• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۴۰۱۹
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۰
اقتصادی » آب و انرژی

سرمایه گذاری ۲۶ میلیارد دلاری صنعت نفت در دولت چهاردهم

دولت چهاردهم با نهایی‌سازی حدود ۲۶ میلیارد دلار قرارداد بالادستی و امضای توافق‌های بزرگ برای توسعه میادین، فشارافزایی پارس جنوبی و تقویت ناوگان حفاری، مسیر افزایش تولید و پایداری انرژی را شتاب داد؛ اقدامی که با ازسرگیری حفاری در خزر پس از سه دهه همراه شد.

سرمایه گذاری  ۲۶ میلیارد دلاری صنعت نفت در دولت چهاردهم؛ از فشارافزایی پارس جنوبی تا بازگشت حفاری به خزر

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما دولت چهاردهم از ابتدای فعالیت خود اجرای ۱۰ قرارداد بالادستی با سرمایه‌گذاری نزدیک به ۱۴ میلیارد دلار را برای توسعه ۱۳ میدان نفتی وقطعه ۱۱ پارس جنوبی نهایی کرده است. همچنین پنج قرارداد جدید دیگر با ارزشی بیش از ۱۲ میلیارد دلار در مراحل تنفیذ قرار دارد که با هدف توسعه میدان‌های نفت و گاز در دست پیگیری است.

توسعه میادین نفتی و گازی از مهم‌ترین محور‌های اقدام صنعت نفت در دولت چهاردهم بوده تا اهداف تولیدی پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه محقق شود. در همین چارچوب، شرکت ملی نفت ایران ۳۰ تفاهم‌نامه و قرارداد محرمانگی با شرکت‌های داخلی و بین‌المللی برای انجام مطالعات و آماده‌سازی طرح‌های توسعه‌ای امضا کرده است؛ اقدامی که بستر اجرای طرح‌های آتی را فراهم می‌کند و در کنار برنامه‌های فشارافزایی و افزایش ظرفیت تولید، به پایداری تأمین انرژی و تداوم صادرات نفت و گاز می‌انجامد.

در حوزه تقویت ساخت داخل نیز ۱۸ قرارداد و تفاهم‌نامه «ساخت بار اول» میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های دانش‌بنیان به امضا رسیده و ۱۰ قرارداد تأمین کالا در مناطق نفت‌خیز جنوب با ارزشی بیش از ۲ هزار میلیارد تومان منعقد شده است.

از دیگر توافق‌های شاخص می‌توان به تفاهم‌نامه توسعه میدان گازی خیام با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیون دلار، قرارداد‌های توسعه میدان‌های گازی گردان و پازن و نیز تفاهم‌نامه ۲۰۰ میلیون دلاری ازدیاد برداشت نفت در میدان پرنج اشاره کرد.

فشارافزایی پارس جنوبی؛ قرارداد‌های ۱۷ میلیارد دلاری

در یکی از مهم‌ترین طرح‌های ملی، قرارداد‌های فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی به ارزش ۱۷ میلیارد دلار اسفند سال گذشته با حضور رئیس‌جمهوری و وزیر نفت امضا شد. این طرح در قالب هفت قرارداد جداگانه با پیمانکاران باسابقه در پارس جنوبی اجرا می‌شود و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۳۰ حدود ۷۸۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور به همراه داشته باشد؛ درآمدی که عمدتاً از محل تولید میعانات گازی و سایر محصولات جانبی حاصل خواهد شد.

بیش از ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز این طرح از داخل کشور تأمین شده و در اوج اجرای آن، حدود ۱۷ هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد. رئیس‌جمهوری در آیین امضای این قرارداد‌ها با تأکید بر اهمیت آن در تأمین پایدار گاز کشور، تلاش کارکنان صنعت نفت را عامل جلوگیری از قطع گاز در زمستان عنوان کرد.

