• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۸۷۰۷
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۸
یزد » اجتماعی

یک سوم ظرفیت بارگیری کل کشور در یزد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد: زنجیره ارزش بازرگانی و لجستیک استان یزد، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد.

یک سوم ظرفیت بارگیری کل کشور در یزد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مجید دهقانی‌زاده با تاکید بر این که زنجیره ارزش بازرگانی و لجستیک استان یزد به عنوان یکی از نقاط مهم بازرگانی و اتصال در شبکه حمل و نقل کشور، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد، گفت: بهره‌برداری از این پتانسیل نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و اتخاذ رویکرد‌های نوآورانه در مدیریت بازرگانی و لجستیک است. 

وی افزود: اگر این اقدامات به درستی انجام شوند، این استان می‌تواند به عنوان یکی از قطب‌های اصلی بازرگانی و لجستیک در ایران و منطقه مطرح شود و نقش مهمی در افزایش رقابت‌پذیری اقتصادی کشور ایفا کند. این تحقق نه تنها به نفع استان یزد، بلکه به نفع کل کشور خواهد بود. 

دهقانی‌زاده موقعیت جغرافیایی ویژه استان یزد به عنوان شش راه ریلی، قرارگیری آن در مرکز و دسترسی آسان به تمام نقاط کشور، به همراه منابع و مواد معدنی موجود را از دلایل تقویت و افزایش قابل توجه ظرفیت لجستیکی این استان برشمرد و تصریح کرد: این امر نیازمند تقویت زیرساخت‌های لجستیکی و حمل و نقلی استان یزد است. 

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اظهار داشت: به عبارت دیگر، قرار گرفتن استان یزد در مرکز جغرافیایی ایران در صورتی که منجر به تقویت زیرساخت‌های لجستیکی این استان شود، قادر است جایگاه کشور را از حیث لجستیک و ترانزیت تقویت کند و منجر به ارزش افزوده اقتصادی قابل توجهی برای استان و کشور شود. 

دهقانی‌زاده با اشاره به این که استان یزد به صورت میانگین یک سوم ظرفیت بارگیری کل کشور را به خود اختصاص داده و از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد، یادآور شد: در حمل و نقل جاده‌ای نیز استان یزد در میان چهار استان برتر کشور قرار دارد.

وی با استناد به اینکه این استان از شبکه‌ای نسبتاً گسترده از جاده‌ها و خطوط ریلی بهره‌مند است که آن را به سایر نقاط کشور متصل می‌کند، استان یزد را یکی از پرترددترین و شلوغ‌ترین محور‌های مواصلاتی کشور معرفی کرد که از نبود محور آزادراهی در پهنه خود رنج می‌برد. 

دهقانی‌زاده با توجه به این که رقابت شدید و قابل توجهی بر سر دالان‌های بین‌المللی در جهان در حال انجام است و بر اساس همین امر کشور‌های مختلف می‌کوشند تا از بهترین و مناسب‌ترین مسیرها، کالا‌ها و خدمات خود را به بازار‌های مقصد برسانند، افزود: از این رو، لجستیک و حمل و نقل می‌تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده اقتصادی برای کشورها، در ایجاد قدرت نرم و اعتبار و نفوذ بین‌المللی کشور‌ها و نیز اتحاد‌ها و ائتلاف‌های بین‌المللی اهمیت زیادی دارد. 

رییس سازمان مدیریت استان از عوامل مؤثر در زنجیره ارزش لجستیک استان یزد را موقعیت استراتژیک آن در مسیر طرح‌های بزرگ منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و گفت: این استان می‌تواند به عنوان یکی از گره‌های اصلی در مسیر کاروان‌های تجاری بین‌المللی و حتی در شبکه حمل و نقل بار‌های ترانزیتی از چین به اروپا عمل کند. 

وی بهره‌برداری از این فرصت‌ها را نیازمند سرمایه‌گذاری‌های گسترده در زیرساخت‌ها و توسعه ظرفیت‌های لجستیکی عنوان کرد و گفت: افزایش تعداد و کیفیت مراکز لجستیکی، توسعه شبکه‌های حمل و نقل ریلی و هوایی و ایجاد زیرساخت‌های یکپارچه برای مدیریت بار‌های ترانزیتی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند جایگاه استان یزد را در این زمینه تقویت کند. 

