• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۶۷۹۹
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

جذب ۲۶۰ میلیارد تومان منابع مردمی در طرح «مدرسه اولیا»

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در قالب طرح «مدرسه اولیا»، ۳۷ طرح تعریف شده است، گفت: بر اساس آخرین آمار، حدود ۲۶۰ میلیارد تومان منابع و نزدیک به ۵۰۰۰ مشارکت نقدی برای اجرای این طرح ها جذب شده است.

 

جذب ۲۶۰ میلیارد تومان منابع مردمی در طرح «مدرسه اولیا»به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حمیدرضا خان‌محمدی در گردهمایی رؤسای ادارات انجمن اولیا و مربیان ادارات کل آموزش و پرورش استان‌های کشور گفت: ما معمولا نباید در جلسات از یکدیگر تعریف کنیم، اما به مصداق این سخن که «شکر نعمت، نعمت افزون کند»، بر خودم لازم می‌دانم از پیگیری‌های ویژه دکتر مدبرنژاد در طرح «مدرسه اولیا» قدردانی کنم. به تبع آن، رؤسای محترمی که امروز در جلسه حضور دارند نیز با تعهد و دغدغه‌مندی، عاشقانه پای کار آمدند.

خان‌محمدی ادامه داد: در ابتدای شروع این طرح، زمانی که طرح ها در فضای مجازی بارگذاری شد، برخی باور نداشتند و می‌گفتند این کارها نمایشی است و منابعی جذب نخواهد شد؛ حتی تصور می‌کردند اولیا توان چنین مشارکتی را ندارند. اما در جلسه‌ای که در استان کرمانشاه برگزار شد، یکی از اولیا کلیپی را که با تلفن همراه خود ضبط کرده بود ارائه داد. همان‌جا دکتر پزشکیان تاکید کرد که مسیر عبور از بسیاری از بحران‌های کشور، از جمله در آموزش‌وپرورش، واگذاری واقعی کار به مردم است.

وی افزود: آموزش‌وپرورش بیش از هر دستگاه دیگری این ظرفیت را دارد، چون انجمن‌های اولیا و مربیان سال‌هاست در آن مستقر هستند. این نگاه شاید برای ما تکراری به نظر برسد، اما وقتی بالاترین مقام اجرایی کشور بر آن تاکید می‌کند، باید آن را جدی گرفت که سپردن کار به مردم، با بالاترین کیفیت، کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن باید صورت گیرد.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اظهار کرد: واقعیت این است که هر کتاب مدیریت یا جامعه‌شناسی را هم که بررسی کنیم، به همین نتیجه می‌رسیم. اولیا عزیزترین دارایی خود را به مدرسه می‌سپارند و طبیعی است که تمام توانشان را برای ارتقای آن به کار بگیرند. در طرحی که آقای رئیس‌جمهور مطرح کردند، مقرر شد همه معاونت‌های وزارتخانه بخشی از کار را بر عهده بگیرند.

وی ادامه داد: آخرین گزارش ارائه‌شده بسیار امیدوارکننده است. در قالب طرح «مدرسه اولیا»، ۳۷ طرح تعریف شد؛ در حالی که پیش‌بینی اولیه، یک پروژه برای هر استان بود. این پروژه‌ها از طریق سامانه «بساز مدرسه» بارگذاری شد؛ سامانه‌ای که ابزار دولت نیست و برای مردم است. امروز ما مستقیما با مردم صحبت می‌کنیم. بر اساس آخرین آمار، حدود ۲۶۰ میلیارد تومان منابع و نزدیک به ۵۰۰۰ مشارکت نقدی برای اجرای این طرح ها جذب شده است؛ رقمی که اگر قرار بود از مسیرهای اداری تامین شود، به مراتب زمان‌بر و پرهزینه‌تر بود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تصریح کرد: ویژگی مهم این مشارکت آن است که اولیا خودشان پیگیر کیفیت اجرا هستند؛ اگر نقصی وجود داشته باشد، شخصا آن را دنبال می‌کنند. این همان ارزش افزوده حضور مردم است. در اینجا لازم می‌دانم به‌طور ویژه از استان‌های خوزستان، اردبیل، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و همدان تشکر کنم که طرح های خود را به مرحله پایان رسانده یا در آستانه اتمام هستند. گزارشی که همکاران نوسازی ارائه دادند نشان می‌دهد این اقدام، کاری بزرگ و اثرگذار بوده است. بسیاری در ابتدا باور نداشتند، اما با اعتمادی که بر اساس نگاه آقای رئیس‌جمهور شکل گرفت، این کار به نتیجه رسید.

