آقای حمید رضا حاجی بابایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با تبیین اولویت های مجلس یازدهم و قوانین لازم برای مجلس قوی، گفت: شاید وقتی کسی وارد مجلس می شود، فکر می کند که هیچ برنامه ای وجود ندارد و ما باید برویم برنامه بنویسیم، اما بنده برعکس فکر می کنم، مجلس یازدهم، برنامه ششم توسعه را در اختیار دارد که سه سال از ابلاغ آن می گذرد؛ یعنی دو سال از برنامه ششم در مجلس یازدهم حاکم خواهد بود، مگر این که بخواهیم اصلاحاتی در آن داشته باشیم در این برنامه 22 اولویت وجود دارد و همه چیز مشخص است.
آقای حاجی بابایی، اشتغال، معیشت مردم، کشاورزی، کار بست علمی، مبارزه با مفاسد اقتصادی و حوزه های دیگر را جزو برنامه ششم توسعه برشمرد و آن را برنامه مدونی دانست که رهبر معظم انقلاب آن را برنامه خوبی توصیف کردند.
وی برنامه ششم توسعه را نخستین برنامه تدوین شده درمجلس شورای اسلامی دانست و افزود: 10 برنامه توسعه داریم که پنج برنامه مربوط به قبل از انقلاب و پنج برنامه پس از انقلاب از جانب دولت ها ارایه شد و برنامه ششم را مجلس نوشت.
آقای حاجی بابایی گفت: این برنامه از مسائل مربوط به ایثارگران گرفته تا عدالت اجتماعی، نظام هماهنگ و همسان سازی حقوق و مبارزه با مفاسد را در بردارد، بنابراین برنامه آماده است.
وی برنامه های مرتبط با ساختار مجلس از جانب مدیریت مجلس را مجزا دانست و تاکید کرد: مجلس یازدهم باید چند اصلاح ساختار داشته باشد، نخست آن که همگان باید بدانند که کل نمایندگان باهم مساوی هستند؛ نماینده تر بودن و نماینده ترین را باید کنار گذاشت، همه نمایندگان از رئیس مجلس گرفته تا پایین باید از قدرت مساوی برخوردار باشند، چون می خواهند به مردم خدمت کنند.
منتخب مردم همدان در مجلس یازدهم، توزیع عادلانه ثروت در جامعه را از دیگر الزامات تغییر ساختار در مجلس برشمرد و گفت: پس از 41 سال از انقلاب، نمی شود که برخی شهرها بدترین وضع و برخی شهرها بهترین شرایط را داشته باشند البته این بهتر بودن را می پسندیم، اما باید به سمت عدالت حرکت کنیم.
آقای حاجی بابایی با تاکید بر این که نمایندگان باید از مجلس، رئیس و هیات رئیسه قدرتمند برخوردار باشند، افزود: کل شهرها و استان ها باید در مسئولیت های مجلس، نقش آفرینی کنند نمی شود یک استان از مسئولیت های فراوان در مجلس برخوردار باشد و استان دیگری از مسئولیت ها، برخوردار نباشد.
وی، وحدت و همگرایی برای حل مسائل مردم و بیان حرف های اساسی آنان را از مهمترین الزامات مجلس برشمرد که با تغییر ساختار تحقق می یابد.
آقای حاجی بابایی گفت: مجلس یازدهم را مجلسی برای نظام می دانیم و نظام نیز این مجلس را برای خدمت صادقانه به مردم می خواهد، پس ما برای خدمت به مردم به مجلس آمده ایم و باید برای درمان دردها نسخه بپیچیم و عملیاتی وارد شویم و دیگر در پی تئوری ها نباشیم زیرا تئوری به اندازه کافی داریم.
وی تصریح کرد: برنامه ششم محتوای لازم را دارد، اما مشکل این است که اجرا نمی شود؛ پس مجلس قدرتمند و در راس امور نیاز است که هم به دیگر قوا و کشور تحرک دهد و هم به درستی ریل گذاری کند که لازمه کار این است که ابتدا بتواند از خودش آغاز کند و پویا و قدرتمند باشد.
