به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید یاسر رایگانی در نشست خبری افزود: از ابتدا تا ۱۲ مرداد امسال ۹۳۴ تیم گشت مشترک اعزام شدند و ۳۰۰۲ مورد بازرسی صورت گرفته است. در این حوزه ۱۴۹ پرونده وارده به سازمان داشتیم و مجموعه خودروهای مکشوفه در حوزه احتکار ۳۹۹۵ مورد، اخفا به قصد گرانفروشی ۱۱ مورد و گرانفروشی هم ۳۷ خودرو بوده است.
وی افزود: در مجموع متخلفان ۱۶ میلیارد و ۹۴۳ میلیون تومان جریمه شده اند.
رایگانی درباره آمار مربوط به ملزومات بهداشتی گفت: از سوم اسفند پارسال تا ۱۸ مرداد سال جاری ۶۴ هزار و ۴۴۸ مورد بازرسی انجام شده که منجر به تشکیل ۶ هزار و ۳۵۲ پرونده در سازمان شده است. در این بازه زمانی ۹ میلیون و ۴۰۹ هزار و ۹۴۴ عدد ماسک و ۵۷۸ و ۸۰۱ لیتر الکل و مشتقات ضدعفونی، ۷۵ میلیون و ۴۹۴ هزار و ۳۳۱ جفت دستکش و همچنین ۶۸ هزار و ۵۵۳ عدد روپوش کشف شده است.
رایگانی گفت: در حوزه لوازم خانگی هم از ۲۷ خرداد تا ۱۶ مرداد، یک هزار و ۳۱۹ گشت مشترک و ۴ هزار و ۵۰۲ مورد بازرسی انجام شده است. یک هزار و ۱۷۰ پرونده به شعبه وارد شده که ۶۷۸ پرونده مختومه شده و ۵۲۹ پرونده مانده در حال رسیدگی است. از این تعداد پرونده ۱۷ مورد مربوط به احتکار، ۷ مورد مربوط به اختفا، ۴۸۲ مورد مربوط به گرانفروشی و ۹۴۳ مورد مربوط به سایر تخلفات است و متخلفان تا کنون ۱۳۰ میلیارد ریال جریمه شدند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی درباره آمار مربوط به پروندههای لاستیک از اول فروردین تا ۱۴ مرداد ماه سال جاری هم اظهار کرد: در مجموع ۴۲۵ پرونده وارده در خصوص لاستیک در سازمان داشتیم که ۲۷۰ مورد آن مربوط به حوزه کالاها و خدمات و ۱۵۵ مورد مربوط به پروندههای قاچاق کالا و ارز است.
۱۲۴ پرونده در حال رسیدگی بوده و ۶۸ پرونده حکم برائت با توجه به ارائه مدارک قانونی صادر شده است. ۴ پرونده نیز با توجه به اینکه موضوع در صلاحیت رسیدگی سازمان تعزیرات نبوده، حکم به عدم صلاحیت صادر و به مرجع صالح بر رسیدگی ارسال شده است. در ۳۰ پرونده حکم قرار صادر شده و در نهایت متخلفان در ۲۵۳ پرونده در مجموع به پرداخت ۶۵ میلیارد و ۸۲۴ میلیون ریال جریمه محکوم شدهاند.
عملکردهای استانی هم به این شرح اعلام شد:
گلستان: براساس گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت غله و خدمات بازرگانی و جهادکشاورزی مبنی بر اینکه یک شرکت نگهدارنده گندم امانی دولتی در بازرسی انجام شده به مقدار بیش از هفت میلیون و یکصد هزار کیلوگرم گندم کسری داشته؛ پروندهای در اداره تعزیرات حکومتی مینودشت تشکیل و رسیدگی شد.
به گفته رایگانی؛ پس از سیر مراحل قانونی و اخذ نظریه کارشناسی از سوی شعبه رسیدگی کننده در تعزیرات، تخلف انتسابی کسری گندم در سیلوهای شرکت محرز و با استناد به بند الف ماده ۶۱ قانون اصلاح قانون نظام صنفی شرکت نگهدارنده گندم امانی دولتی ملزم به استرداد کالا در شبکه و پرداخت ۱۷۷ میلیارد ریال جریمه محکوم شد.