وی ادامه داد: من امروز صرفا برای قدردانی در خدمت شما هستم؛ چون می‌دانم این فعالیت‌ها بار مضاعفی بر دوش انجمن‌های اولیاست، آن هم در شرایطی که وظایف متعددی بر عهده دارند. با این حال، در دولت چهاردهم باور جدی‌تری به مشارکت مردم، جمع‌سپاری و واگذاری کارها وجود دارد و این اقدام کاملا در همین راستا است. از مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌ها که به‌صورت برخط این جلسه را دنبال می‌کنند نیز قدردانی می‌کنم. نقش آموزش‌وپرورش در مردمی‌سازی، به‌ویژه در تشکیل و فعال‌سازی هیئت‌امناها، نقشی محوری و قابل تقدیر است.

خان‌محمدی افزود: به کم قانع نباشیم. این طرح را صرفا یک تجربه تلقی نکنیم. امروز این ظرفیت ایجاد شده و می‌توانیم گام‌های بزرگ‌تری برداریم. سامانه «بساز مدرسه» این امکان را فراهم کرده که پروژه‌ها به‌صورت شفاف معرفی شوند و مشارکت حتی در حد مبالغ بسیار خرد نیز ثبت و دیده شود. نام خَیِّر، حتی با کمک‌های اندک، در مدرسه ثبت می‌شود و گزارش افتتاح برای او ارسال می‌شود. این حس تعلق، سرمایه اجتماعی بسیار ارزشمندی ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: طبق نظرسنجی سازمان امور مالیاتی، حدود ۸۰ درصد مردم ترجیح می‌دهند مالیات‌شان در آموزش‌وپرورش هزینه شود. این نشان می‌دهد مردم به این حوزه اعتماد و علاقه دارند، اما برای اتصال این ظرفیت به نظام آموزشی، به یک حلقه میانی نیاز است و آن، انجمن اولیا و مربیان است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: در ادامه، رویکرد «مدرسه به‌عنوان کانون تربیت و پیشرفت محله» مورد توجه قرار گرفته است. بخش زیادی از مدارس کشور در ساعات بعدازظهر بلااستفاده‌اند، در حالی که ظرفیت‌های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی مهمی دارند. واگذاری مدیریت این فضاها به انجمن‌های اولیا می‌تواند تحولات مثبتی در مدرسه و محله ایجاد کند.

وی اظهار کرد: یکی از مسائل جدی ما، نگهداری و تعمیرات مدارس است. تجربه نشان داده هر جا مردم وارد شده‌اند، هزینه کمتر و کیفیت بالاتر بوده است. این یک فرصت بزرگ برای حل یکی از مزمن‌ترین مشکلات آموزش‌وپرورش است. خواهش من از روسای انجمن‌های اولیا و مربیان این است که ارتباط منظم و مستقیم با مدیران کل آموزش‌وپرورش، نوسازی مدارس و مجامع خیرین استان‌ها داشته باشند. حضور شما در جلسات مدرسه‌سازی ضروری است و گزارش فعالیت‌های‌تان باید به‌صورت مستمر ارائه شود.

خان‌محمدی تصریح کرد: بند «خ» ماده ۲۰ قانون برنامه، برای نخستین‌بار امکان اعتبار مالیاتی مدرسه‌سازی را فراهم کرده است؛ به این معنا که ساخت مدرسه با تایید مراجع ذی‌ربط، معادل پرداخت مالیات محسوب می‌شود. این یک ظرفیت قانونی بسیار مهم است که باید به‌خوبی معرفی و پیگیری شود. طرح «مدرسه اولیا»، یک رخداد بزرگ بود و واقعا فراتر از انتظار پیش رفت. ان‌شاءالله استان‌هایی که در مسیر اجرا هستند نیز به‌زودی وارد گام‌های بعدی شوند. ما در همه طرح‌ها، در کنار شما خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تحقق بیش از ۸۰ درصدی اعتبارات عمرانی زنجان تا پایان سال
حادثه برای یک فروند هواپیمای آموزشی در نوبران
درخشش هنرمند زنجانی در جایزه ملی «روایت پیشرفت»
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
ثبت‌نام بیش از ۴ هزار داوطلب انتخابات شوراهای روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تشدید نظارت بر بازار توزیع کالا‌های اساسی در دزفول 
آغاز عملیات آسفالت جاده روستای گردشگری دِه‌نو شهرستان هندیجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱ اسفند ۱۴۰۴
تسریع در روند اجرای طرح چندمنظوره نیایش دزفول
اوقات شرعی اهواز، یکم اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
تیم کاترینا قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر در سراب
پایان اولین دوره مسابقات قهرمانی روستایی ویژه جانبازان و توان‌یابان گیلان در سنگر
آمادگی کامل منطقه اهواز برای تأمین سوخت نوروزی 
چهار خطه شدن مسیر پل مقاومت شهدا تا هریس
تمدید مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تمدید بخشودگی ۷۰۰ میلیون تومانی جرایم مالیاتی تا ۱۴ اسفند
تامین حدود ۶۷۰ تن میوه و خرمای تنظیم بازار در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی 
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)