آنچه باید از روغنها و میزان مورد نیاز روزانه بدن بدانید
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان توضیحاتی درخصوص روغنها و میزان مورد نیاز روزانه برای بدن ارائه کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ندا فرح بخش گفت: چربیهای مصرف شده توسط انسان عموماً به شکل تری گلیسیرید شامل سه اسید چرب متصل به یک مولکول گلیسرول هستند. درصد چربی در رژیم غذایی را میتوان به عنوان «چربی کل» نام برد و مجموع چربیهای رژیم غذایی شامل اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع، اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس است.
وی با بیان اینکه منابع رایج چربی در رژیم غذایی انسان، گوشت، ماهی، محصولات لبنی، روغنها و چربیهای گیاهی و حیوانی، آجیل و دانهها و غذاهای بسیار فرآوری شده است، افزود: چربیها و اسیدهای چرب ﻋﻼﻭﻩ بر اینکه ﻣﻨﺒﻊ ﻣﻬﻢ ﺍﻧﺮژی ﺩﺭ ﺭژﯾﻢ ﻏﺬﺍیی هستند، ﻧﻘﺶ ﻫﺎی مختلفی در ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی اﻧﺴﺎﻥ دارند و به عنوان حامل ویتامینهای محلول در چربی K ﻭ E، D، A عمل میکنند و از جذب آنها در روده حمایت میکنند.
فرح بخش ادامه داد: بسیاری از اسیدهای چرب دارای خواص هورمونی یا التهابی هستند و ممکن است در فرایندهای فیزیولوژیکی متنوعی مانند عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخم و ﺗﻨﻈﯿﻢ ﺑﯿﺎﻥ ژﻥ ﻧﻘﺶ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺑﺮخی ﺍﺯ اﺳﯿﺪﻫﺎی چرب برای ﺭﺷﺪ و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺳﯿﺴﺘﻢ عصبی در رحم و در ﻣﺎﻩﻫﺎی ﺍﻭﻝ ﺯﻧﺪگی مهم هستند و برخی دیگر ممکن است بر ﺧﻄﺮ ﺍﺑﺘﻼ به ﺑﯿﻤﺎﺭیﻫﺎی ﻏﯿﺮﻭﺍگیر در آینده تاثیر بگذارند.
میزان نیاز به دریافت روغن و اسیدهای چرب
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: WHO توصیه میکند که بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به ۳۰ ٪ از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند. چربی مصرف شده توسط افراد ۲ سال و بالاتر باید عمدتاً اسیدهای چرب غیراشباع باشد.
وی میگوید: اسیدهای چرب اشباع و ترانس در رژیم غذایی را میتوان با سایر مواد مغذی مانند اسیدهای چرب چند غیراشباع، اسیدهای چرب تک غیراشباع از منابع گیاهی، یا کربوهیدراتهای موجود در غذاهای حاوی فیبر غذایی طبیعی، مانند غلات کامل، سبزیجات، میوهها و حبوبات جایگزین کرد.
به گفته فرح بخش؛ اسیدهای چرب اشباع شده را میتوان در گوشتهای چرب، غذاهای لبنی و چربیها و روغنهای سفت مانند کره، روغن نیمه جامد، روغن نخل و روغن نارگیل و اسیدهای چرب ترانس در غذاهای پخته و سرخشده، تنقلات از پیش بستهبندی شده و گوشت یافت.