بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مهدی تنگستانیمکان بیان کرد: پرورش دهندگان میگو در استان بوشهر امسال برای دومین سال پیاپی با نوعی بیماری در استخرها و مزارع روبه رو شدند که خسارتهایی را وارد کرده است.
وی افزود: تولید میگو در سال گذشته و امسال با نوعی بیماری به نام نکروز حاد هپاتوپانکراس روبه رو شد که میزان تولید را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر اظهار داشت: در زمان پرورش میگو گرمای هوا، تبخیر بیشتر آب در استخرها و شوری بالا، محیط را برای رشد این بیماری بیشتر کرد.
وی با اشاره به اینکه امسال بیش از ۲ میلیارد نوزاد میگو به استخرهای پرورشی انتقال داده شد، اضافه کرد: تا کنون ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن میگو از این مزارع بهدست آمده است.
تنگستانیمکان ادامه داد: برداشت میگو تا پایان آذر ادامه دارد و پیشبینی تولید بین ۱۵ تا ۱۷ هزار تن است.
وی اظهار کرد: بر اساس آنچه که تا کنون برداشت شده حدود ۷ تا ۹ هزار تن کاهش تولید داریم.
وی در مورد میزان خسارت گفت: اکنون نمیتوان در مورد درصد خسارت آماری قطعی داد، چون تلفات بیماری در کف استخرهاست و میزان خسارت تا زمان پایان برداشت مشخص میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه مرکز پرورش میگوی شیف بیشترین آسیب را از این بیماری دیده است، افزود:، چون بیشتر مزارع در این مرکز قرار دارد، هم سال گذشته و هم امسال بیشترین خسارت در این مرکز پرورشی دیده شد.
وی با اشاره به اینکه نیمی از مزارع پرورشی میگوی استان زیر پوشش بیمه هستند، به پرورش دهندگان توصیه کرد به دلیل سردی هوا و جلوگیری از شیوع بیماری دیگری به نام لکه سفید، برداشت را در همین ماه تمام کنند.
تنگستانیمکان گفت: بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس باکتریایی است و با مدیریت پرورش دهندگان میتوان مخاطرات آن را کاهش داد.
برداشت میگوهای پرورشی در استان بوشهر از شهریور آغاز شده و تا پایان آذر ادامه دارد.