• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۶۴۸۷
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۸
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی،گردشگری ،صنایع دستی

صالحی امیری: ملت ایران در آزمون اقتدار سربلند شد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جامعه ایران در آزمونی دشوار، بلوغ سیاسی، صبر مدنی و وفاداری به میهن را به رخ جهانیان کشید.

صالحی امیری: ملت ایران در آزمون اقتدار سربلند شد

به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، سید رضا صالحی‌امیری  در نشست شورای معاونان وزارتخانه تاکید کرد : باید با تیکه بر وحدت ملی  و سرمایه اجتماعی، به سمت بازآفرینی نظم درونی ، ترمیم شکاف ها و بهره گیری هوشمندانه از فرصت های پسا بحران حرکت کنیم . 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به تحولات دوازده‌ روز اخیر در منطقه و فضای بین‌الملل، گفت: ما از پیچ تاریخی دشواری عبور کردیم؛ اما قله‌های اصلی پیش رو است. امروز، بیش از هر زمان دیگر نیازمند وحدت، انسجام و بازتعریف رابطه مردم و حاکمیت هستیم.

وی با تشریح فضای ملتهب روز‌های گذشته افزود: در شرایطی که تحلیل‌گران داخلی و خارجی انتظار داشتند جامعه ایران دچار واگرایی، نارضایتی و فروپاشی روانی شود، ملت ما نشان داد که توان عبور از بحران، حتی در سنگین‌ترین شرایط، نه‌تنها وجود دارد، بلکه می‌تواند به یک نمایش وحدت ملی بدل شود.

وزیر میراث‌فرهنگی با تأکید بر اینکه «ملت ایران در بزنگاه تاریخی اخیر، ترجیح داد با وجود گلایه‌ها و مطالبات، از کیان ملی و پرچم عزت خود صیانت کند»، افزود: در مطالعات جامعه‌شناختی، به این نتیجه رسیدیم که مردم ایران، به‌رغم شرایط اقتصادی و مطالبات انباشته، در برابر تهدید خارجی انسجام نشان می‌دهند. این خود سرمایه‌ای استراتژیک است که نباید آن را از دست داد.

وی با اشاره به تأثیر تحولات اخیر بر گفتمان رسانه‌ای منطقه و حتی فرامنطقه‌ای گفت: رژیم صهیونیستی برای اولین‌بار ساختار فرماندهی خود را در برابر اراده مقاومت از دست داد. هیچ اتاق جنگی در سرزمین‌های اشغالی ایمن نماند. این تحول نه‌تنها یک شکست نظامی برای رژیم صهیونیستی بود، بلکه آغاز یک بحران عمیق مشروعیت نیز به‌شمار می‌آید.

صالحی‌امیری با اشاره به این‌که «ما امروز در نقطه طلایی بهره‌برداری از اقتدار ملی هستیم»، افزود: شرایط به‌گونه‌ای است که اگر هم‌اکنون نتوانیم مسائل معیشتی، رفاهی و اشتغال را به‌طور شفاف و قاطع مدیریت کنیم، این پیروزی روانی به یک سرخوردگی عمومی بدل می‌شود. سرمایه اجتماعی در لحظات تاریخی متولد می‌شود؛ اما اگر به آن پاسخ ندهیم، به‌سرعت فرسوده خواهد شد.

وزیر میراث‌فرهنگی گفت : در حوزه مأموریتی ما نیز، نقش میراث‌فرهنگی، نماد‌های تاریخی، آیین‌های هویت‌بخش و موزه‌های ملی، نقشی دوچندان پیدا کرده‌اند. اکنون زمان آن است که مفاهیم وحدت، ایستادگی، هویت ایرانی و مقاومت فرهنگی را به نسل‌های آینده منتقل کنیم. از این پس، هر اثر تاریخی، هر آیین ملی، هر بازار صنایع‌دستی و هر محوطه باستانی، باید بازتاب‌دهنده این همبستگی ملی و هوش تاریخی ملت ایران باشد.

وی همچنین با تشکر از تمامی مدیران استانی، رؤسای موزه‌ها، متولیان میراث ناملموس، رسانه‌ها و کارکنان صف و ستاد وزارتخانه گفت: از استان بوشهر تا خراسان، از زاهدان تا اردبیل، همه همکاران وزارتخانه ما در این ایام، با همدلی، آرامش و عقلانیت، فعالیت‌ها را بدون هیچ‌گونه وقفه یا تعطیلی دنبال کردند. در شرایطی که بسیاری از دستگاه‌ها دچار اختلال شدند، ما حتی یک روز از وظایف‌مان برای خدمت به ملت عقب ننشستیم.

وی افزود :  اکنون باید جامعه را از فضای التهاب، ترس، شایعه و انفعال خارج کنیم. دشمن همچنان در پی جنگ روایت‌هاست. ما باید با صداقت، عقلانیت، انسجام رسانه‌ای و دیپلماسی عمومی، روایت ملی را تثبیت کنیم. پیروزی فقط بر میدان نبرد نیست؛ پیروزی در ذهن مردم، ماندگارتر است.

