• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۲۵۲۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
از تولید ماسک تا ایجاد آرامش در جامعه

اقدامات دانشجویان بسیجی برای مقابله با کرونا

قرارگاه مبارزه با کرونا در سازمان بسیج دانشجویی کمتر از یک هفته است که تشکیل شده، ولی در این مدت کوتاه توانسته است اقدامات بسیار خوبی را برای مقابله با کرونا انجام دهد.

اقدامات دانشجویان بسیجی برای مقابله با کرونابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی بسیج دانشجویی، هم اکنون قرارگاه مبارزه با کرونای سازمان بسیج دانشجویی با ظرفیت ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی و بیش از هزار و ۴۰۰ گروه جهادی در بیش از ۲۴ استان کشور فعال است و دانشجویان جهادی شبانه روز تلاش می‌کنند تا در کنار پزشکان، پرستاران، کادر درمانی و سایر نهاد‌هایی که که این روز‌ها در خط مقدم مقابله با کرونا هستند گامی برای ریشه کن کردن این ویروس بردارند.

* تولید روزانه ۲۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده و توزیع رایگان بین اقشار آسیب پذیر
در همین راستا از نخستین اقدامات قرارگاه مبارزه با کرونا بسیج دانشجویی در استان لرستان ایجاد کارگاه تولید مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح بود که به همت دانشجویان جهادی و بسیجی هم اکنون روزانه ۲۰ هزار لیتر انواع مواد ضدعفونی کننده در این کارگاه تولید می‌شود.
آقای میلاد شرفی مسؤول قرارگاه مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی لرستان در این باره گفت: مواد ضدعفونی کننده تولیدی در ظروف یک لیتری تا کنون در محله‌های حاشیه نشین خرم آباد و روستا‌های اطراف توزیع شده و در چند روز آینده نیز در سطخ استان توزیع خواهد شد.
مسؤول بسیج دانشجویی لرستان افزود: ما آماده تولید مواد ضدعفونی کننده برای نهاد‌های مختلف هستیم و ظرفیت تولید برای سازمان‌های دولتی و گروه‌های جهادی نیز وجود دارد، تا کنون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و بنیاد مستضعفان اعلام آمادگی کردند تا با تهیه مواد اولیه از مواد ضدعفونی تولید شده توسط قرارگاه مبارزه با کرونا بسیج دانشجویی لرستان استفاده کنند.
آقای شرفی ادامه داد: با توجه به اینکه قرارگاه مبارزه با کرونا بسیج دانشجویی هزینه‌ای بابت تولید و توزیع مواد ضدعفونی کننده دریافت نمی‌کند، شماره حسابی برای دریافت کمک‌های مردمی و کمک‌های خیرین اعلام شده است.
مسئول بسیج دانشجویی لرستان گفت: دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی نیز برای مقابله و مهار این بیماری در تلاش هستند، از ظرفیت این دانشجویان برای کمک به دانشگاه علوم پزشکی در اقدامات بالینی و آگاهی بخشی به مردم استفاده می‌شود.
آقای شرفی افزود: با کمک سامانه‌های وزارت بهداشت، افراد دارای بیماری زمینه‌ای که در برابر کرونا آسیب پذیر‌تر هستند، شناسایی شده و بسته‌های بهداشتی تهیه و به آن‌ها تحویل داده خواهد شد.
* خدمات رسانی دانشجویان جهادی خراسان شمالی برای پیشگیری از کرونا
دانشجویان جهادی خراسان شمالی هم که از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور پای کار بوده اند با تلاش‌های خود موفق شدند ۲ کارگاه تولید ماسک در استان که پیش از این تعطیل بوده اند را، پیدا کرده و در تلاشند تا با ارائه نیروی کار، کارگاه راه اندازی کنند تا با این اقدام قدمی برای حل مشکل کمبود ماسک بردارند.
آقای صادق شاکری مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم در این باره گفت: بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی از ابتدای شروع بیماری کرونا در کشور آمادگی خود را برای هرگونه همکاری به استانداری اعلام کرد.
وی ادامه داد: دانشجویان جهادی با تلاش‌های خود موفق شدند ۲ کارگاه تولید ماسک در استان که پیش از این تعطیل بوده اند را، پیدا کرده و در تلاشند تا با ارائه نیروی کار، کارگاه راه اندازی شود و روزانه هزار ماسک در خراسان شمالی تولید شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: اکنون حدود ۸۰ دانشجو به صورت داوطلبانه در قالب تیم‌های تخصصی گرد هم آمده اند و از روز‌های آینده در سطح شهر برای آموزش پیشگیری مشغول خواهند شد. از این تعداد عده‌ای نیز مشغول به ارائه خدمات مشاوره‌ای تلفنی هستند.