آقای حاجی بابایی، وجود بیکاران و تعطیلی یا فعالیت نیمه کاره کارگاه های تولیدی به علت کمبود نقدینگی را اسباب شرمندگی دانست و بر لزوم جهش تولید و حرکت در چارچوب اقتصاد مقاومتی برای غلبه بر این مشکلات و مقابله با پیامدهای بیماری کرونا و تحریم ها تاکید کرد.
منتخب مردم همدان در مجلس یازدهم گفت: جالب است که برنامه ششم کاملا منطبق با اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلی نظام نوشته شده، برنامه ای مبتنی بر اسناد بالادستی که در آن هدف گذاری شده است که سالانه 770 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شود.
وی افزود: طبق این برنامه باید بتوانیم سالانه یک و نیم میلیون شغل ایجاد کنیم تا میزان بیکاری، هشت دهم درصد کاهش یابد.
آقای حاجی بابایی تاکید کرد: در این قانون همچنین پیش بینی شده است که مردم از میزان حقوق پرداختی به مسئولان، مطلع باشند و شفافیت و عدالت وجود داشته باشد، اما اگر مجلس قدرت نداشته باشد اجرا نمی شود، مجلس باید قدرت داشته و در راس امور باشد، اگر مجلس اقتدار داشته باشد، قانون مصوب، اجرا می شود.
وی تصریح کرد: اکنون رئیس مجلس در راس امور است نه مجلس، باید آئین نامه را اصلاح کنیم و نگاهمان را به مجلس تغییر دهیم، معلوم است که او باید از جانب نمایندگان، خانه ملت را مدیریت می کند و اجازه ندارد مغایر با نظر آنان، اظهارنظر کند؛ این مسائل قبول نیست.
آقای حاجی بابایی گفت: به عنوان نمونه در ماجرای افزایش قیمت بنزین، نمایندگان مخالف افزایش قیمت بودند؛ منظورم این نیست که اقدامات نمایندگان این دوره از مجلس یا دوره های پیش، درست یا نادرست بوده بلکه منظور، بررسی روندها و اصلاح ساختار است؛ نگاه از بالا به پایین در مجلس یازدهم باید کاملا برچیده شود.
این منتخب مجلس یازدهم تاکید کرد: نماینده بالا و پایین نداریم، همه نمایندگان مساوی هستند هر کسی که شورای نگهبان تایید کرده و وارد مجلس شده با هر سلیقه ای محترم است و نماینده مردم تلقی می شود و حق دارد با بهره مندی از قدرت نمایندگی، برای حوزه انتخابیه اش خدمات رسانی کند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره برخی سوء استفاده ها از مصونیت نمایندگی مجلس گفت: قانون در این باره، بسیار شفاف است. نماینده ای که وارد مجلس می شود باید حرف بزند و در برابر صحبت هایش در حیطه مجلس و کار کارشناسی، مصونیت دارد اگر در سخنانش بخواهد از جایگاه نمایندگی اش دفاع کند، درباره کشورش اظهارنظر و از استقلال کشور دفاع کند، کسی حق ندارد به او معترض شود.
آقای حاجی بابایی افزود: اما اگر نماینده ای مثلا در خیابان در حال حرکت با خودرو تصادف کند این خارج از حیطه نمایندگی است و مانند بقیه مردم با مراجعه به دادگاه باید پاسخگو باشد و رضایت افراد را جلب کند.
وی همچنین درباره اولویت های مجلس یازدهم در عرصه اقتصادی گفت: در این زمینه هم، قوانین و برنامه ها از قبل تدوین شده، مهم؛ اجرا و حرکت در مسیر ریل گذاری است. مثلا برای جلوگیری از قاچاق کالا، مجلس باید قدرتمندانه وارد شود آیا کسی هست که این واقعیت را نداند؟ یک پایه اقتصاد ما تولید است و برای افزایش و تقویت تولید باید از واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارد جلوگیری شود.
