پخش زنده
امروز: -
ادارات شهرستانهای مشهد و طرقبه شاندیز تا کنون نسبت به نصب ۲ هزار کیلووات نیروگاه خورشیدی اقدام کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی، مدیر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و با هدف اجرای ماده هشت مصوبات شورای عالی انرژی کشور، همه دستگاههای اجرایی مکلف شدند سالانه پنج درصد از مصرف برق خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند.
محمدرضا هدایتی زاده افزود: برخورداری از انرژیهای پاک در دستگاههای اجرایی در چهار سال باید به عدد ۲۰ درصد معادل ۶۲ میلیون کیلو وات ساعت برق برسد.
وی ادامه داد: بر این اساس مشترکان برق موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری (دستگاههای اجرایی) باید در مدت چهار سال، سالانه حداقل پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق نصب نیروگاه تجدیدپذیر، انعقاد قرارداد دو جانبه با صاحبان نیروگاههای تجدیدپذیر در چارچوب قانون و مقررات یا خرید برق از طریق تابلوی سبز بورس تامین کنند.
مدیر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: این مصوبه از سال گذشته به مرحله اجرا درآمده است و هر یک از ادارات مشمول قانون که به این مصوبه عمل نکردند، جریمه مورد نظر را در قبوض برق خود دریافت میکنند، به طوری که معادل بهای برق مصرفی بابت حداقل پنج درصد سالانه مصرف برق جریمه پرداخت کردهاند.
هدایتی زاده افزود: ادارات شاخص در زمینه نصب نیروگاه خورشیدی در منطقه عملیاتی شرکت توزیع نیروی برق مشهد را شرکت برق منطقهای خراسان و بنیاد مسکن برشمرد و گفت: هدف گذاری استان در افق سال ۱۴۰۶ برای نصب نیروگاه تجدیدپذیر به میزان ۵۳ مگاوات است که سهم ادارات و دستگاههای اجرایی از این مهم در کل استان ۷.۵ مگاوات محاسبه شده است.
او بیان کرد: از این میزان سهم ادارات منطقه زیرپوشش شرکت توزیع برق مشهد سه مگاوات و سهم ادارات منطقه زیرپوشش شرکت توزیع برق استان خراسان رضوی ۴.۴ مگاوات است.
وی اظهار کرد: یک سری از ادارات که محل تامین بودجه آنها از اعتبارات سالانه است، طبق هماهنگی با استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی مقرر شده است که ۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای ادارات استان به صورت متمرکز احداث شود، بقیه ادارات باید از منابع داخلی خود نسبت به تامین برق از طریق نیروگاه تجدیدپذیر اقدام کنند.