• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۶۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گفت و گوی ویژه خبری ؛

هیچ کمبود دارویی برای بیماران واقعی کرونا نداریم

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بیماری «کووید ۱۹» درمان قطعی ندارد گفت: برخی دارو‌ها مانند «رمدیسویر» اثرات مثبتی در درمان این بیماری دارد و ما هیچ کمبود دارویی برای بیماران واقعی نداریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقا محمدرضا شانه ساز با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه هنوز داروی خاصی برای درمان کرونا، شناسایی و رسمی معرفی نشده است افزود: البته دارو‌هایی را معرفی کردند که می‌توان در درمان این بیماری کمک کند.

وی با نام بردن از برخی داور‌ها اضافه کرد: «رمدیسویر» دارویی مطرحی در درمان کروناست و این دارو در همه بیمارستان‌های دانشگاهی پذیرای بیمار کرونا، توزیع شده است و هفته آینده هم این دارو بیشتر تامین می‌شود که بخشی از آن واردات و بخشی از آن تولیدات داخل است که امیدواریم در ۲ تا ۳ هفته آینده همه نیاز داخل به این دارو از طریق تولید داخل تامین شود.

وی ادامه داد: این دارو صرفا باید در بیمارستان و بر اساس دستورالعمل خاص برای بیماران خاص تجویز شود و اکنون هیچ کمبود دارویی برای بیماران واقعی نداریم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: داروی «رمدیسویر» بیمه‌ای در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده شده است و لازم نیست بیماران، این دارو را از بیرون تهیه کنند ضمن اینکه این دارو حتی وارد مقررات درمان بیماری کرونا نشده است و فقط گفته اند که می‌تواند در درمان این بیماری موثر باشد.

در ادامه برنامه آقای شانه ساز گفت: کشورمان تنها کشوری است که تولید دارو‌های ضد ویروس را در منطقه دارد و اگر نیاز باشد خط دیگر تولید این دارو‌ها هم می‌تواند راه اندازی شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مدیر عامل سازمان انتقال خون نیز با حضور در این برنامه گفت: پیش از آنکه این بیماری به ایران برسد آن را رصد می‌کردیم و آمادگی لازم را پیدا کردیم.

آقای پیمان عشقی ادامه داد: برخی کشور‌های پیشرفته جهان پس از همه گیری کرونا در آن کشورها، در سه هفته نخست شیوع این بیماری حدود ۶۵ درصد کاهش ذخایر خونی پیدا کردند، اما کشور ما در اوج کمبود، فقط ۳۵ درصد کمبود داشت که اکنون بهتر شد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد نسبت به سال پیش، کمبود اهدای خون داریم افزود: اکنون ذخایر خونی ما قابل قبول است و ۶ روز ذخیره خونی در کشور داریم.

آقای عشقی اضافه کرد: سازمان انتقال خون، سازمان فنی، تخصصی و فرهنگی و اجتماعی است و بازوی فرهنگی و اجتماعی آن باید قویتر و ارتباط با رسانه‌ها نیز می‌بایست بیشتر شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه واردات و صادرات خون ممنوع است، گفت: در این باره باید به مردم خود متکی باشیم.

وی افزود: بیماران تالاسمی ۲۰ درصد خون کشور را مصرف می‌کنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: این تصور غلط است که کسی که خون اهدا می‌کند کرونا می‌گیرد، زیرا همه دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم.

آقای عشقی با بیان اینکه تکریم اهدا کننده، شعار سازمان انتقال خون است، اضافه کرد: بازرسی‌های لازم انجام می‌شود و سامانه شکایت هم راه اندازی شده است.

وی اضافه کرد: کرونا بیماری تنفسی است و از خون منتقل نمی‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس سازمان اورژانس کشور هم گفت: اورژانس، ۷۵ درصد بیماران کرونایی را منتقل می‌کند و بقیه خودشان به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، اما ۱۰۰ درصد بیماران مثبت کرونایی توسط تیم عملیات ویژه اورژانس ۱۱۵ منتقل می‌شوند.

آقای محمدجواد کولیوند در ارتباط تصویری با برنامه ، با بیان اینکه کار اصلی اورژانس، فوریت‌های پزشکی است و مردم برای این منظور با شماره تلفن ۱۱۵ تماس می‌گیرند افزود: زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد تلفن‌های شماره ۱۱۵ چهار برابر شد و مجبور شدیم یک مرکز پاسخگویی جدایی را ایجادکنیم تا پاسخگوی افراد باشیم.

آقای کولیوند با اشاره به اینکه تیم عملیات ویژه‌ای برای زمان حوادث و بلایا داریم اضافه کرد: این تیم، آمبولانس‌های مجزا و تخصصی دارند و این تیم برای خدمت رسانی به کرونا در حال انجام وظیفه است.

وی افزود: شیفت‌های کارکنان ما ۲۴ ساعت کار و ۴۸ ساعت استراحت بود که اکنون این عدد به ۲۴ ساعت کار و ۱۲ ساعت استراحت تبدیل شده است.

