پخش زنده
امروز: -
پختن حبوبات هنگام آشپزی بسیار زمان بر است بنابراین برای آشپزی راحتتر و سریعتر میتوانید حبوبات را نیم پز کرده و در فریزر نگهداری کنید.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، این روزها افراد به دلیل مشغله زیاد و انجام کارهای بیرون از خانه فرصت کافی برای آشپزی ندارند بنابراین برای کمتر شدن زمان پخت غذا از مواد غذایی فریز شده استفاده میکنند. حبوبات جزو مواد غذایی محسوب میشود که پخت آنها زمان بر است.
برای آشپزی سریع میتوانید حبوبات را بپزید و در فریزر نگهداری کنید.
ارزش غذایی حبوبات:
حبوبات دومین منبع مهم غذایی محسوب میشوند که دارای پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامینهای گروه «ب» هستند. حبوبات از نظر پروتئینی بسیار غنی اند و ۲ تا ۳ برابر غلات دارای پروتئین هستند بنابراین میتوان حبوبات را جایگزین گوشت دانست. ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺑﺴﯿﺎر ﮐﻢ ﭼﺮب ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﻣﯿﺰان ﮐﻠﺴﺘﺮولﺷﺎن ﺻﻔﺮ اﺳﺖ.
هنگام خرید ﺣﺒﻮﺑﺎت به این نکات توجه کنید:
برای فریز کردن حبوبات
حبوبات را بشویید:
برای فریز کردن حبوباتی مانند نخود و لوبیا که زمان طولانی برای پخت دارند، ابتدا آنها را پاک کرده و آنها را سه بار با آب بشویید.
حبوبات را بخیسانید:
خیساندن حبوبات قبل از پخت، سبب کاهش اختلالات گوارشی در هنگام هضم میشود. برای کاهش نفخ ناشی از مصرف حبوبات، حبوباتی مانند نخود و لوبیا را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس کنید و سپس آن را عوض کنید و دور بریزید. با خیس نمودن حبوبات قبل از پخت، مقدار زیادی از قندهای جذب نشدنی و مواد سمی که موجب نفخ میشود، از حبوبات جدا میشوند.
یک راه سریعتر دیگر این است که حبوبات را در آب به مدت دو دقیقه بجوشانید و سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت یک ساعت در همان آب خیس بخورد. عدس و لپه نیازی به خیس کردن ندارند.
حبوبات را بپزید:
حبوبات را به طور جداگانه با آب بپزید و ﺑﺮای ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺑﻮی زﺧﻢ آن ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﻳک ﭘﻴﺎز ﻫﻢ ﺑﻪ آن اﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿد. به حبوبات نمک اضافه نکنید، زیرا این کار باعث میشود حبوبات سفت شده و زمان پخت آن طولانیتر شود.
حبوبات نیم پز را در فریزر قرار دهید:
اجازه ندهید حبوبات خیلی نرم و پخته شود. آنها را پس از نیم پز شدن آبکش کرده و بگذارید سرد شوند.
سپس حبوبات را درون کیسههای وکیوم یا کیسههای دارای زیپ ریخته و درون فریزر قرار دهید. اگر از کیسههای معمولی برای فریز کردن حبوبات استفاده کنید ممکن است بوی غذاهای دیگر در آنها نفوذ کند.
مدت زمان نگهداری حبوبات در فریزر:
حبوبات را میتوانید به این صورت تا سه ماه در فریزر نگه دارید.
نکته مهم:
برای استفاده از حبوبات منجمد در غذا آنها را چند ساعت در دمای یخچال یا اتاق بگذارید، اما هرگز در آب جوش قرار ندهید، زیرا شکل خود را از دست میدهد.
اصول نگهداری حبوبات خشک