجرد تا پایان امسال
تشکیل بنیاد فرزانگان برای سالمندان در استان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
درخواست افزایش پهنای باند و بالا رفتن سرعت اینترنت توکهور
پایداری جو در بیشتر مناطق کشور
شهروند خبرنگار؛ هدر رفت آب در ارومیه
ملکان، قهرمان مسابقات هندبال خردسالان آذربایجان شرقی
درخواست معترضان در تل آویو، پایان دادن به جنگ غزه
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدید‌ها و رمز پیشرفت
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)