• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۱۶۴۸
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳
اقتصادی » صنعت

رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفت: کمبود عرضه و نحوه قیمت‌گذاری در بورس کالا، بهای چیپس پلی‌استر را بالاتر از نرخ جهانی رسانده و هزینه تولید از الیاف تا پوشاک را بالا برده است.

رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی
 
شجاع الدین امامی رئوف در گفت‌و‌گو با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به مشکلات تامین مواد اولیه این صنعت افزود: بخشی از مواد اولیه مورد نیاز صنعت نساجی شامل گرانول پلی‌پروپیلن و چیپس پلی‌استر است که از طریق بورس کالا و از پتروشیمی‌های تولیدکننده خریداری می‌شود.
 
وی ادامه داد: طبق مصوبه موجود، قیمت‌گذاری این مواد باید بر مبنای ۹۵ درصد فوب خلیج فارس انجام شود، اما در ماه‌های اخیر به دلیل آنکه میزان عرضه متناسب با تقاضا نبوده و همواره عرضه کمتر از تقاضاست، رقابت سنگینی در بورس شکل گرفته و خریداران ناچارند مواد اولیه را بالاتر از قیمت پایه تهیه کنند؛ مسئله‌ای که فشار مضاعفی به صنعت نساجی وارد کرده است.
 
امامی رئوف با بیان اینکه چیپس پلی‌استر و گرانول پلی‌پروپیلن مواد اولیه پایه و ابتدای زنجیره تولید هستند، گفت: این مواد پس از تبدیل به الیاف، نخ، پارچه و در نهایت پوشاک، کالای خواب، محصولات خانگی، فرش و موکت به دست مصرف‌کننده می‌رسند؛ بنابراین قیمت این مواد در ابتدای زنجیره، بر کل زنجیره اثر مستقیم دارد.
 
وی افزود: هم اکنون تنها تولیدکننده چیپس پلی‌استر در کشور، شرکت پتروشیمی شهید تندگویان است که دو گرید نساجی و بطری را تولید و از طریق بورس کالا عرضه می‌کند، اما میزان تولید این شرکت پاسخگوی نیاز کشور نیست و همین موضوع موجب رقابت شدید و افزایش قیمت‌ها شده است.
 
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران ادامه داد: قیمت جهانی چیپس پلی‌استر حدود ۸۰ سنت است و با هر مبنای محاسبه ارزی، حتی با دلار ۱۴۰ هزار تومانی، قیمت پایه اعلامی در بورس که در محدوده ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان است، بالاتر از نرخ مصوب و جهانی محاسبه می‌شود. در حالی که مستندات شفافی درباره نحوه تعیین این قیمت پایه از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و کمیته تخصصی مربوطه ارائه نشده است.
 
به گفته امامی رئوف در شرایطی که ایران کشوری نفت‌خیز است و مواد پتروشیمی از منابع داخلی تامین می‌شود، منطقی نیست که تولیدکننده داخلی مواد اولیه را گران‌تر از نرخ وارداتی تهیه کند؛ زیرا این مسئله مزیت نسبی کشور در ایجاد ارزش افزوده را از بین می‌برد.
 
امامی رئوف با اشاره به مکاتبات انجام‌شده با دفتر مدیریت صنایع پایین‌دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دفتر منسوجات و پوشاک وزارت صمت، معاونت صنایع عمومی و قائم‌مقام وزیر در امور بازرگانی گفت: در این مکاتبات خواستار شفاف‌سازی مبنای قیمت‌گذاری و حمایت از صنعت نساجی شده‌ایم، اما تاکنون پاسخ روشنی دریافت نکرده‌ایم.
 
وی افزود: گرانی مواد اولیه باعث شده قیمت الیاف پلی‌استر تولید داخل نیز بالاتر از نمونه‌های وارداتی باشد و همین مسئله به تولیدکنندگان نخ، پارچه و پوشاک نیز منتقل شده است. در نتیجه محصول نهایی داخلی گران‌تر از رقبای خارجی تمام می‌شود.
 
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با انتقاد از نبود نظارت مؤثر بر قاچاق پوشاک گفت: در حالی که حجم قابل توجهی از پوشاک و منسوجات از مسیر قاچاق یا رویه‌هایی مانند ته‌لنجی و کولبری با حداقل عوارض وارد کشور می‌شود، تولیدکننده داخلی برای واردات مواد اولیه باید علاوه بر حقوق ورودی، ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند؛ این شرایط در عمل قدرت رقابت را از تولیدکننده داخلی سلب کرده است.
 
وی افزود: حتی درخواست کرده‌ایم در صورتی که قیمت‌گذاری داخلی اصلاح نشود، امکان واردات چیپس پلی‌استر با تخصیص ارز فراهم شود تا از طریق افزایش عرضه، هم رقابت در بورس کاهش یابد و هم میانگین قیمت تمام‌شده کنترل شود، اما در شرایط فعلی تخصیص ارز نیز انجام نمی‌شود.
 
امامی رئوف گفت:، چون چیپس پلی‌استر در ابتدای زنجیره قرار دارد، افزایش قیمت آن به صورت هرم‌وار به کل زنجیره نساجی منتقل می‌شود و از الیاف تا نخ، پارچه و پوشاک را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در نهایت توان رقابت صنعت نساجی ایران در بازار داخلی و خارجی را به طور جدی کاهش می‌دهد.
 
رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
تأکید بر اصلاح الگوی کشت و حمایت از تولیدکنندگان در جلسه شورای کشاورزی رودبار جنوب
دعای هر روز و روز پنجم ماه مبارک رمضان
نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور
تشییع مادر شهید در روستای امیری ریگ شهرستان لردگان
تساوی تراکتور مقابل ملوان بندرانزلی
آتش سوزی خودرو در جاده میناب جان یک نفر را گرفت
تزریق نقدینگی به صنایع خوزستان؛ امید جدید برای احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی
رشد ۲۴ درصدی ثبت‌نام داوطلبان هفتمین دوره شورا‌های اسلامی روستا در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)