• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۵۰۷۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
سیاسی » سیاست خارجی
فریدون عباسی

ماندن در برجام پس از خروج آمریکا خوش خیالی بود

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: پس از خروج آمریکا از برجام، ماندن ما در توافق هسته‌ای خیلی، قابل قبول نبود بلکه دست و پازدن اضافه و خوش خیالی در قبال سه کشور اروپایی بود.

ماندن در برجام پس از خروج آمریکا خوش خیالی بودآقای فریدون عباسی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با بیان اینکه برجام با گروه ۵+۱ معنی داشت، گفت: آمریکا بود که نمی‌گذاشت تفاهمی صورت گیرد.
وی افزود:، چون آمریکا عامل اصلی خشونت بود، علیه کشورمان پرونده سازی می‌کرد و زمانی که از برجام خارج شد، توافق هسته‌ای دیگر موضوعیت نداشت و ماندن ما هم قابل قبول نبود، چون توافق نامه‌ای برای آمریکایی‌ها بود نه اروپایی‌ها پس عملا توافقی وجود ندارد.


آقای عباسی تاکید کرد: با خوش خیالی تصور می‌شد که سه کشور اروپایی کانال‌های مالی را باز می‌کنند و تحریم‌ها را بر می‌دارند، اما دیدیم که هیچ یک از این‌ها که در خور متن برجام باشد انجام نشد و نباید کلا به آنان امید می‌بستیم.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به تصویب قطعنامه ضد ایرانی دیروز شورای حکام، گفت: در گذشته، درباره دقیق نبودن متن برجام و احتمالات مربوط به سوء استفاده آمریکا و کشور‌های اروپایی و تلاش برای صدور این گونه قطعنامه‌ها تذکر و هشدار داده شد، اما شاید مسئولان اجرایی نیز توجه لازم را به تذکر منتقدان نکردند.


وی افزود: پس از اینکه برجام با شروط مختلف قرار بود در کشورمان اجرا شود شاهد بودیم که طرف‌های مقابل به شروط مندرج در برجام عمل نکردند، اما متاسفانه دستگاه اجرایی ما، اقداماتش را گام به گام اجرا نکرد و همه تعهدات ما را یک جا انجام داد.
آقای عباسی گفت: شایسته بود که ما یک گام برمی داشتیم و آنان تحریم بانک مرکزی ما را برمی داشتند و به همین ترتیب گام به گام پیش می‌رفتیم تا طرف مقابل نیز به تعهداتش عمل کند.


نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه گام‌هایی نیز که ایران در کاهش تعهداتش برداشت برای طرف غربی کافی و چشمگیر نبود و آنان در سال‌های اخیر در پی سندسازی علیه کشورمان بودند.
وی با رد ادعای پیشین مبنی بر وجود دو سایت هسته‌ای در اطراف تهران تاکید کرد: مطمئنا این دو مکان جزء تاسیسات هسته‌ای نیست و از آن برای انبار یا زمین‌هایی برای فعالیت‌های خدماتی استفاده می‌شد که با ارائه اطلاعات غلط از جانب رژیم صهیونیستی و به دستور امریکایی‌ها منجر به اعمال فشار به کشورمان برای نشان دادن این مناطق و دسترسی به مناطق دیگر شد.


آقای عباسی گفت: خوشبختانه این بار خواسته آنان برای دسترسی مشابه؛ با مقاومت مسئولان کشورمان مواجه شد و اجازه دسترسی به سایت‌هایی که آنان ادعا می‌کنند داده نشد، به همین علت در پی چنین مقاومتی پیش بینی می‌شد که سه کشور اروپایی علیه کشورمان اقدام کنند که نتیجه آن قطعنامه دیروز است که با مخالفت چین و روسیه صادر شد.


