مواجهه با آسیبهای اجتماعی نیازمند تدابیر علمی و راهبردی است
وزیر کشور با بیان اینکه امروز نیازمند رویکرد جهادی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی در کشور هستیم؛ تصریح کرد: برای حل چالشهای مرتبط با حوزه آسیبهای اجتماعی، روشهای علمی و راهبردی؛ مهم است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، احمد وحیدی در دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام با اشاره به ظرفیت بالای اندیشههای اسلامی در موضوع کاهش آسیبهای اجتماعی، گفت: مساله آسیبهای اجتماعی از جمله مهمترین و فوریترین موضوعات کشور است و باید در این خصوص تدبیری علمی و راهبردی اندیشیده شود.
وزیر کشور با بیان اینکه، آسیبهای اجتماعی نیازمند رویکرد دقیق علمی و پژوهشی است؛ تصریح کرد: آسیبهای اجتماعی از یک طرف جغرافیا پایه است و هر منطقهای متاثر از محیط فرهنگی و زیستی اش با این چالش مواجه است و در عین حال مسالهای ملی و حتی جهانی است و به صورت کلان هم مطرح است.
وی گفت: برای همین باید ضمن توجه به ظرافتهای محیطی این چالش در کشور، باید رویکرد ملی و واحد برای حل این چالش داشته باشیم.
وحیدی در ادامه با اشاره به اینکه اگر به فوریت به موضوع آسیبهای اجتماعی نپردازیم؛ با مرور زمان به پدیدهای مزمن در کشور تبدیل میشود؛ خاطرنشان کرد: مسائل اجتماعی پایه و مبنای حرکتهای بزرگ اقتصادی و سیاسی در کشور است.
وی اضافه کرد: وقتی سخن از وحدت ملی، همبستگی اجتماعی و حتی توسعه و پیشرفت اقتصادی مطرح است؛ زیرساختش حل مسائل اجتماعی است و تا زمانی که انسجام و وحدت داخلی اجتماعی پایدار شکل نگیرد امکان تحقق وحدت ملی و به تبع آن توسعه و پیشرفت ممکن نیست.
وحیدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مرحله چهارم نهضت حضرت امام خمینی (ره) شکل گیری جامعه اسلامی است و شرط تحقق این جامعه، فقدان آسیبهای اجتماعی و وجود شرایط پایدار زیستی در کشور است و باید به این سمت با همت جمعی حرکت کنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: امروز باید با کاهش آسیبهای اجتماعی در کنار تقویت هویت جمعی بیش از گذشته در تحقق یک الگوی صحیح رفتاری هنجارمند در بستر کلی جامعه اهتمام داشته باشیم.
وحیدی در ادامه خاطرنشان کرد: ضرورت دارد حرکتهای جدی و قوی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی در کشور شکل دهیم و به سمت وضعیت مطلوب و در طراز انقلاب اسلامی حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز همان طور که در کشور خیرین مدرسه ساز، خیرین سلامت داریم؛ نیازمند داشتن خیرین بزرگ اجتماعی هم هستیم؛ گفت: با گفتمان قوی و ایجاد یک نهضت بزرگ و سراسری در کشور بایستی کاهشی پایدار در حوزههای مختلف آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق، خودکشی، اعتیاد و حاشیه نشینی داشته باشیم.
وی اضافه کرد: ابزار کار تحقق این مسیر بزرگ و جهادی، فریضه بزرگ و ارزشمند امر به معروف و نهی از منکر است و این مسئولیت بزرگ اجتماعی نباید در کشور به ورطه فراموشی سپرده شود.
وزیر کشور اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر نعمتی بزرگ برای ایجاد یک جامعه سالم و به دور از آسیبها و چالش هاست و باید همگی وارد این میدان بزرگ و جهادی شویم.