• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۴۱۸۴
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۵
کهگیلویه و بویراحمد » اجتماعی

توسعه کشور در گرو رفع مشکلات حوزه آموزش‌ و پرورش

معاون فرهنگی معاون اول رئیس‌جمهور گفت: توسعه کشور بدون حل مسائل آموزش‌وپرورش ممکن نیست و همه ما باید با وجود محدودیت‌ها، تحول در این حوزه را رقم بزنیم.

توسعه کشور بدون حل مسائل آموزش‌وپرورش ممکن نیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد،‌سید ضیاء هاشمی درجمع رؤسای آموزش‌وپرورش 13شهرستان ومنطقه کهگیلویه و بویراحمد با تأکید برجایگاه تاریخی ومؤثر آموزش‌وپرورش دراستان کهگیلویه و بویراحمدگفت: نخستین نهاد رسمی که دراین استان نقشی اساسی ایفا کرده، آموزش‌وپرورش بوده است. مدارسی که سال‌ها پیش در دورترین مناطق تأسیس شدند، آغازگر تحولات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بودند. 
وی با بیان اینکه در سطح ملی نیز آموزش‌وپرورش عامل اصلی توسعه پایدار کشور است، اظهار کرد: ما بر این باوریم که بدون حل مسائل آموزش‌وپرورش، توسعه و پیشرفت کشور ممکن نیست. البته تحول در آموزش‌وپرورش نیز زمانی محقق می‌شود که وضعیت معیشتی و منزلت معلمان بهبود یابد.
وی گفت: معلم قلب مدرسه است و مدرسه قلب جامعه؛ بنابراین اصلاح وضعیت معلمان، نقطه آغاز اصلاح نظام آموزشی است.
معاون فرهنگی معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برخی چالش‌های موجود در آموزش‌وپرورش افزود: امکانات محدود است، اعتبارات کافی نیست، موانع و چالش‌ها جدی هستند؛ اما راه‌حل وجود دارد.ما نباید به‌واسطه کمبودها، متوقف شویم. هنر مدیریت آن است که با وجود محدودیت‌ها، وضعیت موجود را به سمت وضعیت مطلوب هدایت کنیم.
وی با اشاره به تجربه شخصی خود درتحصیل درمناطق عشایری، گفت: درسال‌های ابتدایی تحصیل، درچادری سفید درس می‌خواندیم و ساختمانی درکار نبود. با این حال، به دلیل انگیزه معلمان و همراهی خانواده‌ها، ازهمسالان شهری خود نیز جلوتر بودیم. این یعنی امکانات اگرچه مهم‌اند، اما نبودشان مانع قاطع نیست.
هاشمی با اشاره به ظرفیت‌های نسل جدید دانش‌آموزان اظهار کرد: فرزندان امروز ما اطلاعات گسترده‌ای دارند، اعتماد به نفس بالا، قدرت نقد و گفت‌وگو و مشارکت دارند. باید به‌جای نگاه آسیب‌شناسانه، این سرمایه‌ها را دید و شناخت. وظیفه ماست که به‌روز باشیم، با این نسل دیالوگ سازنده برقرار کنیم و ظرفیت‌هایشان را شکوفا سازیم.
وی همچنین به نقش آموزش مهارتی و هدایت تحصیلی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند فنلاند، نروژ و ژاپن، نیمی از دانش‌آموزان از پایه دهم به‌سوی مسیرهای فنی و کاربردی هدایت می‌شوند. در دولت چهاردهم نیز توجه ویژه‌ای به مهارت‌آموزی و توسعه رشته‌های کاربردی شده است، هم در مدارس و هم در دانشگاه‌ها.
هاشمی با اشاره به نقش مؤثر خیرین در توسعه زیرساخت‌های آموزشی، خاطرنشان کرد: با وجود تمرکز بخشی از فعالیت خیرین در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، ظرفیت‌های خوبی برای جلب مشارکت آن‌ها در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد. بنیاد علوی، وزارت نفت و سایر نهادها می‌توانند نقش فعالی ایفا کنند.
وی با تجلیل از موفقیت‌های نخبگان استان، از جمله دانش‌آموزان دختر که در سطح ملی می‌درخشند، افزود: این موفقیت‌ها نشان می‌دهد که باوجود محدودیت‌ها، می‌توان به نتایج درخشان رسید، مشروط بر آن‌که همراهی خانواده، تلاش معلمان و برنامه‌ریزی درست وجود داشته باشد.