وی افزود: البته مهره چینی‌ها در شورای حکام آژانس به نحوی است که کشور‌های همسو با غربی‌ها در تصویب این قطعنامه نقش داشتند، اما این مصوبه، مسئله خاصی برای ما ایجاد نمی‌کند و صرفا تذکری از جانب آژانس است که در مهلت مشخصی با آنان همکاری کنیم.
آقای عباسی اضافه کرد: اگر با آنان همکاری نکنیم قطعنامه دیگری در شورای حکام آژانس صادر می‌شود و اگر تعداد قطعنامه‌ها از حد مشخصی بالاتر رود، موضوع به شورای امنیت ارجاع خواهد شد.


رئیس سابق سازمان انرژی اتمی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا برغم ادعای بسته شدن پرونده PMD علیه کشورمان، دوباره ادعا‌هایی درباره فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای گذشته کشورمان می‌شود؟ گفت: این اشتباهی است که متاسفانه مصرف داخلی داشت و مسئولان ذیربط در این باره تا حدی صداقت به خرج ندادند.


وی افزود: شاید از این باب که PMD بسته شد درست بگویند، اما چه چیزی باز شد؟ زیرا p آن را برداشتند، اما MD آن را گذاشتند یعنی درست می‌گویند که پرونده بسته شد، اما MD «میلیتری دایمنشن» یعنی ابعاد نظامی را علیه ما باز کردند.
آقای عباسی تصریح کرد: تا قبل از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵، آژانس ما را مجرم شناخت و برجام، مجازات مجرم است ما باید بحث‌ها را کنار بزنیم و به جامعه راست بگوییم یعنی نتیجه مذاکرات تیم مذاکره کننده ما این شد که کشورمان را مجرم شناختند و برجام به عنوان مجازات برای ایران در نظر گرفته شد.


نماینده مردم کازرون افزود: با این حال می‌گویند آن مجازات برای ما کافی نیست و نمی‌گذارند تحریم‌ها برداشته شود تحریم‌ها به ویژه تحریم‌های بانکی، فروش نفت، کشتیرانی، خرید و فروش سلاح و مانند آن برداشته شود و جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ما راه انداختند.
وی تاکید کرد: باید مردم را توجیه کنیم که با این جنگ اقتصادی مواجهیم و اگر درست به آنان اطلاع داده شود از طرق مختلف به ویژه در عرصه تولید و اقتصاد، انضباط اجتماعی و اقتصادی و وجدان کاری بالا مقاومت کنند تا بتوانیم بر تهاجم دشمن غلبه کنیم.


آقای عباسی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا برغم خروج امریکا از برجام و عهدشکنی اروپایی ها، آژانس همچنان از ایران مطالبه گری می‌کند گفت: آژانس، تحت تسلط غربی هاست و اگر چین و روسیه نیز حق وتو نداشتند آن کشور‌ها را نیز تحت فشار می‌گذاشت، اما چون دارنده سلاح و حق وتو هستند خیلی نمی‌توانند با آنان کاری کنند.
وی افزود: آژانس بیشتر برای کنترل کشور‌های دیگر است تا اقدامی در زمینه هسته‌ای نکنند و همواره وابسته کشور‌های دارای فناوری هسته‌ای باشند و این بهره غربی‌ها از آژانس است.


رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: به همین علت پول به آژانس می‌دهند و کارمندانش را تامین می‌کنند، چون با فروش حتی یک رآکتور هسته‌ای و درآمد حاصل از آن می‌توانند حقوق چندین ساله کارمندانی که در اختیار آژانس گذاشته اند بپردازند.
آقای عباسی تاکید کرد: از این بابت باید مطمئن باشیم آژانس همواره به عنوان ابزار غربی‌ها کشور‌های دیگر را به بهانه‌های مختلف تحت فشار می‌گذارد.


