• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۲۰۹۰
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۰
اقتصادی » صنعت
خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران

انتقاد بخش خصوصی اتهام رانت خواری را به دنبال دارد

رئیس اتاق بازرگانی تهران : وقتی بخش خصوصی از سیاست‌های اقتصادی دولت انتقاد می‌کند به رانت خواری و سوء استفاده‌ها متهم می‌شود که کار قشنگی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مسعود خوانساری در سیزدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد افزود: پیش بینی بانک جهانی برای اقتصاد دنیا رشد منفی ۵ و ۲ دهم درصد در سال ۲۰۲۰ است و برای ایران نیز پیش‌بینی شده رشد اقتصادی ۵ و ۳ دهم درصد کاهش یابد که با توجه به کاهش‌ها در دو سال اخیر، اقتصاد کشور ۱۶ و ۴ دهم درصد کوچکتر خواهد شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی اضافه کرد: آقای دژپسند، شما در مصاحبه‌ای اعلام کردید که درآمد‌های دولت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان کاهش می‌یابد که علت آن هم کاهش درآمد‌ها از جمله در بخش نفت است همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس نیز کسری بودجه را از ۱۸۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است بفرمایید برای این کسری‌ها چه تدبیری اندیشیده شده، زیرا به نظر می‌رسد بودجه‌ای که به مجلس داده شده است نمی‌تواند جوابگوی این کسری‌ها باشد.
خوانساری گفت: اعلام شده که تورم ۲۲ درصدی خواهیم داشت، اما شواهد از جمله افزایش‌های اخیر در قیمت‌ها بیش از این مقدار را نشان می‌دهد بنابراین تدابیر جدی باید اتخاذ شود تا اقتصاد کشور و بنگاه‌ها دچار لطمه نشوند.
وی افزود: این در حالی است که هیچ کاهشی در بودجه جاری دولت مشاهده نمی‌شود و حقوق‌ها در دولت سر وقت پرداخت می‌شود در حالی که در بخش خصوصی بنگاه‌ها یا تعدیل نیرو دارند و یا با حقوق معوق روبرو شده اند بنابراین مجموعه دولت از این کسری بودجه‌ها کمتر آسیب می‌بیند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: اگرچه چاپ اوراق قرضه برای جبران کسری بودجه اقدام مثبتی است، اما بانک مرکزی اعلام کرده در سال ۹۸ حدود ۹۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده که در مقایسه با سال قبل از آن ۲۶ درصد رشد را نشان می‌دهد این در حالی بود که تورم تولیدکننده ۳۶ و هفت دهم درصد بود ضمن اینکه اگر قرار باشد خریدار اصلی اوراق قرضه بانک‌ها باشند تسهیلات پرداختی بانک‌ها در مقایسه با سال قبل از آن کاهش بیشتری می‌یابد.

