پخش زنده
امروز: -
تحقیقات علمی نشان می دهد مردان در تمام دنیا، کمتر از زنان به سلامتی خود توجه می کنند به همین خاطر هفته اول اسفند به نام هفته ملی سلامت مردان نامگذاری شده تا مسئولان جامعه و مردان نسبت به سلامت مردان حساس شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ مردان ایرانی با تایید کم توجهی نسبت به سلامتی شان علت را؛ مشغله و مسئولیت های زندگی می دانند که مانع از رسیدگی به خودشان و سلامتی شان می شود؛ البته مولفه های اقتصادی و فرهنگی در این کم توجهی بسیار موثر است.
15 سال است که هفته نخست اسفند با هدف حساس سازی مسئولان و جامعه و فرهنگ سازی و آموزش برای آقایان، هفته ملی سلامت مردان نام گرفته تا جامعه نسبت به پیشگیری از مخاطرات در سلامت مردان آگاه شوند.
آقای دکتر سید جلیل حسینی رئیس ششمین دوره همایش ملی سلامت مردان ایران می گوید: بیشتر بیماری ها در آقایان شایع تر است ما اگر 40 علت مرگ را بررسی کنیم در 33 مورد در مردان شایع تر است چراکه آقایان کمتر به مراکز درمانی مراجعه می کنند و وقتی می روند که بیماری شان پیشرفت کرده است.
بیشتر مردان تصور می کنند همین که می توانند سر کار بروند یعنی از سلامت کامل برخوردارند در حالی که سلامتی علاوه بر توانمندی اجتماعی به معنای تندرستی جسمانی و روانی هم هست
امسال 3 روز از هفته سلامت مردان به علت اهمیت موضوع به کرونا و تاثیرات روانی آن و اهمیت واکسیناسیون اختصاص یافته است.
آقای دکتر حمید سوری عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی می گوید: در خصوص کرونا بازهم مردان کمتر از بانوان به شیوه نامه های بهداشتی و واکسیناسیون توجه می کنند.
در حال حاضر5/19میلیون نفر از شاغلان جامعه یعنی حدود 63 درصد از نیروی کار را آقایان تشکیل می دهند؛ بنابراین حفظ سلامتی در مردان به سبب حفظ نیروی مولد جامعه هم بسیار مهمه اما با وجود اینکه قوانینی برای بررسی سلامت کارگران و کارمندان وجود دارد اما متاسفانه نسبت به این معاینات هم کم توجهی می شود.
دکتر جندقی رئیس اداره بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت می گوید: طبق قانون کارفرمایان و مسئولان اجرایی موظفند به صورت سالانه سلامت کارگران و کارفرمایان را بررسی کنند و باید نسبت به این تکلیف قانونی اهتمام جدی داشته باشند و ما از سال آینده به این موضوع نظارت جدی خواهیم کرد.
بنا بر این گزارش تحقیقات نشان می دهد اگر مردان تا قبل از 50 سالگی به سلامت خودشان اهمیت بیشتری بدهند در سنین پیری کمتر به بیماری های مزمن مبتلا می شوند.