هاشمی در پایان با اشاره به ایام سوگواری محرم گفت: فرهنگ وفاداری و ایثار برگرفته از مکتب سیدالشهدا (ع) در جای‌جای این استان زنده است و ما نیز باید با الهام از این فرهنگ، با روحیه جهادی در مسیر اصلاح نظام آموزشی گام برداریم. امیدوارم با تلاش جمعی همه مسئولان و فرهنگیان، شاهد آموزش‌وپرورشی پویا، مدارسی کارآمد و نسلی آینده‌ساز باشیم.
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به ارائه گزارشی ازفعالیتها وچالشهای پیش روی آموزش وپرورش پرداخت وگفت:آموزش‌وپرورش این استان با وجود توانمندی منابع انسانی، با مشکلات متعددی در حوزه فضای آموزشی، اعتبارات، تجهیزات و پراکندگی جغرافیایی روبروست و نیازمند حمایت جدی دولت است.
ایوب رضایی با ابراز خرسندی از حضور سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی معاون اول رئیس‌جمهور در جمع روسای آموزش وپرورش ، به جایگاه مهم آموزش‌وپرورش در توسعه پایدار کشور اشاره کرد و بیان کرد: دستگاه تعلیم و تربیت به‌دلیل مأموریت تربیت نیروی انسانی، نقش محوری در پیشرفت جوامع دارد و به همین دلیل با هیچ دستگاهی در گستره مخاطبان و مأموریت‌ها قابل مقایسه نیست.
وی گفت: سند تحول بنیادین نیز تکلیف ما را در مسیر تعلیم و تربیت تمام‌ساحتی مشخص کرده و این مأموریت را دوچندان ساخته است.
رضایی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش استان قریب به ۱۸۰ هزار دانش‌آموز، ۱۵ هزار فرهنگی و حدود ۲۸۰۰ آموزشگاه را در خود جای داده است، گفت: آموزش‌وپرورش به‌تنهایی با بیش از ۶۰ درصدجامعه مستقیم یا غیر مستقیم در ارتباط است و از این منظر، نهاد فرهنگ‌ساز و آینده‌ساز کشور است.
مدیرکل آموزش‌وپرورش کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از نگاه مثبت دولت چهاردهم به آموزش‌وپرورش، اظهار کرد: هیچ دولتی بعد از انقلاب به اندازه دولت فعلی به آموزش‌وپرورش توجه نکرده است. رئیس‌جمهور محترم با حساسیت ویژه موضوع عدالت آموزشی، کیفیت‌بخشی و توسعه زیرساخت‌ها را دنبال می‌کند. اگر بناست تغییری بنیادین در این حوزه اتفاق بیفتد، قطعاً در همین دولت رخ خواهد داد.
وی با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های استان، گفت: فضای آموزشی نخستین دغدغه ماست. بیش از ۱۰۰ مدرسه سنگی و ده‌ها مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که برخی از آن‌ها در حال جمع‌آوری هستند، اما همچنان نیاز جدی به ساخت‌وساز داریم.
رضایی گفت: مشارکت خیرین، بنیاد برکت، بنیاد علوی و نهادهای مردمی اهمیت دارد، ولی سطح توان مالی مردم در برخی مناطق به‌شدت پایین است.
رضایی افزود: سرانه فضای آموزشی در برخی مناطق استان به‌شدت پایین است و در مناطقی چون دیشموک و بویراحمد با بحران تراکم دانش‌آموزی مواجه‌ایم؛ به‌طوری که بیش از ۲۱۰ کلاس درس با تراکم بالای ۳۵ دانش‌آموز در استان داریم.
وی با بیان اینکه ۲۲ درصد از دانش‌آموزان بویراحمد در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند، گفت: اگر تنها دو هزار نفر از این دانش‌آموزان به مدارس دولتی برگردند، فضای آموزشی لازم برای جذب آنان وجود ندارد و با بحران روبه‌رو می‌شویم.
رضایی یکی دیگر از مشکلات جدی را کمبود هنرستان‌ها دانست و گفت: در استان، توسعه هنرستان‌های فنی و مهارتی بسیار کند بوده و در مناطقی مانند بویراحمد طی سال‌های گذشته هیچ هنرستان جدیدی تأسیس نشده است، در حالی که این رشته‌ها نقش کلیدی در اشتغال‌آفرینی دارند. متأسفانه کمبود شدید تجهیزات در هنرستان‌ها نیز مزید بر علت شده است.
رضایی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مغفول در اردوگاه‌های آموزش‌وپرورش استان گفت: اردوگاه‌هایی مانند اردوگاه "آبشار" یا "اردوگاه سیزده آبان" ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری دارند. پروژه‌های نیمه‌تمام بسیاری مانند استخر، سالن آمفی‌تئاتر و خوابگاه، به دلیل نبود اعتبار راکد مانده‌اند.
