به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، دیوان بین المللی دادگستری لاهه با صدور حکم ی دولت میانمار را به خشونت و نسل کشی اقلیت مسلمان روهینگیا محکوم کرد.
بر اساس این حکم که با رسیدگی ۱۷ قاضی به پرونده نسل کشی میانمار صادر شده است؛ دولت این کشور باید از مسلمانان روهینگیا در برابر هر گونه خشونت، آزار و آسیب محافظت کند و مانع قتل و لطمات جدی ضد این اقلیت مسلمان شود.
پایان دادن به کارزار کشتار روهنیگیا در میانمار بر اساس حکم دادگاه بین المللی لاهه نخستین پیروزی برای اقلیت مسلمانان روهینگیا و نقطه عطفی در جلوگیری از نسل کشی بیشتر این اقلیت ستمدیده در دنیای امروز است.
رهبر حزب حاکم میانمار که در گذشته نسل کشی ارتش این کشور را مورد تایید قرار نداده بود و فقط از آن به عنوان چند جنایت یاد کرده بود، ساعتی پیش بعد از انتشار حکم دیوان کیفری دادگاه لاهه کشتار جمعی اقلیت روهینگیا را تکذیب کرد.
خانم "آنگ سان سوچی" ادعا کرد: آوارگان روهینگیا درباره نحوه برخورد ارتش این کشور اغراق کرده اند و دولت میانمار با حکم دادگاه لاهه قربانی روایت بی اساس گروههای حقوق بشری و پژوهشگران سازمان ملل متحد شده است. این در حالی است که اقدامات سرکوب گرایانه دولت میانمار ضد اقلیت روهینگیا موجب کشتار گسترده و پناه ۷۳۰ هزار آواره به اردوگاههای غیر بهداشتی و شلوغ در مرز بنگلادش شده است.
همچنین وکلای گامبیا به عنوان کشور مسلمان آفریقایی که از جنایات میانمار به دادگاه لاهه شکایت کرده اند در اجلاس ماه گذشته دیوان لاهه از نقشهها و تصاویر ماهوارهای و عکسهای روشنی که موید کارزار کشتار، تجاوز جنسی و نابودی جامعه روهینگیا و راندن آنان از سرزمین شان در ایالت راخین حکایت دارد به عنوان اسناد رسمی قابل استناد در این دادگاه استفاده کردند.
دادگاه لاهه نیز اعلام کرد: این حکم دارای وزن قانونی است و میانمار را از قوانین بین المللی در پایبندی به مفاد آن متعهد میکند.
فعالان حقوق بشر نیز از حکم دیوان کیفری بین المللی استقبال کرده اند و دولتها و نهادهای سازمان ملل در حالی که پیگیر پرونده کشتارها در دیوان کیفری لاهه هستند بر اجرایی شدن این حکم نیز نظارت و تاکید دارند.