پخش زنده
امروز: -
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجمع عمومی یکصد و سیزدهمین نشست کنفرانس بینالمللی کار در ژنوگفت: صلح پایدار تنها برپایه عدالت اجتماعی شکل میگیرد و جنایت امروز در غزه شکست بشریت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ احمد میدری در سخنرانی مجمع عمومی یکصد و سیزدهمین نشست کنفرانس بینالمللی کار در ژنو اظهار کرد: مفتخرم به عنوان نماینده دولت ایران در گفتوگو پیرامون حل مسئلهای که دنیای امروز با آن مواجه است سخن میگویم؛ و وی با اشاره به چرایی تاسیس سازمان بینالمللی کار و اهداف آن گفت: این نهاد بینالمللی پس از جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۹ تاسیس و بیانیه مبنایی آن در سال ۱۹۴۹ در فیلادلفیا نوشته شدو موسسان این سازمان از جنگ جهانی اول و دوم درس بزرگی را آموختند که به صراحت در بیانیه فیلادلفیا آمده است.
میدری با تاکید بر بیانیه مبنایی سازمان بینالمللی کار افزود: بر این اعتقادیم که تجارب کنونی حقانیت بیانیه تاسیس سازمان بین المللی کار را اثبات کرد که صلح پایدار تنها برپایه عدالت اجتماعی شکل خواهد گرفت. وی تصریح کرد: موسسین این سازمان میدانستند جنگهای بزرگ قرن بیستم با ظلم علیه اقلیتها و کشورهای ضعیفتر آغاز شد. وزیر کار با بیان اینکه جنگ جهانی اول، جنگ قدرتهای جهانی بود بر سر تقسیم جهان، ادامه داد: این قدرتها دو قرن بر سر تقسیم و استعمار آسیا و آفریقا و سایر نقاط جهان ائتلاف کردند یا به صورت متحد کشورها را چپاول کردند یا با سکوت اجازه دادند تمدنهای بزرگی مانند چین و هند زوال یابند و مستعمره شوند. اما این اتحاد ننگین و شوم دامن خود آنها را گرفت و قرن بیستم را تبدیل به قرن خونین بشر کرد.
وی اضافه کرد: امروز هم دوباره قدرتها سکوت کردهاند و اجازه دادهاند ننگینترین فجایع علیه کودکان و مردم غزه رخ دهد. من از دبیرکل سازمان بین المللی کار عمیقا سپاسگزارم که علیرغم همه محدودیتها برخی از این فجایع شرم آور در غزه را در گزارش The situation of workers of the occupied Arab territories آورده است.
میدری با اشاره به گزارش دبیرکل سازمان بینالمللی کار در زمینه فجایع علیه کودکان و مردم غزه گفت: در مارس ۲۰۲۵ بیش از ۵۰ هزار فلسطینی شهید، حدود ۱۱ هزار نفر مفقود و بیش از ۱۱۰ هزار نفر مجروح شدهاند.
میدری افزود: هزاران کارگر از جمله ۲۰۰ روزنامه نگار و بیش از ۱۰۰۰ نفر در بخش سلامت در محل کار خود به قتل رسیدند. بیش از ۸۰ درصد از امکانات تجاری نابود و همه داراییهای بخش کشاورزی تخریب شده است. وزیر کار تاکید کرد: دبیرکل سازمان بینالمللی کار بر عهدی که با کارگران و کارفرمایان بسته وفادار بوده و بر سنت موسسان این سازمان عمل کرده است. وی مقابله با ظلم علیه غزه را نه مسئلهای حاشیهای بلکه مسئله اصلی عنوان کرد و گقت: جنگهای بزرگ میان قدرتهای جهانی از ظلم بر اقلیتها و کشورهای فقیر آغاز میشود. اگر قبل از جنگ جهانی اول بر یهودیان ظلم شد امروز مسلمانان مورد ظلم قرار گرفتهاند.
میدری با بیان اینکه سازمان بینالمللی کار تنها کنفرانس رشد اقتصادی و کار نیست، اضافه کرد: این کنفرانس ائتلاف برای عدالت جهانی است. ما وزرای کار، و شرکای مان در سازمانهای کارگری و کارفرمائی به خوبی میدانیم که عدالت جهانی مقدمه صلح و صلح مقدمه ثروت است. وی تاکید کرد: اگر ما جمع حاضر به مسئولیتهای سنگین خود عمل کنیم صلح در جهان برقرار و پایدار خواهد بود. وزیر کار خاطرنشان کرد: بیائید در برابر بی عدالتی هر قدر کوچک سکوت نکنیم. وی با اشاره به جملهای از «ادموند برک» فیلسوف قرن ۱۸ گفت: تنها چیزی که برای پیروزی شر لازم است بی تفاوتی انسانهای خوب است. میدری با بیان آیه شریفه «وَاتَّقُوا فِتْنَةً لَا تُصِیبَنَّ الَّذِینَ ظَلَمُوا مِنْکُمْ خَاصَّةً» … که در آن قران کریم نیز در پرهیز از ظلم و سکوت انذار بزرگی داده است، بیان کرد:از فتنهای بپرهیزید که تنها دامن ظالمان را نمیگیرد، بلکه همه را در بر میگیرد و بیایید سکوت را بشکنیم. بی تفاوت نباشیم سکوت و بی تفاوتی ما بی عدالتی و بستر جنگهای خونین است. جنایت در غزه شکست بشریت است.
وی با بیان شعری از «الی ویزل» داستان نویس خطر بی تفاوتی را اینگونه توصیف میکند:دشمن عشق، تنفر نیست بی تفاوتی است، دشمن زیبائی، زشتی نیست بی تفاوتی است، دشمن ایمان، کفر نیست بی تفاوتی است و دشمن زندگی، مرگ نیست بی تفاوتی میان مرگ و زندگی است.
میدری سخنرانی خود را با شعری از سعدی شاعر بزرگ ایران در قرن ۱۳ میلادی به پایان برد و گفت:
بنیادِ ظلم در جهان اوّل اندکی بودهاست هرکه آمد بر او مَزیدی کرده تا بدین غایت رسیده
گفتنی است؛ صد و سیزدهمین نشست کنفرانس بین المللی کار (ILO) از ۲ ژوئن ۲۰۲۵ (هشتم خرداد ماه) در محل سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس آغاز به کار کرده است.
این کنفرانس همه ساله برگزار میشود و به عنوان بالاترین نهاد تصمیمگیری سازمان بین المللی کار (ILO)، هیاتهای سه جانبهای از ۱۸۷ کشور عضو سازمان و تعدادی از ناظران و افراد تاًثیرگذار بین المللی را گردهم میآورد، ایران نیر در هیات سه جانبه کارگری، کارفرمایی و دولتی از ایران در این نشست شرکت کرده است.
در این کنفرانس بین المللی درباره موضوعات کلیدی دنیای کار تبادل نظر و تصمیمگیری میشود.