• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۶۸۲۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸
البرز » اجتماعی

۱۳۰ واحد صنعتی خوارزمی پشت در مصوبات قدیمی

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان البرز گفت: شهرک صنعتی خوارزمی با وجود ظرفیت‌ گسترده برای استقرار واحدهای صنعتی، به دلیل برخی محدودیت‌های مصوب در سال‌های گذشته امکان توسعه متناسب با نیازهای استان را پیدا نکرده است.

۱۳۰ واحد صنعتی خوارزمی پشت در مصوبات قدیمی
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای البرز، محمد انصاری بر ضرورت تعیین تکلیف محدودیت‌های موجود در این شهرک تاکید کرد و گفت: شهرک صنعتی خوارزمی با وجود ظرفیت‌ گسترده برای استقرار واحدهای صنعتی، به دلیل برخی محدودیت‌های مصوب در سال‌های گذشته امکان توسعه متناسب با نیازهای استان را پیدا نکرده است.

وی با اشاره به پیشینه این منطقه توضیح داد: این محدوده پیش‌تر به عنوان لکه صنعتی سردارآباد ماهدشت شناخته می‌شد و بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۸۹، فرآیند ساماندهی آن آغاز شد و نهایتاً در سال ۱۳۹۷ به عنوان شهرک صنعتی مصوب به ثبت رسید.
انصاری افزود: در حال حاضر ۱۲۰ واحد صنعتی دارای پروانه در شهرک فعال هستند و ۱۱ طرح صنعتی نیز مراحل نهایی اخذ پروانه بهره‌برداری را طی می‌کنند که با بهره‌برداری آنها، تعداد واحدهای رسمی شهرک به بیش از ۱۳۰ واحد خواهد رسید. علاوه بر این، تعدادی واحد صنفی و واحدهای فاقد پروانه صنعتی نیز در محدوده فعالیت دارند که ریشه آن به ساختار پیشین منطقه به عنوان لکه صنعتی بازمی‌گردد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز مهم‌ترین مانع توسعه را محدودیت‌های ناشی از ضوابط زیست‌محیطی دانست و اظهار کرد: براساس مصوبه موجود، صدور مجوز جدید صنعتی در این شهرک تنها برای واحدهای انتقالی از مناطق شهری امکان‌پذیر شده است. در سال‌های گذشته مکاتبات متعددی با شهرداری‌های مختلف استان برای معرفی صنایع مزاحم و آلاینده برای انتقال صورت گرفت، اما این فرایند عملاً محقق نشد. از سوی دیگر، بسیاری از صنایع مزاحم در رده‌های آلایندگی بالاتر قرار دارند که با رده‌بندی تعیین‌شده برای شهرک خوارزمی سازگار نیست.
انصاری تأکید کرد: وجود این محدودیت‌ها موجب شده بخش زیادی از اراضی آماده بهره‌برداری در شهرک بلاتکلیف بماند و واحدهای فعال نیز امکان توسعه خطوط تولید و بهره‌مندی از خدمات زیرساختی موردنیاز را نداشته باشند. این در حالی است که استان البرز با کمبود اراضی صنعتی قابل واگذاری مواجه است و خوارزمی یکی از مهم‌ترین پهنه‌های توسعه صنعتی استان محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه شرایط فعلی باعث نابرابری میان واحدهای داخل محدوده مصوب و واحدهای خارج از آن شده است، افزود: واحدهای مستقر در محدوده رسمی برای دریافت خدماتی همچون تسهیلات بانکی، انشعابات و مجوزهای توسعه با محدودیت مواجه‌اند، در حالی که واحدهای خارج از محدوده با دریافت پروانه صنفی به‌راحتی امکان اخذ انشعابات و ادامه فعالیت دارند.
مدیرکل صمت استان البرز خاطرنشان کرد: برای ساماندهی نهایی پهنه ۷۰۰ هکتاری خوارزمی و ایجاد شرایط برابر برای توسعه صنعتی، لازم است بازنگری در ضوابط زیست‌محیطی و محدوده مصوب شهرک با همکاری دستگاه‌های مرتبط در دستور کار قرار گیرد. این موضوع به‌ویژه با توجه به نیاز استان به توسعه صنایع دانش‌بنیان و صنایع غذایی، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جولان گله سگ در میدان های اصلی شهر یاسوج
پیش‌بینی بارش پراکنده و کاهش دما در استان قزوین
کتابخانه مرکزی ارومیه برگزیده کشوری شد
المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ پایان کار دو دختر تیرانداز ایران در تفنگ بادی ۱۰ متر
نگاهی به برنامه‌های شبکه نمایش
فردا دوشنبه ، برگزاری نماز طلب باران در مصلاهای استان زنجان
آغاز پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری آذرماه
راه اندازی رشته آموزشی صنعت نساجی در دانشکده ملی ملی مهارت صومعه سرا، بزودی
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد
پیش‌بینی تولید بیش از ۱۲۱ هزار تن گوشت مرغ در آذربایجان‌غربی
نذر طلب باران در چهارمحال و بختیاری
اعزام دانش آموزان خراسان جنوبی به اردوی راهیان نور
آسفالت ریزی معابر شهر کبودراهنگ
بازآموزی نانوایان با هدف ارتقای کیفیت نان در اردبیل
حوادث کار امسال جان ۲۹ نفر را در کرمانشاه گرفت
اعلام آرای کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال
پیشگیری از بروز زخم پای دیابتی، همزمان با شیوع دیابت
هشدار بارش برف در ارتفاعات آذربایجان‌شرقی
عرضه بیش از ۲۱۶ هزار تن گوشت طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور
نشست حقوق بین الملل با حضور ۳۵۰ کارشناس داخلی و خارجی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
رطوبت ۷۸ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)