• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۷۷۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۷
علمی و فرهنگی » معارف

حضور ۸ هزار مبلغ دینی در پیاده روی اربعین ۱۴۰۴

امسال هشت هزار مبلغ و تعداد زیادی مبلغ بانو در پیاده روی اربعین حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، در هشتاد و هفتمین جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، امروز ۲۳ تیرماه با حضور مسئولان فرهنگی ستاد‌های مختلف اربعین برگزار شد، حجت‌الاسلام سیاحی عضو کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین گفت: حداقل هشت هزار مبلغ در تخصص‌ها و زبان‌های مختلف با همکاری سازمان اوقاف، حوزه‌های علمیه، بعثه مقام معظم رهبری، سازمان تبلیغات و ... عازم پیاده‌روی اربعین می‌شوند.

حجت‌الاسلام سیاحی افزود: محافل قرآنی نیز با حضور تعدادی از قاریان ممتاز ایران، افغانستان و عراق در پایگاه‌های قرآنی عتبه حسینی و موکب‌ها برگزار می‌شود.

در این نشست غلامرضا عادل، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، با اشاره به اینکه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در بخش‌های مهم و حتی زیربنایی اربعین نقش دارد، گفت: هر زائری وقتی برای زیارت می‌رود، زمان‌بندی سفر و اقداماتی که باید در این مسیر انجام شود و ... را باید بیاموزد تا هدف نهایی زیارت اربعین و بصیرت آن حاصل شود.

وی گفت: ارائه مجوز به موکب‌های فرهنگی حتی در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه پیگیری و انجام شد.

وی اعلام کرد: ۱۲ صفر اولین نشست فرهنگی اربعین در نجف برگزار می‌شود و ۱۴ صفر نیز همایش اربعین و همگرایی اسلامی را در کربلا برگزار می‌کنیم. در روز اربعین نیز گردهمایی اربعین و مقاومت با سخنرانی رهبران مقاومت در کربلا برگزار می‌شود. نشست‌هایی نیز بین مراکز علمی ایران و عراق برگزار می‌شود.

در این نشست روح الله فضلی، دبیر ستاد ملی اربعین دانشگاهیان نیز گفت: برنامه‌ریزی‌ها برای اعزام انجام شده و همه دانشگاه‌ها هماهنگ هستند و نشست‌های متعددی در همین راستا با هم برگزار کرده‌ایم. همۀ دانشگاه‌ها حداقل یک کاروان به اربعین اعزام می‌کنند. بین عمود‌ها نیز تجمع دانشجویان در قالب دسته عزاداری و راهپیمایی خواهیم داشت تا هم فعالیت فرهنگی و استکبارستیزی و هم مراسم عزاداری داشته باشیم.

فعالیت ۶۸ موکب دانشگاهی

فضلی با اشاره به اینکه سال گذشته ۶۸ موکب دانشگاهی داشتیم و امسال تعداد این موکب‌ها رو به افزایش است، گفت: در شهر‌های مناطق مرزی، دانشگاه‌ها به محل اسکان زائران تبدیل می‌شود و استفاده از ظرفیت استادان در حوزه پژوهشی تداوم خواهد شد.

حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین نیز در این نشست، گفت: اول مرداد در جلسه‌ای اقدامات صورت گرفته مطرح و جمع‌بندی می‌شود و آثار پژوهشی جدید در حوزه اربعین رونمایی خواهد شد.

۴۰ درصد زائران اربعین از بانوان هستند

وی اضافه کرد: ۱۱۰ موکب کودک و نوجوان در اربعین توسط موکب‌داران ایرانی برپا می‌شود و امسال اصل و مبنا باید تقویت موکب‌های کودک و نوجوان باشد. عراقی‌ها هم موکب کودک دارند که نسبت به سال‌های قبل این موکب‌ها بسیار تقویت شده‌اند. همچنین ۴۰ درصد زائران اربعین بانوان هستند که نیازمند اعزام مبلغ بانو برای بانوان هستیم.

برنامه‌های ویژ‌ه ناشنوایان در اربعین برگزار می‌شود

حجت‌الاسلام احمدی از اجرای ویژه برنامه‌هایی برای ناشنوایان در اربعین ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: نخبگان ناشنوا از کشور‌های مختلف دعوت خواهند شد تا در این برنامه‌ها حضور داشته باشند. همچنین با کمک انجمن عکاسان بحرین، عراق و ایران نشست‌های مشترک خواهیم داشت و آثار مشترک عکاسی تولید می‌شود که البته باید تلاش کنیم عکاسان سایر کشور‌ها نیز به این جمع بپیوندند.

حجت‌الاسلام حقیقت، رئیس کمیته کودک و نوجوان نیز گفت: دوره‌های آموزشی برای مبلغان کودک و نوجوان در فارس و قم برگزار و قبل از اعزام مبلغان کودک و نوجوان گردهمایی خواهیم داشت. نشریه اربعینی نیز تهیه و در اختیار مبلغان قرار داده شده است. بازی رومیزی نیز طراحی و در اختیار موکب‌های کودک و نوجوان قرار می‌گیرد؛ همچنین درسنامه‌های کودکان و نوجوانان عاشورایی نیز تهیه و در اختیار مبلغان خواهد بود.

مجتبی جوان بختی، نماینده موکب رسانه معلی نیز گفت: سال گذشته زیرساخت تولید و پخش زنده صحن عقیله و پشت‌بام حرم فراهم و از این محل‌ها برنامه به صورت زنده پخش شد. با ۳۳ مرکز استانی صدا و سیما نیز همکاری و ۱۴۸ ساعت برنامه در ۱۷ روز برای استان‌ها تهیه کردیم. امکان پخش زنده امسال نیز فراهم شده و در شبکه‌های اجتماعی به صورت گسترده محتوای اربعین ارائه می‌شود. «اپ» راهنمایی برای زائران غیر فارسی زبان نیز در دست تهیه است.

