• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۵۹۶۳
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷
علمی و فرهنگی
عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای:

اینستکس حتی معامله نفت برابر غذا هم نیست

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت:اینستکس عملا حتی معامله نفت برابر غذا هم نیست

اینستکس حتی معامله نفت برابر غذا هم نیستبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی باقری شب گذشته با حضور در برنامه جهان آرا شبکه افق با بیان اینکه یکی از مسائل اصلی ما فروش نفت است، گفت: اروپایی‌ها می‌گویند ما صرفا آن چیزی که تحریم نیست مثل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی را به شما می‌دهیم، اما اگر ما بخواهیم در ازای این هزینه‌ها نفت بدهیم آن‌ها قبول نمی‌کنند و می‌گویند آمریکا خرید نفت ایران را تحریم کرده و ما از آمریکا تبعیت می‌کنیم این یعنی اینستکس عملا معامله نفت در برابر غذا هم نیست.

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان درباره احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا گفت: در دوران اوباما و در اوج مذاکره رئیس جمهور آمریکا بار‌ها از عبارت روی میز بودن گزینه نظامی صحبت کرد، اما می‌گفت: در دسترس نیست من در دوران ترامپ نشنیده ام که یکبار بگویند گزینه نظامی روی میز است شرایط در صحنه هم نشان می‌دهد که وضعیت فوق العاده‌ای بوجود نیامد.
باقری با بیان اینکه رایس وزیر امور خارجه بوش ادعای ترامپ درباره اینکه "ده دقیقه قبل از حمله به ایران تصمیم گرفتم که جنگ نشود" را مسخره کرد گفت: این وزیر خارجه آمریکا گفته به سه دلیل بین ایران و آمریکا جنگ نمی‌شود اول به دلیل اینکه منطقه به هم می‌ریزد دوم این که امنیت رژیم صهیونیستی از بین می‌رود و سوم اینکه قیمت نفت افزایش پیدا می‌کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ برای پیروزی در انتخابات پیش رو به جنگ نیاز دارد یا به عدم جنگ؟ گفت:حتما ترامپ به عدم جنگ نیاز دارد.

موضوع مذاکره نکردن با آمریکا تبیین شود

عضو سابق شورای عالی امنیت ملی کشورمان با تاکید بر اینکه باید موضوع مذاکره نکردن با آمریکا تبیین شود گفت: بعضی‌ها اتفاقا سمت مشاوره هم دارند در فضای مجازی توئیت می‌کنند و می‌نویسند که نه به جنگ و نه به تحریم، این به این معنا است که نه به جنگ یعنی به جایش مذاکره انجام شود و نه به تحریم هم یعنی به جای آن باز هم مذاکره انجام شود، اما این در حالیست که آنچه رهبری بعنوان فرمانده تصمیم می‌گیرد باید بقیه هم در راستای تبیین آن حرکت کنند.
باقری در ادامه این برنامه با بیان اینکه نه گفتن به جنگ یک گزینه سلبی نیست اظهار داشت: نه به جنگ به این معناست که جنگ نمی‌شود.
وی افزود: مذاکره تنها یکی از اقسام دیپلماسی است؛ عدم مذاکره هم یکی دیگر از اقسام است، اما بعضی‌ها در افکار عمومی خلطی را ایجاد می‌کنند که "نه به مذاکره " یعنی "نه به دیپلماسی" که این اشتباه است.
این دیپلمات سابق کشورمان با طرح این سوال که آیا دولت بعنوان پرچمدار اصلی جبهه دیپلماسی در چنین شرایطی برنامه ویژه‌ای برای دیپلماسی دارد گفت:ما پهپادی را در فضای کشورمان سرنگون کردیم، اما دیپلماسی ما برای اینکه نشان دهد آمریکا متجاوز است و ما باید به متجاوز پاسخ بدهیم چه کاری انجام داد؟ آیا ما نمی‌توانستیم این را به سازمان ملل ببریم؟ ممکن است بگویند آمریکا نمی‌گذاشت، اما خود این هم یک سناریو می‌شد این‌ها همه یکی از ابزار‌های دیپلماسی است. در بحث داعش هم همینطور بود ما داعش را نابود کردیم، اما آمریکا مدعی است ایران مروج تروریسم است، اما رئیس جمهور ما در این باره با چند رئیس جمهور صحبت کرد و به چند رئیس جمهور نامه نوشت؟ و چند جلسه منطقه‌ای و بین المللی برگزار کرد که بگوید ما با تروریسم مقابله می‌کنیم هزینه هم می‌دهیم، و به این ترتیب برای خودمان هم اقتدار ایجاد می‌کرد.