اصفهان: با اعلام گزارش پلیس امنیت اقتصادی مبنی بر کشف ۳۰۰۰ لیتر گازوییل مظنون به قاچاق از یک دستگاه کامیون کشنده، پرونده متشکله جهت رسیدگی به شعبه ششم ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی استان ارجاع گردید و شعبه مذکور بعد از رسیدگی به پرونده و نهایتا احراز تخلف، راننده کامیون کشنده را به دلیل مباشرت در قاچاق فرآوردههای نفتی به پرداخت مبلغ ۳ میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال جریمه در حق صندوق دولت محکوم کرد.
خوزستان:سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: پس از ارسال گزارشی از سوی نیروی انتظامی شهرستان اهواز مبنی بر کشف مقادیری پوشاک، این گزارش به اداره تعزیرات حکومتی شهرستان اهواز ارسال و به شعبه هفتم ارجاع شد و پس از استعلام لازم و اخذ دفاعیات متهم، تخلف محرز و متهم به ضبط کالا مکشوفه و پرداخت ۲ میلیارد و ۳۷۱ میلیون ریال جریمه محکوم شد.
مرکزی: با کشف محموله ۳۳ هزار و ۱۰۳ متر پارچه پرونده به تعزیرات ارجاع و با توجه به عدم ارائه مدارک قانونی، متهم به دلیل حمل و مباشرت در قاچاق به پرداخت ۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
خراسان شمالی: با گزارش اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مانه و سملقان مبنی بر تخلف عرضه خارج از شبکه مواد پتروشیمی به مقدار ۱۱۰ تن، پرونده تشکیل و در بررسیها مشخص شد که شرکت تولیدی با دریافت مواد پتروشیمی سهمیهای با نرخ دولتی، مواد را به صورت عرضه خارج از شبکه به فروش رسانده که در همین راستا شعبه پس از بررسی و رسیدگی پرونده، متهم به قطع سهمیه به مدت سه ماه، پرداخت مبلغ یک میلیارد و ۱۶۶ میلیون ریال جریمه محکوم و جریمه نقدی حکم صادره وصولی شده است.
کردستان: ماموران نیروی انتظامی مستقر در ایست بازرسی صلواتآباد سنندج در حین کنترل و بازرسی خودروهای عبورری از یک دستگاه خودرو سواری مشکوک شدند و ۳۳۹ هزار و ۷۲۰ نخ سیگار خارجی کشف شد و پس از رسیدگی و احراز تخلف، حکم به ضبط محموله صادر و متهم به پرداخت یک میلیارد و ۱۲۷ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شدند.
فارس: به گفته سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، با شکایت یکی از بانکهای استان از یک شرکت بازرگانی مبنی بر عدم ایفای تعهدات ارزی، پروندهای در شعبه چهارم تعزیرات حکومتی استان تشکیل شد.
بانک شاکی در شکایت خود ادعا کرده بود که شرکت مذکور مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار یوآن ارز دولتی را برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور دریافت کرده و این درحالی بوده که طبق گزارش گمرک کالایی وارد کشور نشده است. طی تحقیقات انجام شده و استعلام از مراجع مربوطه، تخلف این شرکت بازرگانی محرز شد و در نهایت شعبه رسیدگی کننده حکم به استرداد مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار یوآن به بانک شاکی و تعلیق کارت بازرگانی شرکت متخلف به مدت ۶ ماه صادر کرد.
آذربایجان غربی: ماموران دایره مبارزه با قاچاق کالاو ارز شهرستان خوی درموقعیت ایستگاه بازرسی ایواوغلی به یک دستگاه خودروی کامیون ایسوز حامل بار گمرکی برخورد و در بازرسی از آن ۶۰ دستگاه محرک سمپاش و ۲۰ عدد گلات سمپاش را به ظن قاچاق کشف و ضبط کردند و مراتب راطی گزارشی به تعزیرات حکومتی شهرستان خوی ارسال کردند. شعبه اول ویژه رسیدگی به قاچاق کالاوارز شهرستان خوی بنابه گواهی گمرک مبنی برعدم مطابقت کالاهای مکشوفه با اسناد، اتهام مباشرت در قاچاق کالا را محرز تشخیص داد و متهم را به ضبط کالاهای مکشوفه به نفع دولت و پرداخت ۶ میلیارد و ۲۷۵ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم کرد.