وی افزود: همچنین بسیج دانشجویی خراسان شمالی در قالب قرارگاه مبارزه با کرونا از تمامی متخصصان حوزه بهداشت که قصد دارند چه در استان و چه در خارج از استان خدمت رسانی کنند ثبت نام کند.
آقای شاکری ادامه داد: اگر مواد اولیه الکل به ما برسد، این توانایی را داریم که روزانه حداقل هزار لیتر مایع ضدعفونی کننده تولید و به بازار ارائه دهیم.
* تلاش دانشجویان جهادی قم برای ایجاد آرامش در جامعه و تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی قم هم با اشاره به فعالیت‌های این ستاد گفت: بعد از شیوع ویروس کرنا در قم و با توجه انتشار برخی اخبار آرامش مردم تحت تاثیر قرار گرفت و اولویت ما ایجاد آرامش وآگاهی در این میان مردم است.
آقای رحمانی افزود: در این زمینه تعدادی از اعضای ستاد به ساخت محتوا‌های علمی و تبدیل آن به پوستر پرداختند تا با توزیع این اطلاعات در بین شهروندان هم از اضطراب آن‌ها کم کرده و هم به اطلاعات آن‌ها اضافه کنیم.
وی گفت: نرم افزاری هم توسط دانشگاه طراحی شده که در این فضا اطلاعات را بارگذاری و در اختیار دیگر دانشجویان قرار می‌دهیم. همچنین این مطالب را به دیگر ستاد‌ها در تمامی استان‌ها ارسال می‌کنیم تا آن‌ها هم ازاین دانستنی‌ها بهره ببرند و به کمک یکدیگر از پس این مشکل بربیاییم.
آقای رحمانی افزود: در زمینه تزریق آرامش به جامعه دانشجویان فعال در ستاد محتوا‌های رسانه‌ای تولید کرده اند که با انتشار آن ان شاءالله از اضطراب مردم کاسته خواهد شد.
وی گفت: تعدادی از نیرو‌های متخصص پرستاری و پزشکی این ستاد هم در مساجد به آموزش مسائل بهداشتی و حفظ آرامش و کنترل استرس مشغول هستند.
وی تصریح کرد: ما بحث تولید ماسک و محلول ضدعفونی کننده را هم در دست داریم. مجوز‌های بهداشتی را هم اخذ کردیم و با طی مراحل ذکر شده می‌توانیم روزانه حدود هزار و ۵۰۰ مایع ضدعفونی کننده و ۲ هزار ماسک تولید کنیم و رایگان در اختیار مردم قرار بدهیم.
* اقدامات دانشجویان بسیجی و ستاد مبارزه با کرونا در یزد
آقای افشین صابری مسؤول ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا در یزد هم گفت: با توجه به استرس و ترسی که وجود دارد، به همین دلیل یک سری مقالات را دوستان در کارگروه محتوایی آماده کردند که هدف اول تزریق آرامش به جامعه است و در کنار آن مهم‌ترین بحثی که دنبال می‌شود آموزش است.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا در یزد افزود: دنبال این هستیم که این آموزش سنین کوچک تا بزرگسالان را در بر بگیرد و در بحث آموزش در قسمت کارتون، صدا گذاری (دوبلاژ) و حتی پویانمایی هم وارد شده‌ایم، همچنین یک سری آموزش‌هایی هم هست که در قالب طنز و پادکست قرار است بیرون بیاید.
آقای صابری گفت: علاوه بر فعالیت‌های آموزشی و محتوایی، یک بخش هم مربوط به عملیات میدانی است که دانشجویان در حوزه میدانی نیز وارد می‌شوند و به فعالیت‌های اجرایی و عملیاتی می‌پردازند.
وی اضافه کرد: از همین جا به دادستان یزد اعلام می‌کنیم که دانشجویان آمادگی دارند تا برای بازرسی و شناسایی محتکران و گران فروشان کالا‌ها و اقلام بهداشتی و مورد نیاز مردم در شرایط امروز، همکاری کند.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا عنوان کرد: همچنین دانشجویان می‌توانند در بحث ضدعفونی کردن اماکن عمومی وارد شوند و در موضوع غربالگری در مبادی ورودی شهر و مکان‌های شلوغ شهر نیز دانشجویان می‌توانند کمک کنند.
