پخش زنده
امروز: -
عبدالله نجفی (رئیس کمیسیونهای اسرای جنگ تحمیلی) گفت: کتاب «عبور از شط» عصر امروز در باغ موزه قصر رونمایی میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما امیر سرتیپ نجفی در برنامه صبحگاهی سلام خبرنگار شبکه خبر با اعلام رونمایی از کتاب «عبور از شط» به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر افزود: این کتاب روایتگر عبور از ظلمت زندان، میدان نبرد و شط خونین تاریخ است که به خاطرات اسرای جنگ تحمیلی میپردازد.
وی گفت: روز سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، یکی از ایامالله و روزهای ماندگار انقلاب اسلامی است که حضرت امام (ره) درباره آن فرمودند، خرمشهر را خدا آزاد کرد.
نجفی افزود: کتاب «عبور از شط» ، شامل صد خاطره و تصویر از اسرای عراقی است که در ایران بودند و ما آن ها را مهمان خطاب میکردیم. این خاطرات به همراه صد تصویری منتشر شده که خود عراقیها بر روی دیوارهای اردوگاهها کشیدهاند.
رئیس کمیسیونهای اسرای جنگ تحمیلی گفت: «رفتار انسانی و اسلامی جمهوری اسلامی ایران نسبت به اسرای عراقی باعث شد خاطرات خوبی از این دوران ثبت شود.
وی افزود: یکی از این خاطرات مربوط به نماز خواندن یک اسیر عراقی است که با نگرانی از سرباز ایرانی اجازه وضو گرفتن میگیرد و پس از شروع نماز متوجه میشود سربازان ایرانی پشت سرش نماز اقامه کرده اند.
امیر سرتیپ نجفی با بیان آمار اسرای جنگ تحمیلی گفت: ۳۸ هزار و ۹۹۲ اسیر ایرانی از عراق بازگشتند و ۵۶ هزار و ۷۲۶ اسیر عراقی نیز، از ایران تحویل عراق شدند و ۵۷۰ پیکر شهید از اردوگاههای عراق تحویل ایران شد و در مقابل ۱۷۲ پیکر به عراق بازگردانده شدند.
نجفی در پایان گفت: «رفتار اسلامی و انسانی جمهوری اسلامی ایران در نگهداری اسرای جنگ تحمیلی باعث ماندگاری خاطرات خوب در سطح جهان شده است و برخی از اسرای عراقی حتی پس از جنگ در ایران ماندگار شدند و با ایرانیان زندگی جدیدی آغاز کردند.
مراسم رونمایی از کتاب «عبور از شط» با همکاری باغموزه قصر، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حوزه هنری استان تهران و مؤسسه فرهنگی هاتف شهر، امروز ساعت۱۶ برگزار خواهد شد.
امیر سرتیپ رحیم رستمیان، جانشین رییس کمیسیونهای تبادل اسرای عراقی و عسگر روحنواز رییس کمیته بهداشت و درمان، رییس کمیته فرهنگی و مسئول تشخیص و تفکیک کمیسیونهای تبادل اسرای عراقی، نیز در این آیین از خاطرات کمتر شنیدهشده جنگ تحمیلی روایت می کند.
خرمشهر در عملیات بیتالمقدس در تاریخ سوم خرداد سال ۱۳۶۱ آزاد شد.