مراسم رونمایی از سامانه پیشرفته کنترل و مراقبت پرواز سیار
صرفه جویی ۲میلیون یورویی در ساخت برج مراقبت سیار
وزیر دفاع: ساخت هر یک از سامانه های سیار برج مراقبت دست کم دو میلیون یورو صرفه جویی ارزی دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، امیر حاتمی در مراسم رونمایی از سامانه پیشرفته کنترل و مراقبت پرواز سیار فرودگاهی، با بیان اینکه کشور ما در حوزه های هوایی نیاز به تنوع محصولات در بخش های مختلف دارد، گفت: یکی از این نیازها سامانه برج مراقبت سیار بود که با اعلام نیاز شرکت فرودگاههای کشور و همکاری صاایران با اتکا به توان داخلی ساخته شده است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه در کشوری مثل ایران که همواره شاهد حوادث طبیعی مختلف مثل سیل و زلزله هستیم، به سامانه های مراقبت هوایی موقت نیاز داریم، گفت: این سامانه کمک زیادی در عملیاتی شدن فرودگاه ها یا فرودگاه های موقت می کند و در حوزه های دفاعی نیز کارآیی بسیاری دارد و باعث پایداری هوایی می شود.
وی گفت: در ساخت این سامانه از تجهیزات پیشرفته الکترونیکی مطابق با بالاترین استانداردهای هوایی روز دنیا استفاده شده است.
امیر حاتمی افزود: این سامانه به لحاظ فناوری ارزش زیادی دارد زیرا معدود کشورهایی در دنیا آن را تولید می کنند و در بعد اقتصادی نیز با یک سوم قیمت جهانی ساخته شده است که برای هر یک از این سامانه ها حدود دو میلیون یورو صرفه جویی ارزی خواهیم داشت.
سامانه پیشرفته برج کنترل و مراقبت پرواز سیار؛ بومی و برای هدایت همه پروازهای فرودگاهی
با حضور امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزیر راه و شهرسازی و امیر سرتیپ شاهرخ شهرام مدیر عامل صنایع الکترونیک وزارت دفاع، سامانه پیشرفته برج کنترل و مراقبت پرواز سیار فرودگاهی ساخت متخصصین وزارت دفاع رونمایی شد.
امیر سرتیپ حاتمی در این مراسم با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به نام جهش تولید، اظهار داشت: در تمامی این سالها وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با مدیریت جهادی و بهره گیری از طرفیت دانشمندان ایرانی تمام تلاش خود را در تحقق و اجرای شعار" ما میتوانیم" معطوف داشته و همواره پیشگام و در خط مقدم تولید بوده است.
وزیر دفاع تحریمها و ایجاد محدودیتها توسط دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی را نقطه عطف آغاز پیشرفتهای خیره کننده دفاعی توصیف کرد و افزود: وزارت دفاع از پیروزی انقلاب تاکنون با اتکا به ظرفیتهای داخلی و همت و تلاش خستگی ناپذیر متخصصان و دانشمندان متعهد عرصه دفاعی کشور روندی رو به رشد داشته و توانسته است با تولید انواع تسلیحات، محصولات و دستارودهای قدرت آفرین و کمک به حوزه علم و فناوری کشور، اقتدار و عزت را برای ایران اسلامی به ارمغان آورد.
امیر سرتیپ حاتمی افزود: با توجه به تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی و در رأس آن شیطان بزرگ و دنباله روهایش، امکان اینکه فرودگاههای کشور با مشکل اساسی تأمین تجهیزات حساس ناوبری و ارتباطی پیشرفته کنترل و مراقبت پرواز روبرو شود، وجود داشت که با اقدامات به هنگام و هماهنگی صنایع الکترونیک وزارت دفاع و سازمان فرودگاههای کشوری، تأمین و ساخت این تجهیزات پیشرفته و بومی در جهت استقلال و بی نیازی از این سامانه در دستور کار قرار گرفت.
وزارت دفاع با استفاده از سرزیر دانش دفاعی خود در حوزه تولید انواع تجهیزات مخابراتی، الکترونیکی و ناوبری این پروژهی مهم و مورد نیاز سازمان فرودگاهی کشور را به صورت بومی و در یک سال تولید و بهره برداری کند و از این طریق از خروج میلیونها دلار ارز جلوگیری کرد.
وزیر دفاع در تشریح برج کنترل و مراقبت پرواز سیار فرودگاهی (mobile air traffic control tower) گفت: این محصول یک سامانه کاملا بومی است که برای هدایت همه پروازهای فرودگاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
امیر سرتیپ حاتمی برقراری این سامانه در فرودگاههای فاقد برج مراقبت ثابت یا فرودگاههای با کاربری موقت، استفاده در فرودگاهها در شرایط بحران ناشی از سیل، زلزله، آتش سوزی، جنگ و استفاده از این سامانه در هنگام آسیب دیدن زیرساختها و از کار افتادن برج ثابت را از مهمترین کاربردهای برج کنترل و مراقب پرواز سیار فرودگاهی برشمرد.
وزیر دفاع همچنین نصب و راه اندازی این سامانه در مدت زمان کوتاه را یکی از ویژگیهای این سامانه برشمرد و تصریح کرد: نصب سامانه مراقبت پرواز در شرایط اضطرار تاثیر بسزایی در جلوگیری از هرگونه اختلال در ترافیک هوایی دارد.
امیر سرتیپ حاتمی؛ تجهیز برج کنترل و مراقب پرواز سیار فرودگاهی به رادیوهای باند VHF بومی جهت برقراری ارتباط با هواپیما، سیستم ضبط مکالمات تلفنی و رادیویی، امکان گیرندگی تعیین موقعیت ماهوارهای (GPS)، سیستم سوئیچینگ رادیویی، توانایی حرکت در جادههای خاکی و نا هموار، سهولت در تعمیر و نگه داری و امکان جابه جا جایی، نصب و راه اندازی سامانه در حداقل زمان ممکن را ازمهمترین قابلیتهای این سامانه برشمرد.