• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۹۸۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۳
علمی و فرهنگی » معارف
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی

همه برای آشنایی با تفسیر قرآن، سهمی داریم تا مهجور نباشد

رئیس ستاد تفسیر قرآن کریم گفت: استادان دانشگاه، علما، امامان جمعه و طلبه‌ها جلسه تفسیر قرآن برگزار کنند تا قرآن را از مهجوریت درآوریم.

همه برای آشنایی با تفسیر قرآن، سهمی داریم تا مهجور نباشدحجت الاسلام والمسلمین محسن قرآئتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: دو ماه پیش نامه‌ای به مقام معظم رهبری راجع به وضع قرآن و تفسیر آن نوشتم که پیرو موافقت رهبر انقلاب ، نامه ای را به حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ارسال کردیم و او هم در بخشنامه ای دو صفحه ای به ائمه جمعه راجع به اینکه تفسیر قرآن در ماه رمضان چگونه باشد و برنامه ای تفسیری و نه تجویدی تدارک شود که موضوع کرونا پیش آمد.
مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه در نامه به رهبر معظم انقلاب سی کلمه مهم را مورد تاکید قرار داده ام ،گفت: روز قیامت پیامبر شکایتی که می کند، نمی گوید امیرالمومنین ، حضرت زهرا ، امام حسین و اهل بیتم را کشتند، می گوید قرآن مهجور است این یعنی اینکه مهجوریت قرآن مهمتر از مظلومیت اهل بیت است.
حجت الاسلام و المسلمین قرآئتی افزود: قرآن می فرماید کتاب آسمانی را جدی بگیرید اما ما جدی نمی گیریم و در حد قداست مثل ”روی جهیزیه عروس“ و ”بالا سر مسافر“ و ”و ان یکاد“ و ”کاشی کاری سر در خانه“ و ”استخاره“ و ”بک یالله“ استفاده می شود در حالی که قرآن مکتب ماست.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه ممبرها نباید پر از شعر و تعبیر و تعریف خواب و قصه گویی و تاریخ و تحلیل سیاسی باشد گفت: قرآن به پیامبر می گوید می خواهی سخنرانی کنی از قرآن بگو (لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ ) یعنی بیان کن آنچه خدا نازل کرده است .
آقای قرائتی با بیان اینکه خداوند در قرآن در خصوص چهار موضوع ، واژه ”اقامه“ به معنی برپا داشتن را به کار برده است گفت: خداوند در قرآن فرموده اقیموالصلاه (نماز) ، اقیموالوزن (عدالت) ، اقیموالدین (دین) و اقامه التورات و انجیل و ما انزل که منظور از (و ما انزل) قرآن است و کتاب آسمانی را با کلمه اقامه مطرح کرده است که این مهم است.
وی با اشاره به محور دیگری از نامه خود به رهبر معظم انقلاب در خصوص مهجورت قرآن در بحث موقوفات مردمی نیز گفت: موقوفات به درستی برای اهل بیت (ع) بسیار است اما موقوفه برای تفسیر در حد صفر است.
این مفسر قرآن با بیان اینکه ما اگر صد دانشکده داریم صد نوع تفسیر باید داشته باشیم گفت: همه، مشترکاتی داریم که باید آنها را فرا بگیریم اما برای هر تخصصی باید یک تفسیری جداگانه نوشته شود . دانشکده حقوق ، آیات و روایات حقوقی را باید بخواند و دانشکده علوم سیاسی و اقتصادی هر کدام آیات و روایات سیاسی را باید تدریس کنند.
وی با بیان اینکه از قرآن باید استفاده روز کنیم، گفت: قرآن به پیامبر می گوید اگر پدر و مادرت ، نزدیکت بودند و پیر شدند به آنان اوف نگو حال آنان را مراعات کن . این درحالی است که خود قرآن می گوید پیغمبر یتیم بود و پدر و مادری نداشت که پیر شوند . خدا به اسم می گوید پیغمبر، اما خطاب به امت است.
رئیس ستاد تفسیر قرآن کریم افزود : هم پیغمبر شکایت می کند که خدایا قوم من ، قرآن را مهجور کرد و هم روایت داریم که خود قرآن، مسجد و اهل بیت در این باره شکایت می کنند.
حاج آقا قرائتی افزود: قرآن ذکر است و خدا می گوید اگر کسی پشت کند به یاد خدا ، زندگی اش پر از نکبت می شود .
وی با تاکید بر اینکه بعد از پوسته قرآن (تلاوت و ترتیل) باید به سراغ فهم قرآن برویم یعنی تلاوت باید مقدمه فهم قرآن باشد، گفت: بفهمیم قرآن چه می گوید. ما هر روز در هنگام خواندن نماز می گویم ”غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِمْ وَلاَ الضَّالِّینَ“ خدایا ما را جزو غضب شده ها و منحرفان قرار مده ، این غضب شده ها و منحرفان چه کسانی هستند که ما نمی خواهیم جزوشان باشیم. امام رضا فرمودند اگر علم می خواهید به قرآن ناخونک بزنید اگر کسی تصمیم دارد با سواد شود هی از این چاه آب بکشد قرآن را کتاب علمی بدانیم اما ما متاسفانه قرآن را کتاب علمی نمی دانیم ،کتاب علمی را کتاب دانشمندان خارجی می دانیم که بسیاریش حدسی است و خیلی هایش هم به مرور زمان باطل می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
جان منی استاد
نظر شما
آخرین اخبار
آموزش پیشرفته زنبورداری بهینه و کاربردی در نجف آباد
آغاز رزمایش پیشگیری از دیابت در استان
تحقق هدف ۴۰ درصدی بودجه غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
مستند‌های «بیستا برمه» و «شیر‌های دریایی گالاپاگوس»، از قاب تلویزیون
محموله سیگار و تنباکوی قاچاق به مقصد نرسید
صدور مجوز جذب ۶ هزار نیرو در قوه قضاییه
مشخص شدن داوران دیدار ذوب‌آهن - چادرملو و سپاهان - فجرسپاسی
کشاورزی حفاظتی راهکار حفظ خاک
کسب ۳ نشان برنز توسط ووشو کاران کردستانی
بررسی مشکلات ناشی از تعلیق کارت‌های بازرگانی و ارائه راهکار‌های لازم
امضاء تفاهم‌نامه همکاری شرکت گاز و پارک علم و فناوری استان
وزیر رفاه: اقدامات برای اجرای پرداخت کالابرگ انجام شده است
دستگیری سارقین حرفه‌ای در مرودشت
رئیس جمهور از رئیس آتش‌نشانی کاشان تجلیل کرد
تکواندو زیر ۲۱ سال جهان؛ زندی طلایی شد
برگزاری دوره تربیت مدرس جوانی جمعیت در قم
اشتغالزایی ۸۰ درصدی مددجویان زندان گلپایگان
پارکینگ نیایش طرحی که هر سال قرار است افتتاح شود
هرمزگان میزبان دو رویداد بین‌المللی در حوزه کشاورزی و اقتصاد دریایی
آغاز بارش برف پاییزی در فیروزکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
سقف کیفری مهریه مشخص شد
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)