این نماینده مجلس بار دیگر بر انسجام مدیریتی و حاکمیت تفکر علمی در داخل و نیز وحدت، همفکری و همدلی جناح‌های مختلف برای ایستادگی جمعی در مقابله با دشمنان و اتخاذ سیاست واحد برای استیفای حقوق هسته‌ای تاکید کرد.
آقای عباسی افزود: باید در این زمینه از نظر همگان به خصوص دیدگاه منتقدانی که در این سال‌ها با صداقت مضرات برجام را گوشزد کردند توجه شود در حالی که متاسفانه به آنان توجه نشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مزد دشمنی شما با دولت چیست ؟
برای چشمان بسته شما در دولت‌های نهم و دهم چه مزدی گرفتید؟
نظر شما
آخرین اخبار
وقوع چند انفجار در هرمزگان، ۲۵ تیر ۱۴۰۵
تخلیه بیمارستان شهید بقایی اهواز پس از حملات هوایی دشمن آمریکایی، انتقال ۲۰۰ بیمار به بیمارستان‌های گلستان و‌ شفا
بررسی گزینه‌های نظامی علیه کوبا در پنتاگون
انفجار در پایگاه ارتش تروریستی آمریکا در بحرین
تعطیلی کلاس‌ها و امتحانات حضوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، آزمون‌های کشوری برگزار می‌شوند
حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری
پیام انقلاب اسلامی خواسته همه مردم دنیاست
تنگه هرمز نماد اقتدار ایران اسلامی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ تیر ۱۴۰۵
کاهش ذخایر نفتی و موجودی بنزین آمریکا
پیرصالحی: حمایت از تولید داخلی به نفع بیماران و امنیت دارویی کشور است
مردم آذربایجان غربی درکنار مرزداران جنوب ایران
تداوم پیمان وفاداری در اسلامشهر؛ شب ۱۳۶ تجمعات مردمی در سوگ رهبر شهید
کشف ۲۰۰ تن شن و ماسه غیرمجاز در شفت
بقائی: ایران یک پیکر به‌هم‌پیوسته است
تداوم پیمان وفاداری در پیشوا؛ شب ۱۳۶ تجمعات مردمی در میدان شهید چمران
ماندگاری هوای گرم در سمنان
میدان داری ساکنان کیش در صد و سی و هفتمین شب از حماسه خیابان
اجتماع بزرگ «همه خونخواهیم» در مشهد مقدس برگزار می‌ شود
تجدید حمایت مردم جنوب غرب خوزستان از نیروهای مسلح
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خاک عراق پایگاه ناامن سازی کشور‌های همسایه نمی‌شود
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست
تجاوز آمریکا به پادگانی در ایرانشهر؛ تدابیر ایران کمترین شهدا را بر جا گذاشت
شهادت ۷ نفر از کارکنان پایور و وظیفه ارتش در بمپور سیستان و بلوچستان
فردا؛ آغاز آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ تاکنون ۴۸۰ هزار نفر کارت گرفتند
حمله ارتش تروریستی آمریکا به چند نقطه در سیستان و بلوچستان
عزم ایرانیان برای مجازات عاملان مصمم‌تر شد
برنامه قطعی برق در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد ۲۴ تیر ۱۴۰۵
شارژ کالابرگ تیر کد‌های ملی ۷، ۸ و ۹ از فردا
حمله به سامانه‌های پاتریوت و هیمارس در کویت
حمله به آشیانه جنگنده‌های اف ۱۵، ۱۶ و ۳۵ در اردن
پایگاه‌های آمریکا در منطقه آماج هدف حملات پهپادی ارتش
سقوط پل هوایی در سراوان رشت بر اثر باز شدن اتاق یک تریلی کمپرسی
ایران: آمریکا متجاوز است، نه قربانی
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش  (۳ نظر)
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران  (۲ نظر)
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست  (۲ نظر)
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد  (۲ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۲ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
پیش‌ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه هفتم به صورت غیرحضوری است  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
فعال شدن اهرم‌های قدرت مقاومت بخاطر خطای محاسباتی امریکا    (۱ نظر)
مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی آمریکا در بحرین ویران شد  (۱ نظر)
ادامه حملات ارتش به پایگاه‌های آمریکا با پهپاد‌های انهدامی  (۱ نظر)