به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، استاندار در نشست شورای راهبری جمعیت استان قزوین گفت: بر اساس نمودارهای
جمعیتی، دهههای آینده جمعیت سالمندان از جوانان پیشی میگیرد.
عبدالمحمد زاهدی گفت: در سال ۱۴۲۰ متولدین دهه ۶۰ شمسی که از فراوانترین گروههای سنی هستند حداقل ۶۰ سال خواهند داشت و این وضعیت خوبی برای کشور نیست.
به گفته او برای افزایش نرخ جمعیت کشور باید همه امکانات به طور متناسب رشد یابد و همه دستگاهها اقدامات لازم را پیش بینی و اجرا کنند.
استاندار قزوین گفت: با ازدواج دختران زیر ۱۸ سال نه تنها مشکلات مربوط به کاهش جمعیت حل نمیشود، بلکه احتمال اینکه مسایل و آسیبهای دیگر نیز به این افراد و جامعه وارد شود، وجود دارد.
زاهدی با بیان اینکه بارداریهای ناخواسته راه حل افزایش جمعیت نیست، گفت: مهمترین مساله در این خصوص، ناآگاهی جامعه است و اگر آگاهی و دانش خانوادهها بالا باشد شاهد بارداریهای ناخواسته یا مسائل برنامه ریزی نشده دیگر نخواهیم بود.
او تاکید کرد: به منظور مدیریت و برنامه ریزی هرچه بهتر در حوزه جمعیت، در کنار سیاست گذاری مراجع بالادستی باید آموزشهای پیش از ازدواج با جدیت و کیفیت بیشتری تقویت شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هم با اشاره به اینکه قبلا ۱۰ درصد زوجهای کشور نابارور بودند گفت: هم اکنون درصد ناباروری بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است.
منوچهر مهرام با بیان اینکه ۲۰ سال پیش ۷/۴ درصد جمعیت سالمند بوده است گفت: امروز این رقم به ۹/۲ درصد رسیده که نگران کننده است.
به گفته او بر اساس پیش بینی سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۵۰ بالغ بر ۳۰ درصد جمعیت جهان سالمند میشوند.
مهرام با بیان اینکه امید به زندگی و ناباروری افزایش یافته و در عین حال شاخص مردمی کاهش پیدا کرده است گفت: این موارد در آمایش جمعیت تاثیر میگذارد لذا باید برای آینده سالمندان برنامه ریزی متفاوت کنیم.
او با بیان اینکه باید همه چیز متناسب با هم رشد کند اضافه کرد: وقتی مردم را به افزایش فرزند آوری تشویق میکنیم باید توسعه اقتصادی، کشاورزی، صنعت، آموزش و بهداشترا هم مدنظر قرار دهیم.
مدیرکل ثبت احوال استان هم در نشست شورای راهبری جمعیت گفت: هم اکنون جمعیت کودکان صفر تا ۱۴ سال در قزوین ۲۳ درصد، ۱۵ تا ۲۹ سال ۲۵ درصد، ۳۰ تا ۶۴ سال ۴۶ درصد و کهنسالان نیز ۶ درصد است.
وفایی گفت: ۹۹ هزار و ۳۰۲ نفر طی سالهای ۹۷- ۹۰ به جمعیت استان اضافه شده و به طور متوسط رشد جمعیت ۱/۱۷ درصد بوده یعنی در این دوران سالیانه ۱۴ هزار و ۱۸۶ نفر افزایش جمعیت داشته ایم.
به گفته او افزایش امید به زندگی و کاهش باروری منجر به سالخوردگی جمعیت میشود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با بیان اینکه جمعیت فعال استان بر اساس آمار سال ۹۵، بیش از ۳۰ هزار نفر است گفت: جمعیت شاغل استان ۳۸۷ هزار و ۷۴ نفر است و بیش از ۵۸ هزار نفر بیکار هستند.
مسعود بابایی با اعلام نرخ مشارکت اقتصادی که ۴۰/۴ درصد است گفت: ۱۳ هزار و ۱۱۰ نفر در کاریابیها ثبت نام کرده اند که بیش از ۱۰ هزار نفر، مردان هستند.
او با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار نفر از کارجویان فاقد مهارت هستند گفت: نرخ به کارگیری افراد زیر دیپلم بیشتر از لیسانس است که این نشاندهنده ضرورت آموزش هدفمند است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نرخ حوادث ناشی از کار در ایران از هر هزار نفر ۳/۲ درصد است گفت: این نرخ در کشورهای اروپایی از هر ۱۰۰ هزار نفر ۲/۳ درصد است؛ ۷ درصد تولید ناخالص ملی صرف حوادث ناشی از کار میشود.
به گفته بابابیی در استان ۸ هزار و ۸۳۰ نفر ساعت آموزش کارگری و ۲ هزار نفر ساعت هم آموزش برای کارفرمایان برگزار شده که این آموزشها موجب کاهش ۱۲/۵ درصدی حوادث ناشی از کار شده است.
جمعیت استان قزوین حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که ۱/۶ درصد از جمعیت کل کشور را تشکیل میدهد.