• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۱۲۲۸۶
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
صفحه نخست » عمومی

لاما، قهرمان مقابله با ویروس کرونا می‌شود؟

محققان دنیا در تلاشند تا درمانی موثر برای مقابله با ویروس جدید کرونا پیدا کنند، حتی برخی از این دانشمندان مسیر‌های غیرمعمول و یا حتی عجیب را پیگیری می‌کنند.

محققان برجسته بلژیکی تاکید دارند تلاش‌های آن‌ها برای جداسازی آنتی‌بادی (پادتن) تولید شده در بدن یک لاما -شتر بدون کوهان- در درمان کووید ۱۹ تاثیرگذار است.
لاما، قهرمان مقابله با ویروس کرونا می‌شود؟

پروفسور خاویر سائلنز از انستیتوی بیوتکنولوژی پزشکی فلمیش در شهر خنت بلژیک به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر این روش کار کند، این نخستین باری نیست که نقش چهارپایانی مانند شتر در درمان بیماری‌ها کارگشا خواهند بود.

وی با استناد به استفاده از آنتی‌بادی لاما در بیماری پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک که گونه کمیاب اختلال انعقاد خون است، گفت: «در حال حاضر دارویی در بازار وجود دارد که از آنتی بادی لاما به دست آمده است.»

حال او معتقد است که تیم تحقیقاتی وی در آستانه «دستیابی به موفقیت بزرگ» برای درمان بیماری کووید ۱۹ است.

پروفسور سائلنز و نیکو کالورت همکار بلژیکی‌اش با یک گروه آمریکایی از دانشگاه شهر آستین تگزاس به سرپرستی پروفسور جیسون مک‌للان در این زمینه همکاری می‌کنند.

در تحقیقات مشترک این دو گروه، به یک لامای ماده با نام وینتر، پروتئینی که در سطح ویروس جدید کرونا وجود دارد تزریق شد و این حیوان با تولید آنتی بادی به آن واکنش نشان داد.

این آنتی‌بادی قادر به ایفای دو نقش است؛ یکی نقش محافظتی و دیگری خنثی کردن تهدید ویروس است.

انسان‌ها تنها یک نوع آنتی‌بادی تولید می‌کنند که از دو زنجیره پروتئینی سبک و سنگین تشکیل می‌شود، اما لاما‌ها دو نوع آنتی‌بادی تولید می‌کنند که یکی از آن‌ها شبیه آنتی‌بادی‌های بدن انسان است، اما آنتی‌بادی دیگر بسیار کوچکتر است. آنتی‌بادی کوچکتر می‌تواند در مقابل ویروس جدید کرونا موثرتر عمل کند.

محققان در این تحقیق می‌گویند که دستکاری آنتی‌بادی‌های لاما بسیار آسان است و می‌توانند به آنتی‌بادی‌های انسان متصل یا ترکیب شوند، اما پایدار باقی بمانند.

 آزمایش روی بدن انسان چه زمانی انجام می‌شود؟ 
دورین دوولیگر محقق دیگر در انستیتوی بیوتکنولوژی بلژیک نیز تصدیق می‌کند که این لاما پاسخ ایمنی به این پروتئین داشت.

وی گفت: «هدف ما ایجاد یک درمان ضد ویروسی شامل انتقال مستقیم این آنتی‌بادی‌ها به بیماران است.» طبق گفته این محققان، نخستین آزمایش روی انسان می‌تواند تا قبل از پایان سال انجام شود.

به نظر می‌رسد درمان ضد ویروسی مبتنی بر آنتی‌بادی‌های لاما نتواند بحران را به طور کامل خاتمه دهد، اما طبق گفته دانشمندان حاضر در این تحقیق می‌تواند مسیری امیدوارکننده به سمت کمک به بیماران فعلی و کاهش آمار قربانیان باشد.

آزمایشگاه انستیتوی بیوتکنولوژی بلژیک دارای اعتباری جهانی در این زمینه است و به‌عنوان یک موسسه دانشگاهی وابسته به دانشگاه خنت به‌طور مستقل در صنعت داروسازی فعالیت می‌کند.

محققان این مرکز همکاری‌های مشترک خود با دانشگاه آستین تگزاس را در سال ۲۰۱۶ برای یافتن درمان بیماری‌های تنفسی ناشی از سارس که نوعی دیگر از ویروس کرونا است شروع کرده بودند. اما شیوع سریع نوع جدید این ویروس باعث شد تا این دو گروه تحقیقاتی تلاش‌های خود را بیشتر روی ویروس جدید متمرکز کنند.

محققان بلژیکی و آمریکایی امیدوارند لاما «قهرمان» مقابله با ویروس کرونا شود وینتر، لامای چهار ساله‌ای که مورد تحقیق دانشمندان قرار گرفته است
 

 «وینتر» لامایی که می‌تواند قهرمان شود 
خانم دوولگیر درباره وضعیت وینتر، لامایی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت می‌گوید که این حیوان در مکانی مخفی در بلژیک نگهداری می‌شود.

وی افزود: «ما از فعالان حقوق حیوانات نگران هستیم. اما باید تلاش کنیم تا سطح استرس حیوان را پایین نگه داریم.»

وینتر یک لامای قهوه‌ای رنگ چهار ساله است و دانشمندان بلژیکی و آمریکایی امیدوارند او بتواند به چهره‌ای مهم در مقابله با ویروس کرونا تبدیل شود. این لاما از ۹ ماهگی در تحقیقات این دو گروه مورد استفاده قرار گرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست و هشتم آبان ۱۴۰۴)
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استان‌های ساحلی پنج کشور
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
تداوم تخلفات در نبود نظارت
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)