ما باید از ظرفیت‌های دیپلماسی استفاده کنیم

باقری با بیان اینکه منظور رهبری از "نه به مذاکره " اینست که ما باید از ظرفیت‌های دیپلماسی استفاده کنیم افزود: رهبری قبل از برجام وقتی بحث مذاکره دو جانبه بین ما و آمریکائی‌ها مطرح بود، گفتند من به این مذاکره خوش بین نیستم؛ این به چه معناست؟ این یعنی وقتی یک فرد فهیمی به فرد کوچکتری می‌خواهد راه را نشان دهد به صورت صریح با او صحبت نمی‌کند.
وی درباره دلایل اصلی ایران برای مذاکره نکردن با آمریکایی‌ها گفت:: آمریکایی‌ها هیچ مبنایی را برای مذاکره نمی‌پذیرند. من به یاد دارم که در سال ۸۹ و در جریان مذاکرات استانبول آمریکایی‌ها به شدت دنبال مذاکره دو جانبه با ما بودند و ۱۶ بار به طرق مختلف از ما درخواست کردند در آن زمان داود اوغلو میانجی بود وقتی ما اصرار آن‌ها را دیدیم قبول کردیم، اما با یک شرط و آن اینکه مذاکرات هسته‌ای بر مبنای ان. پی. تی انجام شود، داود اوغلو گفت: عالی است، اما وقتی رفت با آمریکایی‌ها مطرح کرد آن‌ها نپذیرفتند. در آن زمان خود داود اوغلو گفت: وقتی طرف مبنای مذاکره را نمی‌پذیرد مذاکره نکردن منطقی است.
عضو سابق شورای عالی امنیت ملی کشور درباره یکی دیگر از دلایل مذاکره نکردن ایران با آمریکا اظهار داشت: آمریکایی‌ها می‌خواهند "حقوق" ما را از ما بگیرند، اما حقوق ما قابل مذاکره نیست مثلا وقتی می‌گویند می‌خواهیم درباره مسائل موشکی مذاکره کنیم یعنی می‌خواهند حق مشروع ما برای دفاع از خودمان را بگیرند.
باقری در ادامه این گفتگو درباره ساز و کار مالی اروپا موسوم به اینستکس عنوان کرد: هر اقدامی که فشار حداکثری آمریکا علیه ملت راکاهش دهد کار مطلوبی است نکته دوم اینکه من می‌خواهم درباره اینستکس از تعبیر رهبری استفاده کنم که آن را شوخی تلخ نامید.
عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان با انتقاد از سفر هیئت بلندپایه دیپلماتیک ایران به وین گفت: این نشست یک مراسم خیمه شب بازی بود که در آن می‌خواستند صرفا یک عکس را به ما نشان بدهند مسئولان کشور ما بهتر بود با مشغله‌هایی که دارند به این سفر نمی‌رفتند.
وی در تشریح ویژگی‌های اینستکس با ذکر مثالی این ساز و کار مالی اروپا را تعبیر به درخواست یک فرزند از پدرش کرد و افزود: مثل این می‌ماند که پسری از پدرش بخواهد برای او یک اسباب بازی بخرد و پدر عکس آن اسباب بازی را در تلفن همراهش نشان دهد و پسر بپرسد چه زمانی برایم می‌خری و پدر بگوید هر زمانی که پول داشته باشم حالا اینستکس هم چنین وضعیتی دارد.
باقری ادامه داد: اروپایی‌ها می‌خواهند ما از اینکه به سمت احقاق حقوقمان برویم منصرف شویم الان مسئله اصلی ما این است که نفت ما را نمی‌خرند، پول نفت و غیر نفت را نمی‌توانیم گردش دهیم و بیمه و حمل و نقل کشتی و هواپیما‌های ما مشکل دارد، اما اروپایی‌ها می‌گویند ما صرفا آن چیزی که تحریم نیست مثل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی را به شما می‌دهیم؛ اما اگر ما بخواهیم در ازای این هزینه‌ها نفت بدهیم آن‌ها قبول نمی‌کنند و می‌گویند آمریکا خرید نفت ایران را تحریم کرده و ما از آمریکا تبعیت می‌کنیم.
عضو سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه اگر ما بخواهیم برای تامین هزینه‌ها نفت را قاچاق کنیم اروپایی‌ها میگویند مگر شما عضو پالرمو نیستید؟ باید به سرعت عضو شوید، اما اگر ما عضو پالرمو شویم فروش نفت مان می‌شود جرم سازمان یافته و پولشویی این یعنی اینستکس عملا حتی معامله نفت در برابر غذا هم نیست.
وی درباره علت وقت کشی اروپایی‌ها در انجام تعهداتشان گفت: آن‌ها می‌خواهند بامرور زمان فشارهایشان علیه مردم ایران اثر بکند.

