• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۹۹۷۲
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
فارس » اجتماعی
در پهنه‌های ۱۴ گانه فارس

لزوم تسریع در آغاز عملیات اکتشافات معدنی

بر اساس ویژگی‌های زمین شناسی معدنی، در حال حاضر ۲۳ نوع ماده معدنی از معادن استان فارس استخراج می‌شود.

لزوم تسریع در آغاز عملیات اکتشافبه گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: این استان به گواه اسناد تاریخی و آثار باستانی، پیشینه‌ای دیرینه در علم مربوط به معدن و صنایع وابسته به آن دارد.
حمیدرضا ایزدی افزود: آثار ذوب فلزات و به‌کارگیری سنگ در آثار باستانی بیانگر این است که پیشینیان ما در این استان از پیشگامان علم معدن و ذوب فلزات بودند.
وی ادامه داد: بر اساس ویژگی‌های زمین شناسی معدنی، در حال حاضر ۲۳ نوع ماده معدنی از معادن این استان استخراج می‌شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، گفت: شناسایی ۳۷ نوع ماده معدنی در فارس و برداشت ۲۳ نوع ماده معدنی از معادن انواع سنگ‌های تزیینی و نما با مزیت صادراتی و تولید در حدود ۱۸ درصد از کل تولید کشور، تولید انواع خاک‌های نسوز و صنعتی، وجود ظرفیت‌های سنگ آهک در شمال، شمال شرق و شرق استان فارس، کشف ذخایر دولومیت در جنوب فارس و پیگیری برای تکمیل مطالعات شناسایی و اکتشافات نیکل به عنوان فلز استراتژیک در استان و منابع عظیم انواع مصالح ساختمانی از جمله قابلیت‌ها و توانمندی‌های معدنی این استان به شمار می‌آید.
 