تقویت ناوگان حفاری و افزایش بهره‌وری

در بخش حفاری نیز تعداد دکل‌های فعال خشکی و دریایی به حدود ۲۰۹ دستگاه رسیده است. طی این مدت ۳۹۸ حلقه چاه جدید و تعمیری شامل ۱۱۶ حلقه توسعه‌ای و ۲۸۲ حلقه تعمیری راه‌اندازی شده است. متوسط سرعت حفاری چاه‌های جدید ۱۲ درصد افزایش یافته و بهره‌برداری از دکل‌های خشکی نیز رشد ۴۸ درصدی را تجربه کرده است.

همچنین مصوبه تأمین ۱۵ دستگاه دکل حفاری خشکی و نوسازی ناوگان شرکت ملی حفاری ایران با اعتبار ۸۰۰ میلیون دلار اخذ شده که تاکنون ۲۵ میلیون دلار آن تخصیص یافته است.

بازگشت حفاری به خزر پس از سه دهه

از دیگر اقدامات مهم دولت چهاردهم، آغاز دوباره عملیات حفاری اکتشافی در بخش کم‌عمق دریای خزر پس از حدود ۳۰ سال وقفه است. این عملیات با دستور وزیر نفت و استقرار دکل حفاری شرکت حفاری شمال در ساختار رودسر و بلوک ۱۸ خزر آغاز شده و در عمق ۷۰ متری آب انجام می‌شود.

این اقدام نمادی از رویکرد فعال وزارت نفت برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های سرزمینی و توسعه اکتشاف در تمامی حوزه‌های عملیاتی کشور به‌شمار می‌رود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زلزله بیش از 4 ریشتری در عسلویه
ایران با ایمان، هوش و انسجام ملی در برابر نظام سلطه ایستاده است
دیوان پروین اعتصامی ۹۰ ساله شد!
زمین لرزه ۴.۱ ریشتری فین بندرعباس را لرزاند
زلزله بیش از ۴ ریشتری در فین هرمزگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مدارس زنجان
۹۹.۲ درصد خانه‌های زنجان به شبکه گاز متصل شدند
استقلال ایران در اداره کشور، امنیت و اقتصاد برای دشمنان قابل تحمل نیست
تامین آب آشامیدنی سالم شهرستان باوی با اجرای طرح‌های آبرسانی
آغاز فعالیت سامانه بارشی از فردا در سمنان
مدیر تیم هندبال مس کرمان: اتفاق خاصی رخ نداده و به پایان خوب امیدواریم
شکستی دیگر برای چوکا تالش اینبار در قلعه عقاب‌ها
افتتاح جمعه بازار در منطقه تفریحی و گردشگری بندری دوساری عنبرآباد
دیدار رئیس اشراف فرماندهی کل انتظامی با خانواده شهید حمید مومنی
تصادف مرگبار در شهرستان لالی
فتنه دی ۱۴۰۴ سنگین‌ترین شبه‌کودتا علیه جمهوری اسلامی بود
جشن خانوادگی جوان و وصال شیرین در شهر کیان
دیدار مسئولان آستانه‌اشرفیه با خانواده‌های معظم شهدای دوران دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
تأکید معاون رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح دیوان سالاری برای پیشتازی اصفهان در هوش مصنوعی
پیش بینی بارش های پراکنده در مناطقی از غرب کشور
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
پیام تبریک وزیر امور خارجه روسیه به آقای عراقچی
به‌نژاد تا اطلاع ثانوی محروم شد
قدردانی عراقچی از پیام تبریک پادشاه بحرین
ایران نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان‌ملل‌متحد شد
۴ مرحله کالابرگ رفع سوء تغذیه به صورت یکجا تمدید اعتبار شد
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست
ریزش یک تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی ایران
وزش باد در همدان ادامه دارد
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
کاهش ۷۰ درصدی تقاضای پروانه ساختمانی انبوه‌سازان در همدان  (۱ نظر)