• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۷۰۹۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
مازندران » علمی و فرهنگی
مازندران

گرامیداشت نیما یوشیج، شاعر بلند آوازه کشور در ساری

مراسم گرامیداشت نیما یوشیج، شاعر بلند آوازه کشور ، دیشب در ساری برگزار شد.

گرامیداشت نیما یوشیج، شاعر بلند آوازه کشور در ساری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مراسم سالروز تولد نیما یوشیج شاعر بلندآوازه مازندرانی و پدر شعر نو ایران، دیشب همزمان با مراسم اختتامیه هفته مازندران، در ساری برگزار شد.
هفته مازندران که امسال به ابتکار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و ستاد بزرگداشت این هفته با برنامه‌های فرهنگی مختلف از ۱۳ آبان در سراسر استان آغاز شد، دیشب با برگزاری چند برنامه با محوریت نیما از ساعت ۱۷ تا ۲۰ به عنوان اختتامیه هفته مازندران در سالن آمفی تئاتر هلال احمر ساری برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در این مراسم با بیان این که ویژه برنامه‌های هفته مازندران امسال به صورت گسترده در تمام شهرستان‌ها در یک هفته برنامه‌ریزی و اجرا شد، گفت: در نامگذاری روز‌های هفته مازندران، ۲۰ آبان به نام «نیما و زبان تبری» تعیین شده است و امشب نیز تمام برنامه‌های فرهنگی با محوریت نیما و گرامیداشت استاد ابوالحسن خوشرو هنرمند برجسته و پیشکسوت استانمان برگزار شد.
عباس زارع درباره اهدای نشان درجه یک هنری به استاد ابوالحسن خوشرو افزود: به پاس بیش از نیم قرن فعالیت هنری استاد خوشرو و زحماتی که این چهره نامدار موسیقی بومی در حفظ و ترویج موسیقی مازندرانی کشید، از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشان درجه یک هنری به استاد خوشرو اهدا شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: در کارگروه ترویج فرهنگ بومی، هفته مازندران را از تیرماه سیزده شو تا تولد نیما یوشیج برنامه‌ریزی کردیم که مجموعا در این هفته بیش از ۵۰۰ برنامه فرهنگی برگزار شد.
زارع با اشاره به نگاه ویژه به مدارس در برگزاری هفته مازندران افزود: در مدارس برنامه‌های متنوعی به مناسبت روز مازندران برگزار شد و آموزش و پرورش استان، همکاری خوبی در این زمینه داشت.
این مسئول تصریح کرد: بهمن ماه امسال نخستین کنگره تجلیل از مشاهیر استان را برگزار خواهیم کرد.
یک نیماپژوه هم در این مراسم گفت: در یکصدمین سالی که نیما، شعر منتشر کرده هنوز نیما را به رسمیت نمی‌شناسیم.
احمدرضا بهرام‌پور عمران درباره اهمیت بومی‌گرایی و نگرش محلی نیما، شاعر مازندرانی افزود: دهه‌هاست که نیما را به عنوان شاعری که در مدرسه سن‌لویی تهران درس خواند و زبان فرانسه می‌دانست سخن گفته شده، اما امروز زمان آن رسیده درباره اهمیتی که نیما به سرزمین پدری و زبان مادری‌اش قائل است سخن بگوییم.
این نیماپژوه با بیان اینکه نیما همزمان که به شعر جهانی و ملی نظر داشت به زبان و فرهنگ مازندرانی توجه ویژه می‌کرد، افزود: سفر‌های پی در پی نیما به یوش و سفر به نقاط مختلف مازندران، موجب شده بود نیما با فرهنگ مازندرانی ارتباط عمیق داشته باشد.

بهرام‌پور ادامه داد: برای همین واژه‌هایی که در شعر نیما شکل نمادگونه پیدا کردند مثل داروگ و ری‌را، حکایت از این تعلق خاطر دارد.
وی با اشاره به حذف اشعار نیما از کتاب‌های درسی، گفت: سال بعد صدمین سالی است که نیما شعر منتشر کرد و ما هنوز نیما را به رسمیت نشناختیم.
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج متولد ۲۱ آبان ۱۲۷۶ روستای یوش شهر بلده شهرستان نور استان مازندران– درگذشته ۱۳ دی ۱۳۳۸؛ شاعر معاصر ایرانی و بنیان‌گذار شعر نوین و ملقب به پدر شعر نو فارسی است.
نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران، انقلابی به پا کرد. نیما آگاهانه تمام بنیاد‌ها و ساختار‌های شعر کهن فارسی را به چالش کشید. شعر نو عنوانی بود که خودِ نیما بر هنر خویش نهاده بود.
تمام جریان‌های اصلی شعر معاصر فارسی وامدار این انقلاب و تحولی هستند که نیما نوآور آن بود. بسیاری از شاعران و منتقدان معاصر، اشعار نیما را نمادین می‌دانند و او را هم‌پایه شاعران سمبولیست بنام جهان می‌دانند. نیما همچنین اشعاری به زبان مازندرانی دارد که با نام «روجا» چاپ شده‌است.
شایان ذکر است در مراسم اختتامیه هفته مازندران، عده‌ای از شاعران و سخنوران عرصه ادب و هنر استان به شعرخوانی و هنرنمایی پرداختند.
در این مراسم علاوه بر اجرای موسیقی و شعرخوانی و برنامه‌های آیینی، نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی نیز برگزار شد که با استقبال ویژه‌ای از سوی مردم و هنرمندان مواجه شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۷ شهید و ۳۰ زخمی در نوار غزه طی ۴۸ ساعت گذشته
دوخطه‌کردن راه‌آهن زنجان – قزوین به بهره‌برداری نزدیک شد
دیدار استاندار گلستان با فرمانده سپاه نینوا به مناسبت هفته بسیج
اجرای عملیات راهداری با ۲۰ میلیارد تومان هزینه در نیشابور
کلاهبرداری رمّال مجازی در فسا
۳ کشته و ۵۱ مصدوم در حوادث رانندگی سمنان
توقف ۲۵۰۰ دستگاه کامیون ایرانی در گمرک های افغانستان
ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به ۲۷۰ بیمار در مبارکه
تجمع عزاداران فاطمی در ظهر شهادت حضرت فاطمه زهرا
جلسه ستاد بحران استان در سنندج برگزار شد
مراکز پیش دبستانی و مهد‌های کودک تعطیل شد
لایحه بودجه ۱۴۰۵، مطابق با تکالیف مجلس تدوین می‌شود
جنگل‌های نمنق جلفا در محاصره آتش
رفع تصرف زمین ییلاقی در شهرستان رضوانشهر
ارائه بیش از ۴۹ میلیارد تومان خدمات رایگان بسیج به مردم سرخس
قهرمانی تیم فوتبال هفت نفره در مسابقات آسیا-اقیانوسیه با درخشش بوشهری‌ها
سلامت اداری در گرو شفاف بودن و رفع تعارض منافع
انجام تست HIV، اقدامی حیاتی برای حفظ سلامت فرد و جامعه
میزبانی دانشگاه پیام‌نور مهریز از پیکر مطهر شهید گمنام
فرمانده کل ارتش: بسیج موجب تقویت امنیت و ثبات ملی شده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)