• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۳۶۸۳
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۹
اقتصادی » اقتصاد کلان
ایزدخواه:

اصلاح هوشمندانه ساختارها، مسیر ثبات ارزی و رونق تولید را هموار می‌کند

نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت نگاه جامع به حکمرانی اقتصادی گفت: با هماهنگی تیم اقتصادی دولت، اصلاح طرف عرضه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تولید و تجارت، می‌توان به ثبات ارزی و بهبود پایدار اقتصاد کشور دست یافت.

اصلاح هوشمندانه ساختارها، مسیر ثبات ارزی و رونق تولید را هموار می‌کند

روح‌الله ایزدخواه در مصاحبه با خبرنگار اقتصاد کلان خبرگزاری صدا وسیما، با اشاره به ضرورت اتخاذ رویکردی رو به جلو در اداره اقتصاد کشور، اظهار کرد: مسائل حکمرانی اقتصادی نه‌تنها در ایران، بلکه در همه دنیا، ماهیتی چندبعدی، چندتخصصی و چندعاملی دارند و نمی‌توان آنها را صرفاً با نگاه انتزاعی و بخشی حل‌وفصل کرد.

وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد نیازمند مواجهه واقعی با شرایط موجود است، افزود: سیاست‌گذاری زمانی موفق خواهد بود که واقعیت‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی روانی جامعه به‌طور همزمان دیده شود و از ساده‌سازی مسائل پیچیده پرهیز شود.

نگاه جامع به ارز، شرط ثبات پایدار

ایزدخواه با تأکید بر اینکه ارز یک مسئله صرفاً اقتصادی نیست، تصریح کرد: ارز در کشور ما دارای ابعاد متعددی از جمله سیاسی، امنیتی، اجتماعی و روانی است و اگر فقط با تئوری‌های اقتصادی به آن نگاه شود، نتیجه‌ای جز نوسان‌های مکرر نخواهد داشت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نقش بازار غیررسمی ارز گفت: وقتی مبنای تحلیل‌ها و تصمیمات سیاست‌گذار، بازاری است که به‌عنوان غیررسمی شناخته می‌شود، باید پذیرفت که این بازار، بخشی از واقعیت اقتصاد کشور است و سیاست‌ها باید بر اساس همین واقعیت‌ها طراحی شود.

وی تأکید کرد: حل مسئله ارز تنها با تمرکز بر تقاضا امکان‌پذیر نیست و همزمان باید برای طرف عرضه، یعنی تولید، تجارت و معیشت مردم نیز برنامه‌ریزی شود. بدون حل مسئله تولید و تجارت، حتی بهترین سیاست‌های ارزی نیز به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

اصلاح ساختار‌ها و فعال‌سازی طرف عرضه

ایزدخواه با اشاره به تجربه‌های گذشته در سیاست‌گذاری اقتصادی گفت: در اقتصاد نمی‌توان صرفاً با دستکاری نرخ‌ها، سازوکار پایدار ایجاد کرد. اصلاح واقعی زمانی رخ می‌دهد که ساختار‌ها به‌صورت همزمان اصلاح شوند و انحصار‌ها شکسته شود.

وی با بیان تجربه شکل‌گیری تعاونی‌های تجمیع تقاضا در حوزه مواد اولیه افزود: این تجربه نشان داد که بدون قانون‌گذاری جدید و برخورد دستوری، می‌توان زنجیره تولید را سامان داد، ارتباط شفاف و بلندمدت میان تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برقرار کرد و هزینه‌های تولید را کاهش داد.

نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت همکاری در کنار رقابت اظهار کرد: در بسیاری از اقتصاد‌های پیشرفته، رقابت به‌معنای حذف همکاری نیست. همکاری در طول زنجیره تولید می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها منجر شود و این رویکرد باید در سیاست‌گذاری اقتصادی کشور نیز مورد توجه قرار گیرد.

ظرفیت صادرات ریالی و ضرورت هماهنگی تیم اقتصادی

ایزدخواه با اشاره به ظرفیت‌های مغفول صادرات ریالی گفت: امروز در مرز‌های کشور، صادرات و واردات ریالی به‌صورت عملی در حال انجام است و می‌توان با به‌رسمیت شناختن این ظرفیت، تجارت رسمی را تقویت و قاچاق را کاهش داد.

وی افزود: اصلاحات طرف عرضه، شکستن انحصارها، هوشمندسازی زنجیره توزیع و ایجاد امکان صادرات مویرگی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به رونق تولید و افزایش تاب‌آوری اقتصاد کشور کمک کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان با تأکید بر لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت گفت: زمانی می‌توان به ثبات ارزی و بهبود پایدار اقتصاد امیدوار بود که نهاد‌های تصمیم‌گیر اقتصادی هماهنگ عمل کنند، یک پیام واحد به فعالان اقتصادی بدهند و اصلاحات ساختاری را همزمان با سیاست‌های ارزی پیش ببرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمریکایی‌ها راهی جز مذاکره ندارند
اختصاص ۲.۷ همت برای احداث کمربند غربی خرم آباد
احیاگر پیوند‌های تاریخی و اقتصادی دو استان هستیم
مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
تداوم غبارآلودگی و ماندگاری هوای گرم در سمنان
شتاب عمرانی در کوهبنان با محوریت توسعه زیرساخت‌های شهری
ترانزیت و تردد اتباع خارجی یکی از معضلات استان کرمان است
برنامه‌ریزی برای گسترش بیمه و تسهیلات حمایتی در استان کرمان
برد تیم تراکتور مقابل الغرافه
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
۳۶۰ طرح فرهنگی در انتظار تکمیل
صدور ابلاغ برای ۱۰۰۰ کارآموز قضائی در سال جاری
غرس نهال به یاد شهدای مدافع امنیت در مازندران
رسیدگی جانشین انتظامی استان به مشکلات شهروندان در سامانه ۱۹۷
جلسه‌ی ستاد بیمه محصولات کشاورزی با محوریت بیمه گندم برگزار شد
صدور رایگان مجوز ساخت واحد‌های گردشگری در هوراند
ورزشی‌های بیست و هشتم بهمن ماه در استان سمنان
اعزام مشمولان وظیفه عمومی گیلان به مراکز آموزشی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری نخستین پویش رسانه ای و نقاشی نان کامل در مراغه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
ایران درباره مسائل دفاعی خود مذاکره نمی کند
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۹ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۴ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)