پخش زنده
امروز: -
مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی بر ضرورت نوساری ناوگان برداشت غلات و تجهیز کمباینها به سامانه پایش تلفات تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، حسن پور وثوقی افزود: به منظور کاهش تلفات و ضایعات برداشت غلات لازم است تا سالانه حداقل یک هزار دستگاه کمباین نو به ناوگان برداشت کشور اضافه شود و کمباینها به سامانه پایش لحظهای تلفات مجهز شوند.
وی ادامه داد: در وضعیت موجود حدود ۲۱ هزار دستگاه کمباین کار برداشت محصولات گندم و جو را در بیش از ۹۳ درصد اراضی تحت کشت انجام میدهند که طبق گزارشها ۶۰ درصد آنها فرسوده هستند و بیش از ۱۳ سال عمر دارند و تلفات برداشت آنها بیش از حد نرمال است.
پور وثوقی افزود: معاینه و بازرسی فنی دقیق کمباینها قبل از فصل برداشت و انجام صحیح و اصولی تنظیمات کمباین و اندازه گیری میزان ریزش در هنگام برداشت طبق توصیههای فنی و دستورالعملهای ارائه شده میتواند تا حدود زیادی از تلفات برداشت بکاهد. در صورت تجهیز کمباین به سامانه پایش تلفات، راننده میتواند به صورت لحظهای ریزش انتهای کمباین را رصد کرده و در صورت بالا بودن میزان ریزش، با اعمال تنظیمات آن را کنترل کند.
وی خاطرنشان کرد: ماشین برداشت کمباین یک دستگاه ترکیبی است و عملکرد واحدهای مختلف آن میتواند بر همدیگر تاثیر بگذارد، بنابراین تنظیمات واحدهای مختلف و اجزای آنها باید با دقت و با آزمون و خطا انجام شود تا تلفات کمی و کیفی برداشت به حداقل برسد. تنها با کاهش ۲ درصدی تلفات کمی میتوان هزینههای برداشت مکانیزه را تامین کرد.
مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: توصیه میشود سرعت حرکت کمباین در مزرعه براساس وضعیت پستی و بلندی سطح مزرعه و تراکم محصول انتخاب شود.
وی افزود: اجرای مستمر و منظم برنامههای آموزشی و ترویجی مهارتی وکارگاههای حل مساله و جلسات ارائه مشاورههای فنی برای ناظران فنی، مروّجان، کشاورزان، کمباینداران و رانندگان کمباین در زمانهای مناسب برای استفاده بهینه از کمباین، کاهش تلفات و افزایش بهره وری ضرورت دارد.