صدور ۲۶۰ پروانه اکتشاف در فارس
ایزدی، با اشاره به آخرین وضعیت مجوز‌های معدنی موجود در استان فارس، افزود: تاکنون ۲۶۰ پروانه اکتشاف، ۱۴۴ گواهی کشف، ۶۴۹ پروانه بهره‌برداری و ۳۴ مجوز برداشت در استان فارس صادر شده است.
  • این مقام مسوول همچنین به جایگاه بخش معدن استان فارس در کشور در سال ۱۳۹۸ اشاره و بیان کرد: فارس به لحاظ تعداد معادن رتبه چهارم، معادن فعال رتبه سوم، ذخیره مواد معدنی رتبه هفتم، از حیث استخراج معادن رتبه چهارم و به لحاظ میزان اشتغال افراد در معادن در رتبه ششم کشور قرار دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در مورد میزان حقوق دولتی وصول از معادن استان فارس نیز گفت: در سال ۱۳۹۷، ۳۵۰ میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن این استان دریافت شده است که در سال ۱۳۹۸ این میزان ۹ درصد افزایش یافت.
ایزدی اضافه کرد: مصوبات در حال پیگیری، عمدتا شامل مصوبات توسعه از جمله پیگیری نقشه راه معادن و صنایع معدنی، پیگیری فرآوری خاک نسوز شمال استان، طرح انتقال معادن دوکوهک، طرح بازسازی محدوده معادن دوکوهک، پیگیری وصول صد درصدی اعتبار موضوع تبصره‌های ۴ و ۶ قانون معادن، پیگیری پهنه‌های اکتشافی استان از جمله سنگ آهن، بارگذاری موقعیت طرح‌های عمرانی بزرگ استان در سامانه کاداستر (حد نگاری) و پیگیری برای مساعدت اداره کل حفاظت محیط زیست فارس برای صدور مجوز پهنه‌هاست.
او افزود: در انتهای سال ۱۳۹۸ با سپری شدن مراحل قانونی در کارگروه پژوهشی استان، اعتبار لازم برای تهیه این سند نهایی شده و در حال حاضر مراحل اجرایی تهیه این نقشه با اعتبار هشت هزار و ۵۰۰ میلیون ریال از سوی بخش زمین شناسی دانشگاه شیراز آغاز شده است.
  • وی، همچنین به طرح جا به جایی معادن شن و ماسه دوکوهک و پروژه اکتشاف ذخایر شن و ماسه در شیراز اشاره کرد و بیان داشت: برای شناسایی ذخایر جدید شن و ماسه در شیراز و با هدف جا به جایی معادن شن و ماسه منطقه دوکوهک این شهر، مراتب در سال ۱۳۹۸ در شورای معادن استان مطرح و مقرر شد موضوع از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان از طریق سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) پیگیری شود که در حال حاضر این طرح توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اعتبار ۴.۳ میلیارد ریال با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی در حال تدوین است.
    رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در مورد طرح‌های اکتشافی مصوب سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدور) نیز گفت: پهنه‌های اکتشافی چهارگانه واقع در منطقه حفاظت شده بهرام گورشهرستان نی‌ریز، پهنه اکتشافی شمال و شمال شرقی استان فارس، طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، اکتشاف دولومیت در فارس، مشارکت ایمیدرو در ایجاد زیرساخت‌های معدنی، اکتشاف ذخایر شن و ماسه در شیراز برای جا به جایی معادن واقع در حریم شهر شیراز، اکتشاف مواد معدنی در شهرستان‌های ممسنی و رستم، طرح تولید pcc از سنگ آهک در شهرستان داراب و طرح تولید سدیم سیانید در شهرستان مرودشت از جمله این طرح‌های مصوب است.
    ایزدی ادامه داد: در مورد پهنه‌های اکتشافی ششگانه واقع در منطقه حفاظت شده بهرام گور نی‌ریز مطالعات مقدماتی از سوی ایمیدرو در حال انجام است و اکتشاف در برخی پهنه‌ها با مخالفت اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس مواجه شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اضافه کرد: در مورد پهنه اکتشافی در شمال و شمال شرق استان فارس نیز مناقصه برگزار و شرکت منتخب انتخاب شده است که در حال حاضر عملیات اجرایی پروژه از سوی مشاور آغاز شده و این کار در ۱۷ هزار کیلومتر مربع با اعتبار مصوب ۹ هزار و ۹۰۰ میلیون ریال در حال انجام است.
ایزدی در باره اکتشافات مواد معدنی در شهرستان‌های ممسنی و رستم نیز گفت: در این زمینه، جلسه هماهنگی با حضور برنده مناقصه پروژه برگزار و در حال حاضر عملیات اجرایی آن آغاز شده است که برای اجرای این طرح در فارس ۲ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار نیز مصوب شده است. وی، همچنین به اکتشاف دولومیت در جنوب استان فارس اشاره و بیان کرد: این پهنه اکتشافی، شهرستان‌های کازرون، فراشبند، فیروزآباد، قیروکارزین، خنج، لارستان، گراش، لامرد و مُهر را در بر می‌گیرد.
ایزدی ادامه داد: با توجه به اهمیت دولومیت در استان با پیگیری این سازمان، مطالعات اکتشافی بر روی این ماده در دستور کار سازمان ایمیدرو قرار گرفته و مقرر شد شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مطالعات اکتشافی آن را انجام دهد.
او اضافه کرد: در این زمینه شرکت تهیه و تولید نسبت به انجام مناقصه اقدام و برنده مناقصه معرفی شده است که در حال حاضر مشاور این پروژه عملیات اجرایی را آغاز کرده، وسعت این پهنه اکتشافی ۲۷ هزار کیلومتر مربع است و یک هزار و ۵۰۰ میلیون ریال برای آن اعتبار مصوب شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: در خصوص زیرساخت‌های معادن این استان نیز شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با هماهنگی سازمان صنعت معدن و تجارت فارس، اطلاعات مورد نیاز ۲ پروژه زیربنایی برق‌رسانی به معادن سنگ آهن شمال استان و پروژه زیرسازی و آسفالت معادن خاک نسوز آباده را با هدف تامین اعتبار دریافت کرده است.
ایزدی، همچنین به طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس اشاره کرد و افزود: این موضوع در دستور کار استان فارس قرار گرفته است و با پیگیری‌های متعدد و با هدف فعال کردن معادن سنگ آهن شمال فارس در دی‌ماه ۱۳۹۸ تفاهم‌نامه همکاری برای تشکیل کنسرسیوم و احداث یک واحد فرآوری سنگ آهن هماتیتی در شمال استان در قالب پنج ماده به امضای اعضای کنسرسیوم دارندگان معادن سنگ آهن شمال استان فارس رسید.
وی ادامه داد: در این منطقه که ۱۵ معدن سنگ آهن با ذخیره معادل ۵۳ میلیون تومان وجود دارد، به دلیل هماتیتی بودن آن‌ها تنها به مصرف واحد‌های تولید سیمان می‌رسد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: همچنین با توجه به پیگیری‌های به عمل آمده برای اجرای طرح تولید pcc از سنگ آهک در شهرستان داراب و با توجه به وجود ذخایر غنی سنگ آهک با خلوص بالا در این شهرستان، این طرح تعریف شد و هم اینک در حال اجراست.
ایزدی بیان کرد: درخواست ما این است که مدیریت زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور که مسوولیت مطالعه و تهیه اطلاعات پایه اکتشافی و علوم زمین استان را بر عهده دارد به دلیل عدم تامین اعتبار مورد نیاز موفق به تحقق برنامه‌های راهبردی و اکتشافی خود نشده است لذا تامین اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریالی تعداد ۱۴ پهنه اکتشافی تحت مدیریت سازمان مذکور در شهرستان‌های داراب، نی‌ریز، بختگان، خرم‌بید و آباده مورد تاکید جدی ماست.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، همچنین خواستار تکمیل طرح شناسایی پیگیری و اکتشاف عناصر نادر خاکی در غرب و جنوب غرب این استان با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال شد.
وی ادامه داد: با توجه به دستور اخیر رییس جمهوری مبنی بر تعیین و تکلیف معادن غیرفعال و محدوده‌های اکتشافی بلوکه شده، تسریع در آغاز عملیات اکتشافی در پهنه‌های ۱۴ گانه یاد شده و متعاقب آن آزادسازی این پهنه‌ها و یا واگذاری آن‌ها لازم و ضروری است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
معرفی مسئول سازمان بسیج رسانه لرستان
توقیف ۱۱ دستگاه خودروی شوتی در تالش
پیام نماینده ولی‌فقیه در لرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس
خبر‌هایی از اطعام روزه داران در آشپزخانه های مهدوی
مس شهر بابک صدر نشین جدید لیگ یک فوتبال
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
گردشگری؛ پربازده‌ترین صنعت برای اقتصاد محلی است
مصاف داماش گیلان و مس کرمان در گام بیست و سوم
حل اختلاف تعدادی از کشاورزان ناصریه با ورود دادستان ریگان
عزم دولت برای پرداخت بدهی‌های خود به فعالان اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)