آقای حاجی بابایی همچنین افزایش صادرات را ضروری دانست و افزود: برای تحقق این هدف باید تولیدات مان را از نظر صرفه اقتصادی به حدی برسانیم که بتوانیم با محصولات مشابه خارجی رقابت کنیم و برای افزایش صادرات نیز بانک ها باید از دلالی بیرون بیایند و منابع شان را به سمت تولید ببرند.
این منتخب مجلس یازدهم، تسهیل در سرمایه گذاری ها، مهیا کردن محیط کسب و رفع موانع تولید را از دیگر الزامات برای توسعه اقتصادی کشور برشمرد و گفت: قانونی با عنوان رفع موانع تولید داریم که باید گیر اجرای آن برطرف شود.
وی، مولفه های بهبود اقتصاد، معیشت و اشتغال را در هم تنیده و مرتبط دانست و افزود: ما کمبود قانون نداریم با این حال اگر دولت فکر می کند که باید قانونی تصویب کنیم تا جهش تولید داشته باشیم، حاضریم به سرعت مصوب کنیم.
آقای حاجی بابایی در عین حال؛ مشکلات را ناشی از برخی منافع شخصی و گروهی، سوء استفاده ها، اجرای نشدن و بی توجهی به قوانین و ضعف مجلس برشمرد.
وی گفت: بهنگام تدوین برنامه ششم در خصوص قانون بانک ها چند بند آوردیم و استخوان بندی و قوانین مرتبط با این موسسات را مصوب کردیم و مقرر شد که طرحی در این باره از جانب کمیسیون اقتصادی به صحن علنی ارائه شود اما چرا نیامد؟ بنده اسمش را کم کاری و برخی موانع بیرونی تاثیرگذار می گذارم که از ضعف مجلس، سوء استفاده می کنند.
آقای حاجی بابایی همچنین با اشاره به رابطه مستقیم عدالت اجتماعی و قانون مالیات ها با انتقاد از طولانی شدن تدوین این قانون افزود: وقتی صد هزار میلیارد تومان فرار یا معافیت مالیاتی داریم و این ها شفاف نمی شود، چگونه باید این موضوعن را پیگیری کنیم ؟
این منتخب مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: به عنوان نمونه، من موضوع درآمدهای ناشی از یارانه ها را شفاف سازی کردم که به سر و صدای زیاد و مناظره در رسانه می منجر شد. در آن موضوع مشخص کردم که درآمدهای دولت از محل هدفمندی یارانه ها چقدر است.
وی افزود: اعلام شده بود که میزان درآمدها از این محل 31 هزار میلیارد تومان است که پس از 2 سال پیگیری گفتم این درآمدها 87 هزار میلیارد تومان است که این موضوع، اثبات شد این رقم در سال 95 به 102 هزار میلیارد تومان در سال 97 به 110 هزار میلیارد تومان در سال 98 به 140 هزار میلیارد تومان و امسال به 250 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
آقای حاجی بابایی گفت: ما تبصره 14 را در لایحه بودجه سال 99 ایجاد کردیم که 250 هزار میلیارد تومان در آن آمده است درحالی که این درآمدها تا ابتدای فروردین 97 در خزانه دولت وارد نمی شود و خود شرکت ها دریافت و آن را هزینه می کردند.
وی افزود: اما پس از مشخص شدن این درآمدها، حقوق مددجویان کمیته امدادی از همین منابع چهار برابر شد و از همین محل، یارانه آرد ، نان و دارو تامین می شود،کشاورزان را بیمه می کنیم و اقدامات بسیار دیگری از همین منبع انجام می شود.
منتخب مردم همدان در مجلس تصریح کرد: ما در جمهوری اسلامی کمبود پول نداریم، بلکه با مشکل مدیریت و مشکل اقتدار مجلس مواجه ایم، پس باید بایستیم و کارها را اصلاح کنیم اگر نماینده مجلس، وزیر، استاندار و فرماندار پای کارها بایستند، 70 درصد کار مردم در حوزه های انتخابیه انجام می شود.