صالحی‌امیری ، عبور از بحران اخیر را «نه پایان، بلکه آغازی تازه» دانست و تأکید کرد: ما از طوفان عبور کردیم، اما در دریای متلاطم منطقه‌ای هستیم. انسجام ملی، عقلانیت اجرایی و گفت‌وگوی صادقانه با مردم، تنها راه‌حل‌های برون‌رفت از تله‌های آینده است. از این پس، هیچ فرصتی برای تعلل نیست. اکنون زمان آن است که همه با هم، یک «ایران قدرتمندِ شرافتمندِ آباد» را بسازیم.

در این نشست، معاونان وزارتخانه با ارائه گزارش‌هایی دقیق، تحلیلی و میدانی، عملکرد حوزه‌های تخصصی خود را در طول دوازده روز گذشته، به‌ویژه در زمینه صیانت از میراث تاریخی، فرهنگی و هویتی کشور تشریح کردند.

این گزارش‌ها نشان داد که در اوج التهابات منطقه‌ای، شبکه منسجم مدیران و کارشناسان وزارتخانه با درک عمیق از مسئولیت تمدنی خود، با هوشمندی و آمادگی کامل، از تمامی موزه‌ها، بنا‌های تاریخی، محوطه‌های ثبت‌شده و نماد‌های هویت ایرانی پاسداری کردند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز ظهر عاشورا با حضور گسترده عزاداران حسینی در هرمزگان
پیش بینی افزایش ۲ تا ۴ درجه‌ای دما و شرجی در خوزستان
پخت و توزیع نان رایگان در پیرانشهر به مناسبت ایام سوگواری امام حسین (ع)
شور وشعور حسینی در عزاداری‌های خمینی شهر
سوگواری و عزاداری عاشقان و شیفتگان امام حسین (ع) درمهاباد
تجلیل از پیرغلامان اهل بیت (ع) در خوانسار
قرائت همگانی زیارت ناحیه مقدسه در سراسر کشور
پیوند با ولایت در فرهنگ شیعه امری صوری نیست
دوچرخه سواری جاده جایزه بزرگ ترکیه؛ لبیب چهارم شد
فرصت مجدد برای ثبت‌نام جذب دانشجو معلم
برگزاری مراسم عاشورای حسینی به وسعت خوزستان
یمن: با موشک «فلسطین۲» فرودگاه بن گوریون را هدف قرار دادیم
دیار مادستان غرق در عزای سیدالشهداء
شیخ نعیم قاسم: مقاومت راه روشن ملت لبنان است
اقامه نماز ظهر عاشورا ارومیه
تردد روزانه بیش از هزار و ۵۰۰ زائر عتبات عالیات از مرز چذابه
من به نماز عشق می ورزم
ضرورت توجه به نکات ایمنی و مصرف بهینه برق در هیئت‌ها و تکایای عزاداری
آذربایجان غربی سراسر غرق در عزای سیدالشهدا؛ نوای «یا حسین» طنین انداز شد
جام جهانی باشگاه‌ها؛ پیروزی پاریسی‌ها در مصاف پر ماجرا، صعود رئال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور رهبر انقلاب
کسب دو نشان طلا و برنز نمایندگان ایران در روز نخست
گلایه پزشکیان از فضاسازی‌ها درباره سفر به جمهوری آذربایجان
هر تجاوزی فروپاشی رژیم صهیونیستی را شتاب می‌دهد
علت حمله به اماکن پلیس، همکاری شدید مردم در معرفی مظنونان جاسوسی بود
ربایش دیپلمات‌های ایرانی در بیروت مصداق عمل تروریستی است
تخت‌روانچی: آماده هر احتمالی هستیم
عزاداری شب تاسوعا در حسینیه امام خمینی (ره)
حضور قلعه‌نویی در اردوی تیم امید فوتبال ایران
برگزاری آخرین تمرین تیم ملی بانوان پیش از اعزام به مشهد
حضور قالیباف و مخبر در عزاداری روز تاسوعا
آمادگی سراسری صنعت برق برای روز‌های گرم پیش‌رو
طرح شناسایی مشمولان غایب و فراری از خدمت
عهد خون مردم تهران در روز تاسوعا با مقام معظم رهبری
کاهش مصرف برق با اجرای ۳۶ بسته مدیریت مصرف
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد  (۵ نظر)
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور رهبر انقلاب  (۴ نظر)
هشدار سپاه به اسرائیل: دیگر خط قرمزی نخواهیم داشت  (۳ نظر)
در صورت تکرار خطای صهیون‌ها، طرح بیچاره‌کننده اجرا می‌شود  (۳ نظر)
واکنش مردم به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا  (۳ نظر)
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه  (۲ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله سلاح خود را تحویل نمی‌دهد  (۲ نظر)
تیم بازرسان آژانس ایران را ترک کرد  (۲ نظر)
اتحادیه اروپا تحریم «اسرائیل» را بررسی می‌کند  (۲ نظر)
اردوغان: فشار غرب بر رژیم صهیونیستی افزایش یابد  (۲ نظر)
دیدارهای دوستانه و اردوی مشترک پیش از هفته سوم لیگ ملت ها  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شد  (۱ نظر)
پاسخ ایران به تعرض دوباره، «سخت‌تر از دوره قبل» خواهد بود  (۱ نظر)
توهم‌های دشمن با مجاهدت‌های فرماندهان نقش برآب شد  (۱ نظر)