ضرورت تنوع بخشی به خوراک صنعت پتروشیمی
افزایش ناترازی روزانه در تولید و مصرف گاز، احتمال قطع گاز شرکتهای پتروشیمی و اهمیت توسعه این صنعت با خوراکهای مایع را نیز افزایش داده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، شرکت ملی گاز اعلام کرده که با افزایش مصارف خانگی در دوره سرد امسال، میان تولید و مصرف گاز ناترازی خواهیم داشت.
آقای سعید عقلی مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور گفت: از مردم انتظار داریم که با استفاده بهینه از گاز طبیعی، مصارف را مدیریت کنند.
برای گرم نگه داشتن خانههای مردم در این شرایط، گازرسانی به شرایط انرژی بر مانند پتروشیمی با محدودیت همراه میشود؛ مانند سال ۱۴۰۰ که به گفته آقای احمد مهدوی ابهری دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی، عدم النفع این صنعت به علت قطعی گاز ۷۰۰ میلیون دلار بوده است.
وزارت نفت تصمیم گرفت از سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی برای مشارکت در توسعه میادین گازی و جمع آوری گازهایی که در مشعلها هدر میروند، کمک بگیرد.
آقای محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفته بود: سرمایه گذاری جهت تأمین پایدار و مطمئن خوراک به معنای جهش پتروشیمی است.
به گفته کارشناسان حوزه انرژی، این اقدامات برای تامین پایدار خوراک واحدهای پتروشیمی کافی نیست و این صنعت باید به سمت استفاده از خوراکهای مایع به جای گاز هم حرکت کند.
آقای مصطفی سعیدی کارشناس حوزه انرژی میگوید: نفت خام و میعانات گازی باید به سمت صنعت پتروشیمی برود؛ زیرا میتواند زنجیره ارزش را کامل و خوراک صنایع مادر مانند خودروسازی، لوازم خانگی و نساجی را تأمین کند.
این کارشناسان میگویند، استفاده بیشتر از خوراک مایع در صنعت پتروشیمی تنوع محصولات این صنعت را افزایش میدهد و با کاهش خام و نیمه خام فروشی محصولات پتروشیمی، به پایداری تولید در صنایع پایین دستی کمک میکند.
آقای امین نوربخش کارشناس حوزه انرژی گفت: این کار علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، از لحاظ تحریم ناپذیری هم آورده مثبتی برای کشور دارد؛ زیرا فرآوردهها و محصولات پتروشیمی نفتی، به علت ویژگیهایی که در بازار آنها وجود دارد، نسبت به صادرات نفت خام تحریم پذیری کمتری دارند.
آمارهای وزارت نفت از وضعیت ناترازی گاز اهمیت توجه به توصیه این کارشناسان را تایید میکند. این وزارتخانه دو سال پیش از ناترازی روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعبی گاز سخن میگفت و امسال، عدد ۳۰۰ میلیون مترمکعب را بیان میکند.
گزارش از رقیه هویدا - خبرنگار گروه انرژی خبرگزاری صداوسیما