آقای حاجی بابایی افزود: اگر مشکلاتی رفع نمی شود ناشی از کمبود امکانات نیست، بلکه ناشی از این است که وقت لازم اختصاص داده نمی شود؛ لازمه رفع مشکلات در قوای سه گانه، کارکردن و ایثارگری در مدیریت است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره استمرار ابزارهای فشار بر مجلس برای بی خاصیت کردن منتخبان ملت و تضعیف نقش نظارتی مجلس و برنامه های مجلس یازدهم برای بهبود وضع معیشتی مردم، گفت: همه فکر می کنند به محض آغاز به کار مجلس باید چند قانون تصویب شود درحالی که ما اصلا مشکل قانون نداریم.
منتخب مردم همدان افزود: البته ممکن است برخی قوانین ویژه مثلا درباره عدالت اجتماعی، معیشت مردم، حقوق کارمندان و مانند آن نیاز باشد که تصمیم بگیریم که قابل تصویب است و اجرای آن هم به پول نیاز ندارد، بلکه صرفا باید مشخص کرد که چقدر پول در هر کاسه ای گذاشته شود؛ مشکل ما در کشور کمبود پول نیست، بلکه توزیع نامناسب پول است.
آقای حاجی بابایی تصریح کرد: مشکل آن است که در کشور ریخت و پاش می شود، بدجوری حرف می زنیم و بدجوری عمل می کنیم درحالی که قانون آماده است.
وی نخستین اقدام مجلس یازدهم را لزوم ایجاد کمیسیون های تخصصی در حوزه هایی مانند کشاورزی دانست و تاکید کرد: باید مصوبات برنامه ششم توسعه را به آن ارائه و مشخص کنیم کدام مصوبات اجرا نمی شود و با دعوت از وزیر ذی ربط، مسائل را بررسی و برای رفع مشکلات برنامه ریزی کنیم تا برنامه به سرعت اجرا شود.
آقای حاجی بابایی گفت : مردم توقع ندارند که مجلس یازده فردای آغاز به کارش ، مصوبه ای خاصی بگذراند بلکه می خواهند اطمینان یابند که می خواهد با تمام وجود در خدمت ملت باشد.
وی افزود: در این چارچوب، اگر خودمان را هزینه کنیم مساله حل است، مردم این را بفهمند اما اگر آمدیم که مردم، نظام و کشور را برای خودمان هزینه کنیم، این را هم مردم می فهمند.
منتخب مردم همدان در مجلس اضافه کرد: مردم کمبودها و مشکلات را درک می کنند، همه چیز را بهتر از ما می فهمند اما آن چه مهم است و باید در دل مردم ایجاد شود این است که آیا منتخبان مجلس یازدهم به شعارهای شان درباره مبارزه با مقاسد اقتصادی و جلوگیری از اشرافی گری عمل می کنند.
آقای حاجی بابایی ادامه داد: اگر مردم عکس این را بفهمند به شعار دادن و تلاوت قرآن ما توجه نمی کنند، ملاک آنان برای باور ما، عملگرایی ماست چنان که وقتی می فهمند که قرار است حاج قاسم سلیمانی عملیات کند، خیالشان راحت است؛ 40 سال از انقلاب گذشته است و دیگر نباید هندوانه نبریده باشیم.
وی تصریح کرد: مجلس یازدهم به همان اندازه که می تواند فرصت تلقی شود به همان حد می تواند تهدید باشد؛ اگر مجلس دچار حزب بازی و درگیری حزبی برای قدرت شود، اگر از بیرون بر آن اثر بگذارند و نقش نمایندگان کم رنگ شود به نحوی که حتی نتوانند رئیس و هیات رئیسه را انتخاب کنند از چنین مجلسی نباید توقع داشت که مشکل مردم را رفع کند کسی که نتواند مشکل خودش را رفع کند از رفع مشکل مردم هم ناتوان است.
