• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۵۲۴۵
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳
علمی و فرهنگی » کودک و نوجوان

آیین رونمایی از «کتاب نوجوان ایرانی» برگزار می‌شود

مدیر اندیشکده امید از برگزاری نخستین نشست نوجوان ایرانی و آیین رونمایی از «کتاب نوجوان ایرانی» در حوزه هنری خبر داد.

آیین رونمایی از «کتاب نوجوان ایرانی» برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مجید مجیدی مدیر اندیشکده امید، با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: در سه چهار سال اخیر یک پژوهشی را پیرامون حوزه نوجوانی انجام دادیم که حاصل آن دو جلد کتاب و هفتصد مقاله پژوهشی در حوزه نوجوان است که  به صورت مرور نظام مند جمع آوری شده در انتشارات سوره مهر چاپ شده و امروز قرار است نخستین نشست علمی نوجوان ایرانی به همراه رونمایی از «کتاب نوجوان ایرانی» را  در حوزه هنری داشته باشیم.

وی افزود: در واقع دغدغه ما در این پژوهش این بود که در سی سال گذشته یعنی از  سال هفتاد و سه تا  هزار و چهارصد سه پژوهش‌های حوزه نوجوان و سلامت روان را  بررسی کردیم و  ابتدا سه هزار مقاله از پایگاه داده‌های علمی جمع آوری شد و در نهایت هفتصد مقاله در نه دسته موضوعی دسته بندی شده که  پر تکرار‌ترین موضوعاتی که  بررسی شده نوجوان  و خانواده است یعنی موضوع خانواده خیلی موضوع مهمی است. 

مجیدی گفت: یکی از مسئله‌های جدی که در نوجوانان وجود دارد مسئله تنظیم هیجان زدگی است ، ویژگی‌هایی که در دوره نوجوانی وجود دارد رفتار‌های تکانشی از نوجوان‌های ما خیلی سر میزند که اگر خانواده‌ها نسبت به این رفتار و نسبت به این ویژگی‌ها آگاهی داشته باشند تعاملشان و ارتباطشان با فرزندان یک  رابطه سالم و سازنده‌ای خواهد بود، ولی اگر یه نگاه مقاومتی نسبت به نوجوان وجود داشته باشد و مانند دوره کودکی  با نوجوان برخورد  شود این رابطه مشکل ساز خواهد شد.

وی افزود: اساسا پژوهش‌های ما از رویکرد‌های کمی به سمت رویکرد‌های کیفی تغییر کرده  و نگاه به نوجوان از یک نگاه تهدید محور وارد یک نگاه فرصت محور شده و از این دوره نوجوانی به عنوان یه فرصت استفاده می کنیم.

مدیر اندیشکده امید گفت: در بحث آسیب‌های اجتماعی، مثل بزهکاری مثل فرار از منزل مثل بحث سو مصرف و سو مواد که بچه‌ها در محیط‌های اجتماعی یا محیط‌های هم سال از خودشان  بروز می‌دهند ریشه در دوره  نوجوانی و روابط باخانواده دارد که در خانواده اگر این روابط مدیریت شود  این تعامل و رابطه مثبت وجود داشته باشه در محیط‌های اجتماعی این کمتر رفتارهای پر خطر کمتر دیده می شود.

مراسم رونمایی از کتاب «نوجوان ایرانی» با حضور کنشگران و کارشناسان حوزه نوجوان امروز ساعت ۱۴:۳۰  در سالن مهر حوزه هنری برگزار می شود. این اثر، پژوهشی جامع و نظام‌مند است که ابعاد روان‌شناختی، اجتماعی و تربیتی نوجوانان در جامعه‌ای در حال تغییر، را مورد بررسی قرار می‌دهد.

برای نگارش این دو جلد کتاب، بیش از ۳ هزار پژوهش مرتبط با نوجوان و سلامت روان از پایگاه داده‌های علمی داخلی در سی سال گذشته جمع‌آوری و در نهایت و براساس پروتکل پژوهشی حدود ۷۰۰ پژوهش به صورت روش مند مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.

جلد اول این کتاب برگرفته از پژوهش‌هایی در خصوص نوجوان و جامعه، نوجوان و خانواده، نوجوان و مدرسه و جلد دوم شاملِ آسیب‌شناسی روانی نوجوان، توانمندسازی نوجوان، بهزیستی دیجیتال، نوجوان و تربیت جنسی، سلامت جسمانی نوجوان و بحران کرونا است.

نتیجه این تلاش‌ها، مروری کامل بر وضعیت مطالعات انجام‌شده در حوزه نوجوانان ایران در دهه‌های اخیر است که در اندیشکده امید و به همت دکتر عباس جواهری، مطهره وکیلی و مجید مجیدی به نگارش در آمده و توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح دومین خانه خانواده کشور در نیشابور
بنادر ایران در مسیر توسعه دریا‌محور، پدافند غیرعامل و جهش لجستیکی قرار دارند
وصل برق ۹۰ درصد منازل مسکونی در بندرعباس
رای مردم حق الناس است
آغاز عملیات برقی کردن خط ریلی تهران - مشهد تا پایان امسال
برگزاری چهارمین اجلاسیه مجمع عمومی بسیجیان بویراحمد درحسینیه ثارالله
افتتاح مدرسه قرآنی «سیدهاشم» در غزه با مشارکت پویش «ایران همدل»
گروه های پرخطر مراقب شیوع آنفلوانزا باشند.
برپایی نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی و سوغات در سنندج
تزریق روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی به شبکه سراسری
در طولانی ترین شب سال نیازمندان را فراموش نکنیم.
تجلیل از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران برتر دانشگاه در گرگان
میزان ذخیره خون استان روند کاهشی دارد
گازگرفتگی در کهگیلویه و بویراحمد باز هم قربانی گرفت
دستگیری کیف‌قاپ حرفه‌ای در تبریز
صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای کهگیلویه و بویراحمد
مدارس سراسر استان کرمان چهارشنبه ۲۶ آذر ماه غیرحضوری شد
تاکنون گزارشی از سیلاب، تلفات یا انسداد راه‌ها در استان نداشته‌ایم
افزایش عوارض ۱۰ آزادراه؛ رشد تا ۱۲۰ درصد در برخی مسیر‌ها
پژوهشگران؛ بازوان توانمند خوداتکایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱۹ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)