آقای کولیوند اضافه کرد: ۴ نفر از همکاران اورژانس در راه خدمات رسانی به بیماران کرونایی و به علت ابتلا به بیماری کرونا به شهادت رسیدند و ۱۹۰۰ نفر نیز مبتلا شدند که بهبود یافتند و اکنون با روحیه جهادی در حال خدمت رسانی هستند.

رئیس اورژانس کشور گفت: سامانه ۴۰۳۰ به پرسش‌های افراد درباره کرونا پاسخ می‌دهد، اما سامانه ۱۱۵ هم در خدمت مردم است و هر کسی که علائمی از کرونا دارد می‌تواند با این سامانه تماس بگیرد و به آن‌ها خدمت رسانی می‌شود.

آقای کولیوند با اشاره به اهمیت و لزوم رعایت دستورالعمل‌های پیشگیری از بیماری کرونا افزود: استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دست‌ها و رعایت فاصله‌های اجتماعی و بهداشت فردی از راه‌های پیشگیری از این بیماری است.

وی اضافه کرد: درد‌های عضلانی و مشکلات گوارشی و تنگی نفس، سرفه و تب، خستگی و کوفتگی از جمله نشانه‌هایی است که بیماران در تماس با اورژانس آن را اعلام می‌کنند، اما بیشتر از همه علائم گوارشی، تنفسی و تب است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مدیرعامل سازمان انتقال خون نیز درباره پلاسما درمانی گفت: نتایج کارآزمایی بالینی رصد می‌شود که نشان داد، پلاسمادرمانی، امیدوار کننده‌تر از داروی «رمدیسویر» است در مرحله نخست این بیماری، این روش موثر است و پلاسما درمانی حتی بر روی بیماران بد حال هم موثر است و ویروس را کنترل می‌کند.

آقای عشقی افزود: کشور‌های دیگر از جمله ایتالیا، اسپانیا، کره جنوبی هم از روش پلاسما درمانی استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه این باور غلط است که افراد با اهدای پلاسما، دوباره به این بیماری مبتلا می‌شوند ادامه داد: ۵ هزار و ۴۰۰ نفر از ابتدای اردیبهشت تاکنون، برای اهدای پلاسمای خون مراجعه کردند که از حدود ۴ هزار و ۳۰۰ نفر پلاسما گرفته ایم و بقیه استاندارد‌های لازم را نداشتند در حالی که ما انتظار داشتیم حداقل ۱۰ درصد بهبود یافتگان از بیماری کرونا، برای اهدای پلاسمای خون خود مراجعه کنند.

آقای عشقی گفت: بهبود یافتگان بیماری کرونا می‌توانند با اهدای پلاسمای خود، جان هموطنان کرونایی خود را نجات دهند.

وی با اشاره به نزدیکی ایام محرم از مردم خواست خون خود را نذر و اهدا کنند.

آقای علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره آزمون کارشناسی ارشد گفت: بر اساس آخرین گزارش ها، از حدود ۲۲۵ هزار نفری که برای آن‌ها پرسشنامه ارسال شد خوشبختانه ۸۳ هزار نفر به پرسش‌ها پاسخ دادند که پرسش اول این بود آیا الزامات دستورالعمل‌های بهداشتی، رعایت شده است یا خیر؟ سوال دوم این بود که آیا فاصله گذاری‌ها رعایت شده بود یا خیر؟ و سوال سوم این بود که آیا عوامل اجرایی دستور العمل‌های بهداشتی را رعایت کردند یا خیر؟

وی افزود: از ۸۳ هزار نفری که به این پرسش‌ها پاسخ دادند ۹۱ درصد پاسخ دادند که اصول بهداشتی در مراحل آزمون، رعایت شده است و ۸۷ ونیم درصد پاسخ دادندکه فاصله گذاری اجتماعی، بسیار خوب رعایت شده است و ۹۰ و سه دهم درصد پاسخ دادند که مجریان و مراقبان آزمون، اقدامات بهداشتی لازم برای رعایت فاصله گذاری را انجام دادند.

آقای رئیسی اضافه کرد: شرکت در مراسم مانند عروسی و مهمانی ها، مراسم عزاداری و مسافرت‌ها از عوامل اصلی هستند که بیش از ۸۴ درصد عوامل انتقال ویروس و تشدید انتقال زنجیره ویروس کرونا را ایجاد کردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی با بیان اینکه روزانه ده‌ها نفر از هموطنان، جان خود را به علت بیماری کرونا از دست می‌دهند گفت: مردم برای لذت بردن چند ساعته از مهمانی و یا مسافرت، این کار را انجام ندهند و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند، زیرا مسافرت‌ها بر میزان بستری بیماران تاثیرگذار است.

آقای شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو هم گفت: ویروس کرونا ماهیت بسیار پیچیده‌ای دارد به همین علت تولید واکسن مورد اعتماد برای پیشگیری از آن و ایجاد ایمنی در مقابل این بیماری، سخت و زمان بر است و هنوز در هیچ جای جهان چنین واکسنی ساخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه چند شرکت دانش بنیان داخلی در حال کار بر روی این واکسن هستند، افزود: هر کشوری که این واکسن را تولید کند در درجه نخست آن را برای اتباع خود استفاده می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)