آقای حاجی بابایی همچنین درباره اقدام مجلس برای عادلانه کردن حقوق و دستمزدها، تصریح کرد: این ایراد که چرا حقوق ها این گونه است، مقصر مجلس است، زیرا مجلس تصویب کرده، اگرچه دولت لایحه آورده است اما مجلس می توانست نپذیرد؛ تا مجلس تصویب نکند که اجرا نمی شود.
منتخب مردم همدان افزود: البته ما به تساوی اعتقاد نداریم و هر کسی مدرک تحصیلی ای دارد و نوع و اهمیت کارش متفاوت است پس حقوق ها هم تفاوت دارد، اما مطالبه کارگران و کارمندان، عدالت است اما این واقعا وجود ندارد و ما در این بخش ضعف داریم.
وی گفت: ممکن است برخی تصور کنند این واقعیات در مجلس بیان نمی شود، اما وقتی به هنگام تصویب این مصوبات با مقایسه حقوق دو میلیون تومانی برخی شهروندان با حقوق 50 میلیون تومانی برخی دیگر پیشنهاد کردم که فقط یکسال که وضعیت بسیار وخیم است، به حقوق اولی اضافه شود و حقوق طیف دوم افزایش نیابد، آیا نماینده ای هست که الزام و هدف این پیشنهاد را نفهمد؟ اما این پیشنهاد رای نیاورد.
آقای حاجی بابایی افزود: برخی فکر می کنند که این مسائل باید در مجلس تفهیم شود، اما موضوع تفهیم کردن نیست، بحث بر سر اعتقاد است برخی در کشورمان اشرافی گری را حق می دانند و دارندگی را برازندگی می دانند.
وی با اشاره به رانت خواری وابستگان به اصحاب قدرت تصریح کرد: مردم در نظام جمهوری اسلامی از توجه به ژن خوب تنفر دارند، حالا ما نمایندگان باید چه کار کنیم؟ ما نمایندگان باید حرف مردم را گوش کنیم چرا برخی نمایندگان پس از یک دوره نمایندگی رای نمی آورند؟ اگر به سخن و خواست مردم گوش می کردند که نیازی به تبلیغ مجدد برای کسب رای نداشتند.
منتخب مردم همدان گفت: نمایندگان وقتی وارد مجلس می شوند باید همان روز نخست، اتوبوس شان را انتخاب کنند و تا چهار سال نمی توانند اتوبوس شان را تغییر دهند یعنی تفکرشان را باید انتخاب کنند.
آقای حاجی بابایی افزود: آیا نمایندگان می خواهند مدافع تفکر اشرافی گری باشند؟ یعنی قوانینی تصویب کنند که عده ای فاصله طبقاتی شان بالا رود وی عده ای پایین بیایند و فاصله ها بیشتر شود؟
وی گفت: گاهی مجلس، قوانینی را تصویب می کند اما دولت اجرا نمی کند در چنین مواقعی، مجلس یا قدرت ندارد که دولت را مجبور به اجرا کند یا قدرت دارد اما نمی خواهد.
آقای حاجی بابایی افزود: به عنوان نمونه درباره افزایش حقوق 400 هزار تومانی به اضافه 10 درصد که مصوب کردیم، بخش از مصوبه اجرا نشد به همه مجلسی ها هم گفتیم، چرا کسی حمایت نکرد؟ درست است که قانون شده بود اما خیلی ها هم دلشان نمی خواست اجرا شود و پیگیری نمی کردند.
منتخب مردم همدان همچنین در پاسخ به این پرسش که برنامه مشخص مجلس یازدهم برای رفع این ایرادها در حوزه معیشت چیست؟ گفت: همه این ها را در برنامه ششم نوشتیم که باید باید اجرا شود. در ماده 29 این قانون دولت مکلف به ایجاد سامانه ای برای ثبت حقوق همه مسئولان به استثنای رهبر انقلاب است که البته ایشان هم حقوق نمی گیرند و زندگی شان مثل خورشید معلوم است.
