• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۶۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۲
صفحه نخست » کل اخبار
بورس بهتر است یا دلار و طلا

چرا بورس نسبت به بازار‌های دیگر سودآورتر است؟

این روز‌ها شاهد رشد بی‌سابقه شاخص بورس هستیم. چرا سرمایه‌گذاری در بورس در مقایسه با طلا و سکه و ساختمان بهتر است؟

چرا بورس نسبت به بازار‌های دیگر سودآورتر است؟پس از جهش ناگهانی دلار و سکه در بهار و تابستان سال ۹۷ نقدینگی فراوانی به بازار ارز و طلا وارد شد و برخی افراد سود خوبی داشتند. اما از پاییز ۹۷ تا پاییز ۹۸ نه‌تن‌ها بازار طلا و ارز جهش نکرد بلکه در برهه‌هایی قیمت کاهش پیدا کرد.
همین امر باعث رکود و تورم در اقتصاد کشور شد. تا جایی که طبق آمار‌های بانک مرکزی برخی برهه‌ها تورم به ۴۰ درصد هم رسید و در این ایام سرمایه مردم راکد ماند.

وضعیت طلایی بورس نسبت به رقبا.
اما در همین برهه یک ساله، وضعیت بازار بورس نسبت به بازار‌های مالی دیگر بسیار متفاوت بود. جهش ناگهانی دلار و طلا کمی با تاخیر وارد بورس شد و همین امر باعث شد برخی سهم‌ها با رشد سریعی روبرو شوند.
به‌صورت کلی در یک سال گذشته قیمت سهام در بورس ایران بین ۳۰ الی ۳۰۰ درصد افزایش‌یافته و سود خوبی نصیب سهامداران شده است. همه این موارد نشان‌دهنده ارزندگی بازار بورس در ایران است و به تازگی نیز شاخص کل بورس ایران مقاومت ۲۰ سال اخیر خود را شکسته و رکورد جدیدی ثبت کرده است.

نقش بورس در رونق اقتصاد خانواده
بخشی از تورم ناشی از واردات کالا به کشور است. حال اگر کشور در تولید کالا خودکفا شود، دیگر نیازی به خروج ارز از کشور نیست و همین امر تا حدود بسیار زیادی موجب کاهش تورم می‌شود.
مزیت اساسی بورس این است که ما در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنیم که عملاً خودمان و یا نزدیکانمان در آن‌ها اشتغال به کار داریم و از این طریق به رشد اقتصاد خانواده و کشورمان کمک کرده‌ایم؛ بنابراین سرمایه‌گذاری در بورس، در بخش‌های مختلف اقتصادی باعث رشد این واحد‌ها می‌شود و از طرفی هزینه تولید را پایین می‌آورد. پس یک سرمایه‌گذار موفق جایی سرمایه‌گذاری می‌کند که رشد سرمایه‌اش موجب دامن زدن به تورم نشود بلکه با سرمایه اندک خود نقشی در تولید ملی و رونق اقتصادی داشته باشد و سود خوبی هم نصیب خودش شود.

مزایای سرمایه‌گذاری در بورس
سرمایه‌‎گذاری در بورس به‌جز رونق تولید ملی، مزایای فراوانی دیگری هم دارد. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره می‌کنیم:
سرمایه اولیه اندک: شما با صد هزار تومان می‌توانید سرمایه‌گذاری را در بورس آغاز کنید. یکی از قوانین بورس حداقل میزان خرید هر سهم ۱۰۰ هزار تومان است. خیلی از افرادی که تاکنون وارد بورس نشده‌اند فکر می‌کنند که شروع سرمایه‌گذاری در بورس نیازمند سرمایه زیادی است در حالی که مطابق قانون این‌گونه نیست.

محدود به مکان خاصی نیست: یکی از آرزو‌های مردان و زنان، شغلی است که نیاز به خروج از خانه نباشد. بازار بورس این ویژگی منحصربه‌فرد را دارد که شما در هر مکانی و در کنار هر شغلی می‌توانید در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنید.

سود متناسب با تحلیل: در بازار بورس هر چه میزان تخصص شما بیشتر باشد و بتواند وضعیت بازار را به‌خوبی تحلیل کنید می‌توانید سود بیشتری ببرید. در این بازار نمی‌توان با موج‌سواری و رانت درآمد کسب کرد بلکه باید بدانید چه زمان یک سهم را خریده و چه زمانی آن را به فروش برسانید.
بورس
امکان استفاده از مشاوران: برای کسب بازدهی‌های بیشتر می‌توانید از مشاوره تحلیل‌گران تاییدشده کارگزاری‌ها استفاده کنید. این امکان با پرداخت هزینه می‌تواند میسر شود؛ بنابراین شما به‌راحتی می‌تواند بدون دانش سرمایه‌گذاری از تخصصی‌ترین مطالب و تحلیل‌های بورسی استفاده کنید و حتی با استفاده از این اطلاعات و تحلیل‌ها به‌تدریج آن‌ها را فراگرفته و سطح توان تحلیلی خود را توسعه دهید.

حفظ سرمایه در مقابل تورم: با سرمایه‌گذاری مناسب و آگاهانه در بورس، ارزش دارایی افراد در مقابل تورم حفظ می‌گردد، زیرا فرد به نسبت سهام خود در دارایی شرکت سهیم است و با رشد ارزش دارایی‌های شرکت به مرور زمان، ارزش سهام فرد نیز افزایش می‌یابد. در واقع در کنار سود، می‌توان سرمایه اولیه خود را در طی چند سال حفظ کرد.

قابلیت نقد شوندگی بالا: سرمایه شما قابل نقد شدن است. اگر شما برفرض مثال ۱۰ میلیون تومان داشته باشید و با آن یک کسب و کار راه‌اندازی کنید، در صورتی که تصمیم بگیرید کسب و کارتان را تعطیل کنید وسایل زیادی روی دست‌تان خواهد ماند (مثلاً وسایل مغازه یا کارگاه). اما سرمایه‌گذاری در بورس فقط خرید برگه سهام است و اگر سهم درستی را انتخاب کرده باشید که نقد شوندگی بالایی داشته باشد، فوراً می‌توانید سهام خود را بفروشید تا کارگزار ۳ روز بعد، مبلغ حاصل از فروش سهام را به حساب بانکی شما واریز کند. سرمایه‌گذاران بورس هر زمان که بخواهند می‌توانند سهام خود را فروخته و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، به پول خود دسترسی پیدا کنند.
منبع: تبیان
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
استمرار غبارآلودگی هوا در مناطق صنعتی سمنان
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی در پی درگذشت خبرنگار تبریزی
اختتامیه دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
دستگیری شکارچی متخلف در روستای باغلوجه شاهین‌دژ
دوگانه سوزکردن خودرو‌های بنزینی مدل ۹۴ به بالا
ترامپ قانون انتشار پرونده اپستین را امضا و ابلاغ کرد
تدقیق مرز مناطق حفاظت شده مراکان و میرآباد
وقوع انفجار و آتش‌سوزی مهیب در پالایشگاه نفت شرق ونزوئلا
طلای رحمان عموزاد در بازی‌های کشورهای اسلامی
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
بسته خبر‌های کوتاه ۲۹ آبان در یک نگاه
کهکشان راه شیرین در تخت فولاد اصفهان
گرامیداشت سالروز شهادت جمعی از اهالی روستای گرده رش در میاندوآب
دو سوم جوانان آمریکایی در فکر مهاجرت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)