• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۰۷۹۲
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸
اقتصادی » آب و انرژی
اردکانيان در گفتگو با رسانه ملی مطرح کرد

ظرفیت‌های بالای کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی برق

وزیر نیرو: اکنون بیش از ۹۵ درصد همه تجهیزات مرتبط با صنعت برق در داخل کشور تولید و با همه کشور‌های همسایه تبادل انرژی می‌شود.

ظرفیت‌های بالای کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی برقبه گزارش خبرگزاری صداو سیما از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردکانیان» در گفتگو با رسانه ملی بیان این که ظرفیت‌های بسیار بالایی برای صدور خدمات فنی و مهندسی برق داریم، گفت: سال‌های متوالی است که وزارت نیرو رتبه نخست را در این زمینه دارد، اکنون بیش از ۹۵ درصد تمامی تجهیزات مرتبط با صنعت برق در داخل کشور تولید می‌شود و با همه کشور‌های همسایه تبادل انرژی می‌شود.
وزير نيرو اظهار داشت: با توجه به اثر مهمی که بخش برق به عنوان یک زیرساخت، در توسعه دیگر بخش‌ها دارد، در همه جا حائز اهمیت است در حالی که جمعیت کشور در طول ۴ دهه گذشته تنها ۲.۳ برابر شده، اما ظرفیت تولید برق ۱۲ برابر رشد داشته و ظرفیت کنونی ۸۳ هزار مگاواتی نصب شده در نیروگاه‌های کشور در مقایسه با ۷ هزار مگاوات ظرفیت موجود در ۴ دهه پیش حاکی از این است که رشد بسیار خوبی داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: صنعت برق کشور چه در سازمان دولت و چه بخش خصوصی که نقش تعیین کنننده‌ای در این حوزه دارد، خانواده بسیار بزرگی است.
اردکانیان گفت: در ابتدای انقلاب، تعداد روستا‌هایی که به برق دسترسی داشتند کمی بیش از ۴ هزار روستا بود که در این ۴ دهه تقریباً ۵۳ هزار روستای دیگر به این تعداد اضافه شده است. برق رسانی به روستا‌های با جمعیت بالای ۲۰ خانوار به اتمام رسیده و برق‌رسانی به روستا‌های زیر ۲۰ خانوار، مناطق سخت گذر و عشایری بویژه عشایر کوچ رو با تجهیز سیستم نیروگاه‌های کوچک خورشیدی سیار در دست انجام است.

نگرانی از تأثیر مصرف بالای سوخت در مصارف خانگی بر تولید نیروگاه‌ها
وزیر نیرو گفت: خوشبختانه بخش عمده‌ای از سوخت نیروگاه‌های ما، گاز به عنوان یک سوخت نسبتاً" پاک است و شرایط بهتری نسبت به سوخت مایع دارد، اما در زمستان با توجه به سردی هوا مصرف خانگی و تجاری ما در گاز شدیداً بالا رفته و این اثر منفی روی سوخت تامینی برای نیروگاه‌ها گذاشته است.
اردکانیان ادامه داد: خواهش ما از مردم این است که با روش‌های ساده سعی کنند کار بسیار بزرگ را برای تأمین برق خود و کشور انجام دهند و فقط با کم کردن یک درجه حرارت در دمای محل کار و سکونت باعث شوند ۵ تا ۶ درصد مصرف گاز کاهش یابد.
وی افزود: با این روش‌ها، در حالی که ظرفیت نصب شده نیروگاهی در وضعیت بسیار خوبی است می‌توانیم از ناحیه کمبود گاز در تأمین سوخت نیروگاه‌ها هم دچار مشکل و ناچار نشویم در مناطقی خاموشی‌های مقطعی داشته باشیم.
اردکانیان در عین حال یادآوری کرد: مقایسه میزان دسترسی‌های مردم جهان به آب و برق با این دسترسی‌ها در کشور حاکی از این است که اتفاق بسیار بزرگی رخ داده و نشانه آن است که با توجه به دستاورد‌های خوب فعلی، در سال‌ها و دهه‌های پیش رو، کشور از حیث دسترسی به امکانات رفاهی و آسایش مردم در شرایط بهتری خواهد بود.

کارنامه درخشان جمهوری اسلامی در حوزه سدسازی
وزیر نیرو در عین حال با اشاره به نقش مهم سد‌ها در کنترل سیلاب‌ها با توجه به شرایط اقلیمی کشور گفت: از این حیث، جمهوری اسلامی کارنامه درخشان و غرورآمیزی دارد.
وی یادآوری کرد: در ابتدای انقلاب، ۱۹ سد بزرگ ملی داشتیم که تا نیمه سال ۹۲ و شروع دولت تدبیر و امید ۱۲۵ سد به این تعداد اضافه شده که سالیانه به طور متوسط ۴ سد در مدار قرار گرفت. از ابتدای دولت تاکنون ۳۸ سد احداث شده که این تعداد تا پایان فعالیت دولت به عدد ۷۰ می‌رسد. هم اینک ۱۸۲ سد ملی در کشور احداث شده و در دست بهره‌برداری است.

تأمین آب شرب شهری و روستایی در کشور
وزیر نیرو همچنین با بیان این که امکانات خوبی برای تأمین آب شرب و بهداشتی هموطنان فراهم شده است گفت: هم اینک نزدیک به ۱۰۰ درصد جمعیت شهری به آب شرب بهداشتی و سالم دسترسی دارند و در جمعیت روستایی هم از این حیث اتفاق بسیار بزرگی به‌ویژه در سال‌های اخیر رخ داده است.
وی افزود: از نیمه سال ۹۲ تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ روستای کشور به شبکه آب پایدار و سالم وصل و ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار روستایی از این مزیت بهره‌مند شده‌اند که این تعداد تا پایان فعالیت دولت به ۱۰ میلیون نفر می‌رسد.
اردکانیان همچنین با اشاره به احداث تصفیه خانه‌های آب گفت: در حالی که ۴ دهه پیش تعداد تصفیه‌خانه‌ها ۲۷ واحد بود این تعداد امروز به ۱۵۲ رسیده است، در سال‌های اخیر هر دو ماه و نیم، یک تصفیه‌خانه بزرگ آب در کشور وارد مدار شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز حبله رود و رونق گردشگری در فیروزکوه
گرامیداشت یاد شهیدان ابراهیم هادی و مهدی زین الدین
دانش آموزان باید روایتگر توانمندی‌ کشورمان در دفاع مقدس ۱۲ روزه باشند
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
آلودگی شدید هوا در تهران
پایان چشم انتظاری
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)