وی تاکید کرد: اطلاعات کل مسئولان باید در این سامانه وارد شود تا مردم ببینند که هر نفر ماهانه چقدر دریافت می کند، این بهترین نظارت است؛ مجلس باید بایستد تا این تحقق یابد، اگر مجلس در راس امور باشد می شود، نمایندگان باید مستقل باشند و خودشان تصمیم بگیرند و انتخاب کنند و به دیگران اجازه دخالت ندهند، باید مجلس قدرتمندی تشکیل دهند تا این کار را انجام دهند.
آقای حاجی بابایی هشدار داد: در این مجلس بیش از 200 نماینده انقلابی وارد شده اند، اما مردم به این موضوع کار ندارند، مجلس یازدهم حیثیت مردم و انقلابیون و محکوم به است و اگر موفق نشود به کل نظام و ارزش ها آسیب می زند، مجلس یازدهم دیگر مجلسی نیست که بگوییم 60 هستیم، رای لازم را نداریم و نشد؛ دیگر قابل توجیه نیست، موفقیت در مجلس آینده اضطرار است نه انتخاب.
وی موفقیت مجلس آینده را در گرو همراهی همه نمایندگان دانست و افزود: معتقدم در نظام جمهوری اسلامی تا مسئولان از آبروی خودشان برای نظام کار نکند موفق نمی شوند، همان کاری که امام حسین کرد یعنی همه هستی اش را برای اسلام گذاشت تا اسلام پیروز شد اگر هستی اش را نمی گذاشت امروز اسلامی نبود.
آقای حاجی بابایی تاکید کرد: امید من به موفقیت در مجلس یازدهم بسیار بالاست باید از همه فرصت های آن استفاده کنیم؛ اگر استفاده نکنیم و دچار حاشیه ها، حزب بازی و خودخواهی شویم قطعا همان بلایی که سر مجلس دهم آمار سر مجلس آینده هم می آید.
منتخب مردم همدان همچنین درباره برنامه مجلس آینده برای تحول در عرصه سیاست خارجی گفت: اصلا تشکیل مجلس مقتدرانه یعنی این که حرفش را در سیاست خارجی زده است، همین که دنیا بهفمد که این مجلس، قدرتمند است و در راس امور قرار دارد پیامش را به خارج صادر خواهد کرد.
وی تاکید کرد: ما در سیاست خارجی باید فعالانه برخورد کنیم نه منفعلانه، باید حضور فعال داشته باشیم، یعنی قبل از اینکه برای ما تصمیم بگیرند و ما منفعلانه برویم درباره آن مصوبه بگذرانیم باید فعالانه مصوباتی داشته باشیم که از اقدامات ضد ایرانی دشمن، پیشگیری کند.
آقای حاجی بابایی با اشاره به ورود کارشناسان سیاست خارجی در مجلس یازدهم پیش بینی کرد: مجلس آینده مواضعی در خور شان نظام جمهوری اسلامی در چارچوب عزت، مصلحت و حکمت خواهد داشت.
وی گفت: بهترین حسن مجلس یازدهم باید بهره مندی از اقتدار باشد تا بتواند سیاست های نظام را از طریق دستگاه های دیگر از وزارت خارجه گرفته تا دیگر وزارتخانه ها در مسیر سیاست های کلی نظام قرار دهد.
آقای حاجی بابایی تاکید کرد: مجلس یازدهم باید در یکسال آغاز فعالیتش بتواند سرمایه اجتماعی نظام را از 42 درصد میزان مشارکت در انتخابات به بیش از 50 درصد در انتخابات 1400 افزایش دهد.
منتخب مردم همدان درباره نقش مجلس آینده در تغییر رویکرد از غرب به شرق در سیاست خارجی تاکید کرد: مجلس یازدهم در عرصه سیاست خارجی مواضع محکمی خواهد داشت و با اتخاذ مواضع محکم و پرهیز از عقب نشینی در سیاست های نظام؛ کمک می کند که به اعمال سیاست های یک بام و دو هوا خاتمه داده و مسیر انقلاب در دنیا، شفاف و توام با عقلانیت پیگیری شود.
چرا الان ؟؟؟....