در ادامه حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در سخنانی تصریح کرد: نسبت اربعین با انقلاب اسلامی، نسبت روشنی است؛ انقلاب از عاشورا نشئت گرفته و نتیجه عاشوراست و هر چه زمان بیشتر می‌گذرد این ارتباط عمیق‌تر و بیشتر روشن می‌شود.

وی ادامه داد: جریان اربعین امسال با اربعین‌های گذشته تفاوت شاخص دارد. امروز عکس رهبری در همه کشور‌ها حتی در کشور‌های نظام سلطه سردمداری می‌کند. نشان دادن تصویر مقام معظم رهبری و بیان منش ایشان در عصر حاضر ضروری است. امروز بسیاری از افراد می‌خواهند در اربعین شنونده باشند که جریان چیست، چه اتفاقی افتاده و چه خواهد شد؟ که باید از این فرصت روایت استفاده کرد.

نماینده مرکز مدیریت خواهران حوزه‌های علمیه نیز با اشاره به ثبت نام مبلغه‌های داوطلب اعزام به اربعین حسینی از دو هفته پیش خبر داد و گفت: دو هزار مبلغ بانو برای استقرار در موکب‌های اربعین اعلام آمادگی کردند؛ البته مبلغ سیار نیز در طول مسیر داریم؛ ۳۰۰ نفر از بانوان مبلغ نیز به دیگر زبان‌ها مسلط هستند که در اربعین فعالیت خواهند کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غار کرفتو در آستانه جهانی شدن
طنین آوای مهربانی با همت گروه های جهادی در مناطق کمتر برخودار گلستان
گفتگوی شهردار منطقه ۴ با شهروندان آسیب‌دیده از جنگ
پاپ خواستار «آتش‌بس فوری» در غزه شد
پخش زنده والیبال لیگ ملت‌ها در برنامه «مثبت ورزش»
کاهش ۳۰ درصدی خرید گندم به دلیل خشکسالی
آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی در تهران
لزوم دفاع از کشور
جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴
مسدود شدن چاه آب غیر مجاز در بُرخوار
خبرهایی کوتاه از استان
نقش شیلات در توسعه اقتصاد دریا محور
هوا قدری گرمتر می‌شود
۴۰ درصد جمعیت کردستان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند
کمیته جلوگیری از برخورد سلیقه‌ای با اقتصاد دیجیتال تشکیل شد
دامن‌های دنباله‌دار؛ پژوهشی در مورد تغییرات لباس در اروپا، ملل مسلمان و جهانی‌سازی آن
دیدار رئیس بنیاد شهید خانواده شهدای حملات دشمن صهیونی
صدور حکم زندان برای رقیب اصلی اردوغان
ورودی آلومینیوم همچنان بر پاشنه‌ی جوانگرایی
استقرار سامانه ضد تگرگ، راهی برای کاهش خسارت کشاورزان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرداد ماه با موج گرمای شدید آغاز می‌شود
اعلام مراسم تشییع پیکر سردار شهید غیب پرور در شیراز
عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی پس از پاسخ قاطع ایران
مدیر کل جدید آموزش و پرورش قم معرفی شد
بررسی برنامه‌ها و نقل‌وانتقالات استقلال در نشست مجازی ساپینتو و سیدورف
ملت با جهت‌گیری‌های گوناگون سیاسی پای ایران عزیز ایستاد
وزیر جهاد کشاورزی: توازن در واردات نهاده باید رعایت شود
پرداخت کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از هفته آینده
مارکو باکیچ به پرسپولیس پیوست
سردار غیب پرور بر اثر عوارض شیمیایی آسمانی شد
واکنش شرکت گاز درباره انفجارهای چند روز اخیر
هاشمیان: فلسفه فوتبال من هجومی و هدفم قهرمانی است
فیلم سینمایی «شبح کوهنورد» از قاب نمایش
فرمانده کل سپاه درگذشت سردار غیب پرور را تسلیت گفت
منابع آب، در انتظار تغییر رفتار مصرف
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی  (۳ نظر)
چرا بانک‌ها برای وام ازدواج «شعبه» را تایید نمی‌کنند  (۳ نظر)
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار  (۲ نظر)
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است  (۲ نظر)
رژیم صهیونیستی بمباران سوریه را از سرگرفت  (۲ نظر)
مدنی‌زاده: به‌دنبال خصوصی‌سازی واقعی هستیم  (۱ نظر)
اسقاط ۲۰هزار دستگاه موتورسیکلت فرسوده  (۱ نظر)
سود سهام عدالت متوفیان برای وراث کی واریز می شود؟  (۱ نظر)
انعقاد قرار داد سازندگی ۵۸ هزار واحد مسکن ملی در استان  (۱ نظر)
تشدید تحریم‌های اروپا علیه ایران به بهانه حقوق بشر  (۱ نظر)
کلافگی صاحبان مشاغل از اختلال دستگاه‌های کارت خوان  (۱ نظر)
عفو بین‌الملل: اتحادیه اروپا با اسرائیل به حقوق بشر خیانت کرد  (۱ نظر)
نرخ جدید نان در استان گلستان اعلام شد  (۱ نظر)
نقش آموزش و پرورش، مساجد و حوزه های علمیه در بالندگی کشور  (۱ نظر)
استخر‌هایی که همچنان قربانی می‌گیرد  (۱ نظر)