زنجان: با شکایات شرکتهای خصوصی پرونده یک واحد دامداری به اتهام گرانفروشی شیر خام در تعزیرات حکومتی شهرستان ابهر تشکیل شد و مورد رسیدگی قرار گرفت. پس از دریافت گزارشهای کارشناسی تخلف گرانفروشی محرز و بر اساس حکم صادره شرکت متخلف به پرداخت ۵۲ میلیارد ریال در حق صندوق دولت محکوم شد.
سیستان و بلوچستان: به گفته سید یاسر رایگانی، مأموران انتظامی مستقر در ایست و بازرسی شهرستان سراوان در بازرسی از یک دستگاه خودروی کامیون مقدار ۱۰ هزار کیلوگرم سم پروپارژیت مشکوک به قاچاق را کشف کردند.
در همین راستا با تشکیل پرونده و رسیدگی آن در تعزیرات حکومتی سراوان، شعبه رسیدگی کننده بدلیل محبوبیت این کالا در کشور پاکستان و عدم ارائه مدارک قانونی توسط متهم رای بر محکومیت قاچاقچی به میزان ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و ضبط سموم مکشوفه صادر کرد.
کرمان: به گفته رایگانی سه پرونده با موضوع عرضه خارج ازشبکه و عدم رعایت ضوابط قیمت گذاری و توزیع یک شرکت به ارزش ۹۴۴ میلیارد ریال، شرکت دوم به ارزش ۱۲ میلیارد ریال و شرکت سوم به ارزش ریالی تخلف (فروردین ۹۸ تا مهر ۹۸: ۳۸۰ میلیارد تومان، آبان ۹۸ تا بهمن ۹۸: ۲۷۱ میلیارد تومان، اسفندماه ۹۸: ۱۳۷ میلیارد تومان) در مجموع به ارزش ۷۸۹ میلیارد تومان در شعبه اول بدوی در حال رسیدگی است.
در خصوص پروندههای اتهامی دو شرکت نخست، فرآیند رسیدگی پس از احضار مدیرعامل شرکتهای موصوف و اخذ اظهارات ایشان، در مرحله استعلام مدارک ارائه شده از سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قرار دارد و پرونده اتهامی شرکت سوم در مرحله تحقیقات مقدماتی است.
رایگانی درباره پروندههای وارده و مختومه عدم ایفای تعهدات ارزی واردکنندگان در قبال دریافت ارز و خدمات دولتی در شعب سازمان در ۴ ماهه اول سال هم گفت: ۷۹۷ پرونده وارده و ۸۲۷ پرونده مختومه داشتیم که ارزش ریالی پروندههای مختومه ۱۷۰ هزار میلیارد ریال است.
به گفته رایگانی میزان محکومیت متخلفان پروندههای عدم ایفای تعهدات ارزی واردکنندگان در قبال دریافت ارز و خدمات دولتی در چهار ماهه نخست سال جاری هم به این شرح است: یک میلیارد و ۶۳۱ میلیون روپیه، ۹۹۷ میلیارد ریال، یک میلیون و ۶۶۰ لیره ترکیه، ۱۲ میلیون روبل روسیه، سه میلیارد درهم، ۲۳ میلیارد وون کره جنوبی، ۲ میلیارد یوان چین، ۳ میلیارد یورو، ۱۷ میلیون دلار، یک میلیارد ین، ۲۹۸هزار دلار کانادا.
سخنگوی سازمان تعزیرات در مورد شرکتهای لبنی هم اعلام کرد: ۶ پرونده در شهر تهران موجود است که در ۴ پرونده صدور حکم قطعی شده و با توجه به اتمام مهلت تعیین شده حکم اجرا شده و در حال حاضر حساب تمامی ۴ شرکت مسدود است.
دو پرونده لبنی نیز در شعبه ۴۰ شهر تهران در حال رسیدگی است که یک مورد آن در انتظار دریافت استعلام سازمان حمایت بوده و یک مورد جواب استعلام سازمان حمایت اخذ شده و در انتظار برگزاری آخرین جلسه رسیدگی در جهت شنیدن آخرین دفاعیات متهم جهت صدور حکم است.
بقیه پروندهها با توجه به عدم صلاحیت تعزیرات شهر تهران به تعزیرات حکومتی شهرستانهای تهران جهت رسیدگی ارسال شده است.