فرآیند ورود و پذیرش شرکت‌ها در بورس کاهش یابد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: هم اکنون برای ورود و پذیرش شرکت‌ها در بورس به یک سال زمان نیاز است از این رو پیشنهاد مشخص ما این است که این فرآیند کاهش یابد.
آقای مسعود خوانساری، در سیزدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: این روز‌ها رونق خوبی در بازار سرمایه به وجود آمده است طوری که در سه ماهه ابتدای امسال، یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افراد جدید علاوه بر بحث سهام عدالت، وارد بورس شده اند که امیدواریم در بورس کار به بهترین شکل پیش رود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی اضافه کرد: باید شفافیت بیشتری بر روی سهام عرضه شده و قیمت‌های ارائه شده در بورس حاکم شود، زیرا این نگرانی وجود دارد که اگر بورس ریزش کند، مشکلی شبیه موسسات و صندوق‌های اعتباری را به وجود آورد.
آقای خوانساری همچنین گفت: در دورانی که با تحریم روبرو هستیم و فروش نفت دچار مشکل است، یکی از راه‌هایی که می‌تواند رشد اقتصادی را توسعه دهد، برطرف کردن موانع کسب و کار و حذف مجوز‌های زائد است که خوشبختانه با اقدام وزارت امور اقتصادی و دارایی برای ایجاد پنجره واحد آغاز کسب و کار، این امیدواری وجود دارد که موانع پیش روی کسب و کار‌ها برطرف شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: صادرات غیرنفتی یکی از منابع اصلی درآمدی کشور در حال حاضر است که متأسفانه در دو ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با کاهش ۴۸ و ۷ دهم درصدی روبرو هستیم که اگرچه مقدار زیادی از این کاهش مربوط به کرونا است، اما سیاست‌های غلطی که برای صادرات اعمال می‌شود عامل اصلی کاهش صادرات است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
آقای خوانساری ادامه داد: بار‌ها این بحث مطرح شده است که مشورت با دست اندرکاران بخش خصوصی در امر صادرات راهگشا است؛ اما کمتر به این موضوع بها داده شده است و بسیاری از صادرکنندگان واقعی که سالیان سال صادرکننده بوده اند، از چرخه خارج و افراد جدیدی وارد می‌شوند و این نگرانی وجود دارد که آیا ارز آن‌ها نیز برمی گردد.
وی در خصوص بازار خودرو نیز گفت: برگزاری قرعه کشی برای خودرو در دنیا بی نظیر بوده است؛ زیرا برای ۲۵ هزار خودرو، ۷ میلیون نفر ثبت نام کرده اند که نمی‌دانیم این چه شاهکاری بوده و به نظر می‌رسد که این اقدام نسنجیده بود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: در بحث واگذاری‌ها نیز باید به این نکته اشاره کرد که بعد از تغییرات در سازمان خصوصی سازی، پرونده‌هایی که مدیران قبلی تائید کرده بودند، در حال حاضر با شکایت همین مدیران به مرکز داوری ارجاع شده است، این کار زیبایی نیست و ناامنی در بخش خصوصی ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: در کسب و کار‌های مرتبط با کرونا و تسهیلاتی که در نظر گرفته شده است، واحد‌های تولیدی منظور نشده اند که باید به این فهرست اضافه شود؛ ضمن اینکه در ارتباط با استمهال دریافت فهرست بیمه که کارفرمایان جریمه نشوند اگرچه بخشنامه شده، اما تامین اجتماعی به آن عمل نمی‌کند که امیدواریم در دولت مطرح شود.
خوانساری گفت: اگر امسال، سال جهش تولید است حتماً همه ما باید در این حوزه فعالیت کنیم، در غیر این صورت جهش محقق نشده و موانع جدید به اقتصاد وارد می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و ضبط گوشت شکار غیرمجاز در گرمه
راه اندازی اردوگاه نگهداری و ترک اعتیاد بانوان
صعود تیم «الف» والیبال ساحلی ایران به جمع ۸ تیم برتر
اختتامیه دو جشنواره استانی در سیرجان
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
تقویت عملیات هوایی اطفای حریق در مازندران با اضافه شدن هواپیمای ایلوشن
بسیج؛ تجلی گفتمان انقلاب و نماد پیوند مردم با نظام اسلامی
۱۰ درصد از ناوگان حمل و نقل بار کشور متعلق به اصفهان
ادامه پایداری جوی و افزایش آلاینده‌ها در هفته اول آذر
پارا وزنه برداران اصفهانی نایب قهرمان کشور
تصفیه خانه تکمیلی فاضلاب بجنورد با ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست
طلای محیطی زاده در هفتگانه
عوامل بروز خروپف چیست؟
استقبال گرم برخی شهرهای استان از پیکرهای اهالی بهشت
عیادت معاون وزیر ورزش و رئیس فدراسیون اسکیت از ورزشکار آسیب‌دیده
حذف فرزاد چراغی از مرحله حذفی تنیس روی میز المپیک ناشنوایان
امروز؛ آخرین مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا
۱۰۳ هزار مسکن در اصفهان درمرحله تحویل وتامین زمین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
انجام ۶۰ سورتی پرواز برای اطفای حریق در الیت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)