دهقانی‌زاده تاکید کرد: این موضوع به ویژه در شرایطی که کشور در حال تقویت روابط اقتصادی با کشور‌های منطقه و جهان است، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. 

وی با بیان اینکه در عصر حاضر رقابت‌پذیری اقتصادی به شدت به بهینه‌سازی زنجیره تأمین و کاهش هزینه‌های لجستیکی وابسته است و لجستیک می‌تواند به عنوان یک پشتیبان ارزشمند برای بخش تولید استان باشد، اذعان کرد: استان یزد فرصتی منحصر‌به‌فرد برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها و تقویت زنجیره ارزش خود در سطح ملی و بین‌المللی دارد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناسایی تغییر کاربری‌های غیرمجاز در خانمیرزا
تداوم هوای گرم و خشک در هرمزگان پدیده غالب جوی
برپایی ۲۰۰ موکب مردمی در مسیر پیاده‌روی جاماندگان اربعین در شادگان
۴۹ هزار داوطلب اصفهانی آماده رقابت در مرحله دوم آزمون سراسری
رونمایی از کتاب «خاکستر زیتون» در نیشابور
همایش مدافعان و حافظان حریم خانواده در اردبیل
جاده کلاته بدون آسفالت بدون روشنایی
تحویل ۶ هزار جلد کتاب به کانون پرورش فکری همدان
فراهم شدن ترخیص ۱۵ هزار خودروی وارداتی
ضرورت مقابله فوری با گسترش گونه مهاجم آمازونی در مازندران
ضرورت حفظ انسجام ملی به عنوان رمز موفقیت‌ آینده کشور
تاکید رئیس جمهور بر تهیه راهکار‌های حل مشکلات اقتصاد دیجیتال
پیش بینی تولید ۹۰ هزار تن ذرت در شوش
اختصاص ۸۰ درصد ناوگان اتوبوسی برای جابجایی زائران اربعین در استان البرز
توقیف نفتکش خارجی به اتهام قاچاق سوخت در دریای عمان
چهار مازندرانی در هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال
ضرورت مرمت پل های تاریخی
فروش ارز اربعین از ۴ مرداد
فعالیت بیش از هزار واحد آبزی پروری در خراسان جنوبی
تامین یکهزار تن قیر برای ترمیم آسفالت معابر دزفول
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتراض پیاتزا به فدراسیون جهانی والیبال جواب داد
گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی درباره ایران
استقلال امروز به مصاف قهرمان اردن می‌رود
ادامه گرمای هوا در مازندران
ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان
طرح فروش خودرو‌های وارداتی صحت ندارد
شکست تیم فوتبال استقلال مقابل الحسین اردن
شبکه خبر؛ پرمخاطب‌ترین شبکه در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
تاکید رئیس شورای کریکت آسیا بر توسعه این رشته المپیکی در ایران
ژسوس سرمربی النصر شد
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است
پرمخاطب‌های تلوبیون
مهدی مهدی‌پور به آلومینیوم اراک پیوست
قضاوت و نظارت نمایندگان داوری ایران در رقابت‌های جام آسیا بانوان
لغو اعزام کاروان ایران به یونیورسیاد ۲۰۲۵
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد  (۱۴ نظر)
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۳ نظر)
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی  (۳ نظر)
چرا بانک‌ها برای وام ازدواج «شعبه» را تایید نمی‌کنند  (۳ نظر)
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود  (۲ نظر)
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است  (۲ نظر)
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار  (۲ نظر)
همکاری با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود  (۲ نظر)
پزشکیان: همچنان معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است  (۲ نظر)
بقایی: «مذاکره» ابزار احقاق حق است  (۲ نظر)
ترامپ: از پوتین بسیار ناامید شده‌ام  (۲ نظر)
رژیم صهیونیستی بمباران سوریه را از سرگرفت  (۲ نظر)
انتشار فراخوانی بین المللی برای بازطراحی ساختمان شیشه‌ای  (۱ نظر)
واکنش وزیر خارجه به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونی  (۱ نظر)
امنیت خلیج‌فارس مستلزم مشارکت کشور‌های منطقه است  (۱ نظر)