• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۶۹۴۹۹
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۳
اجتماعی » حقوقی و قضایی
مسعودی فر در مصاحبه اختصاصی

پیشگیری از وقوع جرم با افزایش سواد حقوقی مردم

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: افزایش سواد حقوقی یکی از ابزار‌هایی است که در بحث پیشگیری از وقوع جرم خیلی می‌تواند مفید و موثر واقع شود.

پیشگیری از وقوع جرم با افزایش سواد حقوقی مردمعلیرضا مسعودی فر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره افزایش سواد حقوقی مردم و نقش آن در پیشگیری از وقوع جرم افزود: افزایش سواد حقوقی یکی از ابزار‌هایی است که در بحث پیشگیری از وقوع جرم خیلی می‌تواند مفید و موثر واقع شود و در سال‌های اخیر به این موضوع بیشتر پرداخته شده است. هرچند که یک سری محدودیت‌ها در این خصوص داریم، در برخی مواقع از ظرفیت رسانه‌ای که در دستگاه‌های مختلف وجود دارد و اصولاً نیز وظیفه قانونی و مسئولیت اجتماعی آن دستگاه ایجاد می‌کند که آن ظرفیت‌ها را در اختیار این نوع کار‌ها قرار دهد، اما این همکاری‌ها اتفاق نمی‌افتد.
وی گفت: با وجود این محدودیت‌ها کار‌های خیلی خوبی در طول سال‌های گذشته با صدا و سیما انجام و برنامه‌های متنوع و متعددی در این خصوص تولید و پخش شده است و یا کارشناسان ما در برنامه تلویزیونی حضور پیدا کردند و موضوعی را توضیح دادند و به سوالات پاسخ دادند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود:همکاران ما در برنامه‌های مشاوره‌ای برون مرزی صداوسیما حضور پیدا کرده اند و به ایرانیان خارج از کشور مشاوره شده است که باید این موضوع بیشتر هم بشود.
وی ایجاد شبکه‌ای اختصاصی در حوزه مسائل حقوقی به منظور مشاوره و آموزش را بسیار تاثیر گذار دانست و افزود:از این طریق انواع و شکل‌های جدید جرم را به موقع به مردم معرفی تا از ارتکاب جرم پیشگیری شود.
مسعودی فر با اشاره به کلاهبرداری از طریق تماس‌های تلفنی و دستگاه خودپرداز گفت:با وجود آگاهی بخشی‌های مکرر دراین زمینه، هنوز متاسفانه افرادی به همین شکل پول و اموال خودشان را از دست می‌دهند که باید مردم را توانمند کرد تا در معرض این جرم قرار نگیرند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان نقش مهم رسانی ملی و همکاری‌های خیلی خوب به ویژه در سال ۱۴۰۰ در زمینه تولید برنامه‌های متنوعی، افزود:باید تلاش‌ها برای توسعه دراین حوزه را بیشتر کنیم و ورود همکاران ما در حوزه فیلمسازی در حوزه آسیب‌های اجتماعی و جرایم گوناگون در قالب داستان مثبت ارزیابی می‌شود تا از این روش برای رساندن پیام استفاده کنیم.
وی افزود: حمایت همکاران ما از بازی‌های نرم‌افزاری در حوزه پیشگیری از اعتیاد و پیشگیری از خشونت از دیگر اقدامات مناسب است و همچنین همکاری با خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها برای اختصاص ستون‌هایی به موضوعات حقوقی نیز دراین زمینه قابل ذکر است.
مسعودی فر گفت: پیامک‌هایی که ارسال می‌شود در سه سطح خود ستاد، استان‌ها به اعتبار مشکلات و سه اپراتوری که خیلی همکاری خوبی کردند همراه اول، ایرانسل و رایتل که جا دارد از این همکاری‌ها از وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و سه اپراتور تشکر کنیم که انصافاً همکاری بسیار خوبی داشتند و بالغ بر یک و نیم میلیارد پیامک از ابتدای شروع همکاری تاکنون به مردم ارسال شده است.
وی افزود: بازخوردی هم که رسانه ملی گرفته انصافا بازخورد‌های مثبت به خوبی بوده و استقبال خوبی شده و باز در آنجا نیز ما باید به سمت هدفمندکردن و هوشمند کردن آن پیامک‌ها برویم. چیزی که من نوعی واقعا نیاز دارم همان باید به من اطلاع رسانی شود. در آنجا نیز جای کار دارد و کمیسیون خاصی را گذاشتیم که کار را انجام می‌دهد. این‌ها حوزه‌های است که تلاش کرده ایم سواد حقوق مردم را افزایش بدهیم.