تعدیل ضرب الاجل، دشمن را جری‌تر می‌کند
عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان درباره مسیر دولت در آینده برجام اظهار داشت: دولت دو مسیر دارد یکی اینکه موضوع ضرب الاجل را با قدرت ادامه دهد و دیگر آنکه در آن تعدیل ایجاد کند، اما در صورت تعدیل، دشمن فشارش را بیشتر می‌کند و مصمم‌تر می‌شود.
باقری در گفتگوی تلویزیونی که از شبکه افق پخش شد با انتقاد از نوشته یکی از نمایندگان مجلس در صفحه شخصي خود در فضاي مجازي که در آن گفته بود اگر اینستکس دستاورد اقتصادی نداشته باشد لااقل دستاورد سیاسی دارد، گفت: این چراغ سبز به طرف مقابل است یعنی می‌گوید هر کاری می‌خواهی با ما بکن حتی اگر هیچ فایده‌ای نداشته باشد، ولی تو ترتیب رقیب من را بده.
عضو سابق شورای عالی امنیت ملی با کاریکاتور خواندن برجام عنوان کرد: برجام دو طرف داشت که یک طرف به طور کامل به تعهداتش پایبند بود، اما یک طرف، چون نگرانی از بابت خروج طرف متعهد از برجام نداشت به هیچ یک از تعهدات پایبند نبوده است.
وی درباره آینده برجام گفت: این دولت از برجام خارج نمی‌شود و، چون اکثریت اعضای شورای عالی امنیت ملی هم دولتی هستند خروج از برجام از سوی شورای عالی امنیت ملی هم اتفاق نخواهد افتاد.
 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تولید حدود ۹۵۰ هزار تُن سیب درختی امسال در آذربایجان‌غربی
دورکاری ادارات سیستان و بلوچستان در روز چهارشنبه
مراسم گرامیداشت شهید توحید مهرپور در لاهیجان
ارسال دست‌سازه‌ حسینی نوجوانان اردبیلی به مرز تمرچین
نذر آب به ياد تشنه لبان دشت کربلا
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش
خبر یاران ۳۱ تیرماه
رونمایی از پوستر پنجمین دوره جشنواره رایحه حسینی
فعال شدن کلید سوالات آزمون سراسری
کتابهای سینمایی مورد توجه نیستند
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار ملی در دانشگاه تهران
قول مساعد برای ایجاد نمایندگی ثبت اسناد در قلعه‌گنج
تاکید استاندار خوزستان بر بازنگری در سیاست های انتقال آب از سرشاخه‌های کارون
کشف ۲۰ دستگاه ماینر غیرمجاز در اشکذر
کاهش سطح کشت گوجه فرنگی در قزوین
همایش موکبداران اربعین حسینی
کمک ۸ میلیارد ریالی خانواده نیک اندیش اصفهانی به زندانیان
اعزام مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) برای زیارت اربعین
برگزاری دومین سوگواره بین المللی میراث اربعین حسینی
ذخایر کالا‌های اساسی به ویژه روغن دربازار افزایش یابد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)