وی همچنین بر لزوم توسعه مدارس شبانه‌روزی به‌ویژه در مناطق محروم و پراکنده مانند دیشموک تأکید کرد و افزود: آمار بالای مدارس با یک تا ۱۰ دانش‌آموز، که تعداد آن‌ها به بیش از ۹۵۰ آموزشگاه می‌رسد، نشان می‌دهد با پراکندگی شدید جغرافیایی روبه‌رو هستیم که هزینه آموزش را بالا برده است.
رضایی با اشاره به موفقیت دانش‌آموزان استان در سطح ملی، از جمله کسب رتبه یک کنکور تجربی کشور، گفت: این نشان می‌دهد که استعداد، انگیزه و توان در میان فرهنگیان و دانش‌آموزان استان وجود دارد؛ تنها باید شرایط و امکانات لازم را برای آن‌ها فراهم کنیم.
وی در پایان با اشاره به بدهی ۱۴ میلیارد تومانی آموزش‌وپرورش استان در حوزه آب و برق مدارس، از معاون فرهنگی معاون اول رئیس‌جمهور خواست تا این مطالبات در سطح ملی پیگیری و تأمین شود و افزود: ما با تمام توان در حال تلاش هستیم تا آموزش‌وپرورش استان را روی ریل تحول قرار دهیم و امیدواریم با حمایت دولت، بتوانیم این مسیر را به درستی طی کنیم.
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو غافلگیری بزرگ ایران، آمریکا را در نبرد اخیر شکست داد
پیگیری حقوقی جنایت دشمن صهیونی
بررسی پرونده جاسوسان و عناصر خودفروخته
جنایت جنگی از جرایم دشمن صهیونی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
اجتماع باشکوه هیئات مذهبی شهر کوهسار
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۲۲ تیر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
روز عفاف و حجاب، پاسداشت ارزش‌های والای انسان
فرو ریختن هیمنه پوشالی شیطان بزرگ در جنگ دوازده روزه
پیکر مطهر شهید مدافع وطن در سیستان تشییع می‌شود
آغاز جشنواره تابستانی کیش از اول مرداد ۱۴۰۴
ادامه بارندگی و وزش باد شدید در سمنان
فیروزآباد میزبان دوره منطقه‌ای آموزش اسکان اضطراری خواهران نجاتگر
پیش بینی برداشت بیش از یکهزار تن زردآلو از باغهای مهاباد
افتتاح مرکز نگهداری و درمان معتادان متجاهر در خرم آباد
خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
درخشش تیم کان خمر آذربایجان شرقی در مسابقات انتخابی تیم ملی
تصویب دو طرح کلیدی وزارت راه و شهرسازی در قانون برنامه هفتم توسعه
تجهیز و نوسازی ناوگان راهداری کلیبر
میزان بارش‌های اخیر استان تا ساعت ۲۱
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان
توانمندی نظامی ایران، اینترنشنال هم لب به اعتراف گشود؟!
قرعه کشی محصولات ایران خودرو انجام شد
هشدار مقام قطری درباره طرح تجزیه برخی کشور‌ها
جنگ ۱۲ روزه موجب انسجام ملی شد
حکم اعدام قاتل دختر بچه بوکانی اجرا شد
فغانی داور بازی پایانی جام جهانی باشگاه‌ها
حتی سالن مسابقات را هم ندیدیم؛ ایرانیان مرد روز‌های سخت هستند
عضویت سه ایرانی در کمیسیون‌های تخصصی فدراسیون جهانی صعود‌های ورزشی
دور برگشت لیگ یک کشتی آزاد؛ نتایج گروه‌های A و C
اسفندیار راهی پلاس لیگا شد
برگه‌های سرشماری اتباع خارجی از درجه اعتبار ساقط است
سخنگوی قوه قضائیه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند
برنابئو، میزبان دیدار پایانی جام جهانی ۲۰۳۰
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان  (۵ نظر)
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۴ نظر)
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۴ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۲ نظر)
کاهش بیش از ۵۱ هزار واحدی شاخص بورس  (۲ نظر)
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
اختلال در سامانه فرابانک مانعی برای دریافت وام ازدواج  (۲ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
ساماندهی خوبی برای خروج اتباع انجام شده است  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)
انفجار گاز در برج پامچال چیتگر با هفت مصدوم  (۱ نظر)
تولید ۲۹۵ فراورده حیاتی با کمک بافت پیوندی  (۱ نظر)