وی ادامه داد: همچنین حضور در مدارس قبل از کرونا و حضور در برخی از مساجد برای پاسخ گویی به سوالات حقوقی مردم یکی از شیوه‌های دیگر اطلاع رسانی بوده است.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: اکنون می‌خواهیم اپلیکیشنی به عنوان مشاور حقوقی ارائه کنیم که مردم اطلاعات اولیه حقوقی را اخذ کنند و سوالاتی که مرسوم است مثلاً در تنظیم قرارداد‌ها چه سوالاتی بیشتر مدنظر است و چه آسیب‌هایی داشتیم و آن‌ها را تبدیل کنیم به یکسری سوالات و پرسش‌های کتبی و بعضاً نیز در قالب یک سری صدا‌ها و ویدیو‌هایی که لازم است در اپلیکیشن‌ها و سامانه خودمون بارگذاری کنیم.
وی افزود: به هر حال این‌ها شیوه‌های است که اکنون داریم انجام می‌دهیم ان شاء الله بتوانیم از تکنولوژی روز و امکانات روز بیشتری استفاده کنیم، چون تاثیر و عمق دادن به موضوع با استفاده از تکنولوژی بهتر و راحت‌تر به دست می‌آید و سطح پوشش آن نیز خیلی بیشتر می‌شود. انشالله از این ابزار‌ها بتوانیم بیشتر استفاده کنیم.
مسعودی فر گفت: البته ما قبلا نیز این موارد را داشتیم ما می‌توانیم هشدار‌ها یا توصیه‌های یک دقیقه‌ای را از طریق رسانه‌ها طرح کنیم مثلاً همکار ما شب عید یکسری هشدار‌های را در حوزه پیشگیری سرقت از منازل به شهروندان می‌دادند و یا حتی بروشور‌هایی را تهیه می‌کردیم که کتابچه‌ها و دفترچه‌ها یا پیام‌های کتبی بود که می‌دادیم در شهر منتشر می‌شد.
وی افزود: این شکل دیگری از همین ارتقاء سطح سواد حقوقی است از آن طرف نیز مردم خودشان زمینه را برای انتقال این مطالب فراهم کنند یعنی ممکن است یک پیام حقوقی برای من آمده باشد، اما بی‌تفاوت حذفش کنم و یک وقت مطالعه می‌کنم که شاید اگر امروز هم به درد من نمی‌خورد یک روزی به دردم بخورد.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت:‌ای کاش می‌شد که مردم در همه تخصص‌ها یک دوره آموزشی حقوقی هم می‌دیدند، به اعتقاد من حتی برای زندگی خصوصی افراد، اطلاعات حقوقی خیلی به دردشان می‌خورد و حتی در داخل خانه روابط بین زن و شوهر روابط والدین و فرزندان همه این‌ها آثار حقوقی دارد و یک سری تکالیف و حقوق در قانون برای هر یک از آن‌ها احصا شده است.
وی افزود: طبیعتا انسان اگر آشنا به باید‌ها و نباید‌ها و خطوط قرمز باشد و مجاب شود که از آن حقوقی که در قانون متصور شده نباید تخطی کند به نظرم خیلی از مشکلات و مسائل پیشگیری می‌شود.
مسعودی فر درباره همکاری با پلیس نیز گفت: کاری که پلیس فتا در بحث اطلاع رسانی انجام می‌دهد و ما باهم همکاری‌های خوبی داشتیم اطلاعات موجود در هر دو حوزه تبادل می‌شد و بعضا هم متن برخی از پیامک‌ها را به دوستان پیشنهاد می‌دهند با پلیس آگاهی نیز همین همکاری و ارتباط وجود دارد.
وی افزود: پلیس آگاهی (کیس های) سوژه‌های جدیدی که شناسایی می‌کند و شگرد‌های جدیدی که شناسایی می‌کند معمولا اعلام می‌کند و ما نیز هم در حوزه اطلاع‌رسانی و ارتقاء آگاهی‌ها هم در حوزه اقدامات دیگری پیشگیری آن را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای مهار ریزگرد‌های نمکی دریاچه ارومیه
خدمات فضاپایه در مدیریت شهری اردبیل
شهرداری‌ها باید از ظرفیت‌های خود برای ایجاد درآمد پایدار استفاده کنند
فیلم‌های سینمایی آخر هفته شبکه‌های سیما
بازداشت ۳ عضو شورای رامسر
مهر و موم واحد آلاینده در اردکان
میزبانی زنجان از ۲ شهید گمنام دفاع مقدس
توزیع رایگان بذر بلوط در شهرستان بوکان آغاز شد
فرهنگ سازی استاندارد در جامعه، عامل بازدارنده تدلیس است
برگزاری بزرگترین نمایشگاه کتاب کرمان در ماه آینده
کشف نگاره سوزنی در صخره‌های شهر استخر فارس
صعود تیم دوبل تنیس‌روی‌میز بانوان ایران به یک‌چهارم‌نهایی
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
ارسال پیام هشدار آزمایشی برای تلفن‌های همراه
نقص فنی عامل انفجار جایگاه سوخت جهرم
همکاری وزارت علوم و شهرداری تهران برای ساخت خوابگاه‌ها
وزنه برداری بازی‌های همبستگی اسلامی؛ پایان کار نصیری با نقره دو ضرب
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران
تأکید بر وحدت بیش از پیش مسلمانان در نشست تخصصی ائمه جمعه شاخص اهل سنت آذربایجان‌غربی
نشست بین‌المللی رؤسای مجالس در اسلام‌آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)