وی گفت: یک سری مقالات علمی و مقالات سازمان جهانی بهداشت وجود دارد که با توجه به شرایط خاص یزد ما سعی داریم که علاوه بر ترجمه این مقالات، آن‌ها را بومی کنیم؛ چرا که سازمان جهانی بهداشت دید جهانی به موضوعات دارد که ممکن است شرایط خاص یزد که یکی از مهم‌ترین مباحث مربوط به کرونا که بیماری زمینه‌ای دیابت است نادیده گرفته شود ما باید با توجه به این موضوع، آن را بومی‌سازی کنیم.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا ادامه داد: دانشجوبان روان‌شناسی دانشگاه‌های دیگر از جمله دانشگاه یزد هم وارد شده‌اند تا نسبت به مقابله با استرس و چگونگی کنترل فضای موجود اقدام کنند به ویژه آنکه خود استرس یکی از عوامل مؤثر در این زمینه است.
صابری تأکید کرد: ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا فقط منحصر در دانشگاه علوم پزشکی نیست، بلکه از کل دانشجویان دانشگاه‌های مختلف و تشکل‌ها و کانون‌های گوناگون دعوت کرده‌ایم، اما چون بحث تخصصی است محوریت با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی است و آن‌ها محتوا را تولید می‌کنند و در اختیار دانشجویان دانشگاه‌های دیگر قرار می‌دهند؛ مثلا دانشگاه علم و هنر می‌تواند در زمینه طراحی و ساخت کلیپ و امثالهم به ما کمک کند.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا با بیان اینکه اگر لازم شد دانشجویان آمادگی دارند در مناطق حاشیه شهر برای ضدعفونی کردن وارد شوند، اضافه کرد: همچنین در زمینه تولید مواد ضدعفونی دانشجویان داروسازی اعلام آمادگی کرده‌اند و حتی اگر یزد هم نیاز نداشته باشد می‌توانند تولید کنند و به شهر‌های دیگر که بیشتر درگیر هستند مثل قم بفرستند.
مشابه فعالیت‌هایی که گفته شد در استان‌های دیگر هم توسط دانشجویان جهادی و اعضای ستاد مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی در حال انجام است و ان شاءالله با فعالیت‌های صورت گرفته و با تلاش شبانه روزی نیرو‌های جهادی و همه نهاد‌های مرتبط به ویژه نیرو‌های درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند، امید می‌رود بزودی شاهد ریشه کن شدن این ویروس از کشور باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
تمام دروغ میگن در مورد کادر پزشکی مریضهاتون را به بیمارستانها نسپاریدمن خودم پدرم را بیمارستان خواباندنم طی دو روز کشتنش من این دوروزا پشت پنجره بودم نه قرصاشا میدادند نه غذا و... حتی با حیوان هم همچون برخوردی نمی کنند
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
پرتغال با گلباران ارمنستان به جام جهانی رسید
هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان معینی نجف آبادی
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
افقی روشن برای توسعه ی شمال کشور و همسایگان خزر
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۴ نشان رنگارنگ ایران در روز دوم پیکار‌های تکواندو
بازداشت ۲ کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
طراحی مینی تراکتور در دهگلان
اجلاس استانداران خزر، فرصت طلایی برای توسعه اقتصاد و کریدور شمال–جنوب
بوی یار مهربان در فرسش الیگودرز
تکواندو بازی های همبستگی اسلامی؛ نشان نقره به یلدا رسید
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
تجلیل از بانوی قهرمان آسیا
توسعه مراودات فرهنگی بین ایران و قزاقستان
بدرقه شبانه کاروان اهالی بهشت در اصفهان
نارضایتی اکثر آمریکایی‌ها از عملکرد اداره مهاجرت این کشور
نیاز آموزش و پرورش مهاباد به ساخت ۴۰۳ کلاس درس جدید
الزام یکی از هتل‌های انزلی به ساخت تصفیه‌خانه استاندارد
جریمه یک شرکت تولید فولاد در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
بارش نخستین برف در چهارمحال و بختیاری و لغزندگی جاده‌ها
هوای اصفهان سالم شد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
آغاز فعالیت نخستین شرکت هواپیمایی بومی در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)