• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۶۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نانوذرات پلیمری هوشمند برای شیمی‌درمانی دقیق سرطان

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر، موفق به اتمام طرح ساخت نانوذرات پلیمری هوشمند برای رهایش هدفمند دارو‌های ضدسرطان شدند.

نانوذرات پلیمری هوشمند امیرکبیر برای شیمی‌درمانی دقیق سرطان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرحی پژوهشی را با محوریت ساخت نانوذرات پلیمری هوشمند برای رهایش هدفمند داروهای ضدسرطان به پایان رسانده است؛ طرحی که می‌تواند گامی مؤثر در ارتقای اثربخشی شیمی‌درمانی و کاهش عوارض آن در درمان سرطان پستان متاستازی باشد.

بیماری سرطان و انواع مختلف آن از دیرباز تاکنون از دغدغه‌های محققان بوده است و به سبب اهمیت بالای این موضوع، بنیاد ملی علم ایران هم از طرح‌های تحقیقاتی در این زمینه حمایت می‌کند.

«ساخت و مشخصه‌یابی نانوذرات الیگوساکارید کاراگینان اصلاح شده با پالمیتویل به‌منظور رهایش داروی ضدسرطان» عنوان طرح پژوهشی اکبر کارخانه عضو هیات‌علمی دانشگاه صنعتی‌ امیرکبیر است که آن را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

کارخانه با مدرک دکتری تخصصی مهندسی پزشکی از دانشگاه صنعتی‌ امیرکبیر درباره این طرح گفت: بیماری سرطان به‌شدت سلامت و کیفیت زندگی افراد مبتلا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. موضوع درمان بیماری سرطان از مهمترین مسائل در ارتقای سطح سلامت جامعه است. امروزه از سرطان به‌عنوان یک معضل بهداشتی جهانی یاد می‌شود، به‌گونه‌ای که این بیماری با پشت‌سر گذاشتن بیماری‌های قلبی، عامل اول مرگ‌ومیر در دنیا شناخته می‌شود. در میان انواع سرطان، سرطان پستان متاستازی یکی از رایج‌ترین انواع سرطان است که سبب مرگ‌ومیر در بیماران می‌شود.

وی افزود: رایج‌ترین راهکار درمانی سرطان پستان متاستازی که امروزه در بالین مورد استفاده قرارمی‌گیرد، شیمی‌درمانی است. این شیوه درمانی با محدودیت‌های فراوانی، از جمله انحلال‌پذیری پایین داروهای ضدسرطانی، اثرات جانبی فراوان، هدفمندی کم، رهایش غیربهینه و ... مواجه است. استفاده از نانوذرات حساس به محیط با قابلیت رهایش درون سلولی داروی ضدسرطان، به‌عنوان یکی از راهکارهای مناسب به‌منظور غلبه بر مشکلات موجود در شیمی‌درمانی است.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: در دهه‌های اخیر، پیشرفت‌های متعددی در نانوفناوری پلیمرها رخ داده که نقش مهمی در ظهور و توسعه رهایش هدفمند دارو داشته است. پلیمرها در بسیاری از موارد، به‌دلیل ویژگی‌هایی همچون زیست‌سازگاری، تنوع زیاد در ساختار و خواص شیمیایی و سهولت در عامل‌دار کردن به‌عنوان زیست‌مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین جهت، استفاده از نانوذرات پلیمری به‌عنوان یک گزینه در شیمی‌درمانی سرطان‌ها مطرح می‌شود.

وی تصریح کرد: از بین نانوذرات حامل دارو، طراحی و توسعه می‌سل‌های پلیمری به‌عنوان راه‌حلی نویدبخش در برطرف‌کردن تعدادی از چالش‌های موجود، توجه پژوهشگران را در سال‌های اخیر به خود جلب کرده است.

کارخانه در پایان خاطر نشان کرد: هدف ما در این پژوهش، بررسی اثرگذاری می‌سل‌های پلیمری بارگذاری‌شده با داروی ضدسرطانی آب‌گریز بر روی سرطان پستان در محیط برون و درون‌تن است و نتایج آن می‌تواند در درمان سرطان پستان و بهبود عملکرد شیمی‌درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
برگزاری همایش حقوقی و آموزشی هیأت نظارت شهرستان‌های استان گیلان در رشت
دعوت بازیکن گیلانی به اردوی تیم ملی فوتبال جوانان ایران
سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی
تقابل دو تیم لیگ دسته اولی شمال و جنوب فوتبال کشور در رشت
افزایش ۳ میلیون مترمکعبی ذخیره سد جیرفت
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
تصاویر بارش برف در شهرستان های خراسان رضوی
برنامه ریزی برای برگزاری مراسم معنوی اعتکاف ۵۰۰ نفر از فومنی‌ها
قطع برق با برنامه در محدوده کمربندی شمالی قائم‌شهر
نظارت بر بازار میوه شب یلدا
بدمینتون بین‌المللی قزاقستان؛ تداوم عملکرد قابل قبول نمایندگان ایران
تاکنون خسارت قابل توجهی در جیرفت گزارش نشده است
برگزاری میز خدمت جهادی در شیرکوه آستانه اشرفیه
جنایت صهیونیست ها در غزه با استفاده از هوش مصنوعی
افزایش تعداد مدارس در شهرستان اسلامشهر
بارندگی در مناطق جنوب و جنوب غربی استان ادامه دارد
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان فصل بهار
انسداد مسیر سربیژن به راین به دلیل بارش برف
صدور ۲۱ هزار و ۲۸۶ فقره حواله‌ کود‌ کشاورزی در استان زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)