پخش زنده
امروز: -
دفاع وزیر خزانه داری انگلیس از راه اندازی باند سوم فرودگاه هیثرو لندن که یکی از بزرگترین فرودگاههای اروپا محسوب میشود به چرخش حزب کارگر از سیاستهای محیط زیستی آن تفسیر شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، "ریچل ریوز" (Rachel Reeves) وزیر خزانه داری و عضو ارشد حزب حاکم کارگردر انگلیس در حالی از راه اندازی سومین باند در فرودگاه هیثرو دفاع میکند که شماری از اعضای ارشد حزب وی، از جمله کایر استارمر رهبر حزب کارگر، پیش از به دست گرفتن دولت، از ساخت سومین باند در این فرودگاه انتقاد کرده بودند.
روزنامه فایننشیال تایمز نوشت "ریچل ریوز" میگوید رشد اقتصادی، بر کاستن از آلایندگی هوا اولویت دارد. وزیر خزانه داری انگلیس در نشست داووس گفت: اولویت نخست دولت وی، دست یابی به رشد اقتصادی انگلیس است.
زمانی که از وزیر خزانه داری انگلیس پرسیدند اگر ناچار شود میان هدف دولت انگلیس مبنی بر به صفر رساندن تولید گازهای کربن تا سال ۲۰۵۰ میلادی و رشد اقتصادی، یکی را برگزیند، اولویت وی کدام است پاسخ داد «رشد اقتصادی» و آن را مهمترین ماموریت اعلام کرد.
به نوشته این نشریه انگلیسی دولت علاوه بر توسعه فرودگاه هیث رو، گسترش فرودگاههای لوتون (Luton) و گتویک (Gatwick) را نیز دنبال میکند.
این در حالی است که هواداران محیط زیست سال هاست با این طرح که به گفته آنان به طور چشمگیری موجب افزایش آلودگی هوا و به خطر انداختن جان افراد میشود مخالفت میکنند و آن را تقابل دولت با سلامت مردم میدانند. آنان بارها با شیوههای مختلف از جمله خوابیدن کف سالنهای فرودگاه هیثرو رویکرد دولت را ضد محیط زیستی خواندند و تظاهرات کردند و شمار زیادی از آنان نیز به جرم برهم زدن نظم عمومی بازداشت و محاکمه و زندانی شدند.
آنان همچنین بارها با برگزاری تظاهرات برابر فرودگاه هیثرو و ساختمان نخست وزیری انگلیس خواستار توجه به سلامت مردم و توجه به خواسته هایشان شدند.
فرودگاه هیثروی لندن یکی از پر رفت و آمدترین فرودگاههای جهان است و بر اساس آخرین دادههای آماری موجود سالانه حدود هشتاد میلیون مسافر از این فرودگاه جابجا میشوند و به همین نسبت هواپیماهای زیادی در این فرودگاه نشست و برخاست دارند که علاوه بر آلایندگی ناشی از سوخت هواپیماها، خودروهایی که برای انتقال مسافران به آن رجوع میکنند در افزایش آلایندگی هوا بسیار نقش دارند.
هنوز آمار جدیدی از شمار مرگ زود هنگام افراد در انگلیس ناشی از آلودگی هوا منتشر نشده است، اما دادههای آماری سالهای گذشته نشان میدهد سالانه بیش از چهل هزار نفر در انگلیس به علت آلودگی هوا دچار مرگ زود هنگام میشوند.
در لندن نیز شمار افرادی که به علت آلودگی هوا دچار مرگ زود هنگام میشوند حدود ۹ هزار نفر اعلام شد.